Smarter_way_USA

Profesorul Higgs insista: “Nu exista Dumnezeu!”

13/04/2013 | Cre($)tinism | 3,085 views

profesorul-peter-higgs

Omul de ştiinţă care a postulat existenţa bosonului Higgs, profesorul Peter Higgs, solicită oamenilor să nu mai folosească sintagma „particula lui Dumnezeu” pentru a se referi la boson. „În primul rând, sunt ateu. În al doilea rând, ştiu că numele era o glumă, dar nu era o glumă prea bună. Nu cred că ar fi trebuit să-i dea numele acesta, pentru că este înşelător” via Descopera.ro

Nu exista dumnezeu cum nu exista diavol, cum nu exista ingeri sau suflet, nimic imaterial, divin si atotputernic in intreg universul, dar mintiile mult prea inguste si mega-indoctrinate nu vor intelege acest lucru niciodata… Visati la cai verzi pe pereti, sunteti nebuni de legat.

Din fericire epoca primitiva se apropie de final, in curand atat cre(s)tinism-ul cat si celelalte religii ale lumii vor deveni istorie, iar cuvantul “dumnezeu” indiferent ce nuanta ar imbraca o sa dispara evident si el impreuna cu toate marionetele ce s-au lasat purtate de propriile iluzii.

Peter Higgs afirmă că porecla a pornit de la o glumă, „şi nu era o glumă prea bună”. Fraza a fost creată pentru o carte de popularizare a ştiinţei publicată în 1993 de Leon Lederman, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, şi de Dick Teresi, un scriitor specializat în ştiinţă.

Lederman a explicat în cartea „God particle” originea supranumelui: „Acest boson este atât de important pentru fizică astăzi, atât de crucial pentru înţelegerea structurii materiei, şi totodată atât de greu de găsit, încât i-am dat numele de «particula lui Dumnezeu» (God particle). De ce «particula lui Dumnezeu»? Pentru că editura nu ne-a lăsat să-i spunem «particula naibii» (Goddamn particle), deşi cred că era un nume mai potrivit, pentru că exprima cât de greu se lăsa găsită şi câte cheltuieli provoca”. via Descopera.ro

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile