Smarter_way_USA

Cum poti obtine venituri suplimentare prin marketing afiliat

13/05/2013 | Recomandari | 10,269 views

Marketingul afiliat este o metoda de marketing in care comerciantul recompenseaza unul sau mai multi afiliati pentru fiecare vizitator sau cumparator adus prin eforturilele afilatilor”

Mai simplu, tu ca afiliat vei fi rasplatiti cand ajuti un comerciant sa-si promoveze produsele sau serviciile. Astfel de exemplu daca promovezi un magazin virtual, vei primi un comision pentru fiecare vizitator trimis care realizeaza cumparaturi.

Marketingul afiliat este probabil una din cea mai ieftina si rapida metoda (nu cea mai simpla) de a incepe sa faci bani deoarece nu trebuie sa creezi tu nimic. Doar intermediezi relatia dintre vanzator si cumparator,  si primesti comision din vanzarea recoamdata de tine.

Iata programele de afiliere pe care ti le recomand:

 • ProfitShare – (retea de afiliere)
 • Skilling – (afiliere tranzactionare la bursa)
 • XM – (afiliere tranzactionare la bursa))

Cum functioneaza marketingul afiliat?

Cand aplici la un campanie de promovare si alegi produsele pe care doresti sa le vinzi, vei primi un cod unic de afiliat pe care il posti folosi pentru a trimite trafic catre site-ul comerciantului. Cele mai multe campanii iti vor oferi link-uri text, bannere sau alte intrumente de promovarea creative, iar tot ce trebuie sa faci este sa copiezi codul si sa-l integrezi in site-ul tau pentru a incepe trimiterea de vizitatori. Cand vizitatori interesati vor da click pe aceste instrumente iei vor fi redirectionati catre site-ul comerciantului de unde vor cumpara produsul sau serviciul recomandat de tine si iti vor genera comisionul.

Comercianti iti vor urmari perfomantele prin id-ul tau de afiliat si prin platforma de afiliere. In acelasi timp vei avea acces complet si in timp real la statisticiel vanzarilor, comisioanelor si a traficului generat. Nu trebuie tot timpul sa vinzi produse pentru a genera comisionul. Campaniile de promovare poat avea diferite conditii de acordare a comisioanelor:

 • per Sale: in aceste campanii comerciantul iti va oferi un comision ( procent sau fix) cand se va realiza vanzarea produsului sau serviciului promovat.
 • per Lead: vei fi platit in momentul in care vizitatorul va completa un formular, se vor inscrie la un newsletter sau orice alte formulare care solicita completarea cu date personale. Pentru acestea vei primi un comision fix , de obicie in momentul validarii datelor introduse de vizitatorii redirectionati.
 • per Click: in acete campanii vei fi platiti in fucntie de numarul vizitatorilor redirectionati catre site-ul comerciantului, chiar daca vanzarea sau lead-ul nu va fi realizat.

De ce sa devii un afiliat?

 • Marketingul afiliat este considerat una din cele mai bune metode pentru a castig bani din mediul online si va voi detalia mai jos de ce:
 • Fara costuri: marketingul pe internet este aproape gratuit. Nu trebuie sa ti faci griji legate de costuri, nu trebuie sa creezi nici un produs, nu ai nevoie de o locatie pentru afacere sau sa angajezi personal.
 • Piata globala : marketingul online iti da sansa de a putea promova in intreaga lume.
 • Fara taxe: nu percepem taxe de inscriere sau folosiri a platformei Web is Yours pentru afiliati
 • Fara depozitare – Fara livrare No Storage No Shipping: nu trebuie sa te ingrijesti de depozitarea, ambalarea sau livrearea produselor. De toate acestea se ocupa comerciantul pe care il promovezi.
 • Fara suport clienti: nu trebuie sa oferi suport nici unui vizitator sau sa te ocupi de plangerile cumparatorilor, deoarece comerciantul se va ocupa de asta.
 • Venituri suplimentare: Poti continua sa ai o slujba care sa ti ofere un venit fix. In functie de indemanarea ta ca afiliat poti crea un flux de vizitatori si cand nu esti in fata calculatorului.
 • Muncesti de acasa: Daca ajungi un afiliat de tip si castigi suficienti bani ca Afiliat nu trebuie sa ti mai faci griji de a ajunge la servici la timp sau sa ramai prins in trafic. Poti munci din confortul oferit de casa ta.

Ponturi pentru a devenii un afiliat de top

Dupa ce ai citit cele prezentate pana acum , daca te gandesti ca vei devenii bogat peste noapte prin promovarea produselor si servicilor comerciantilor , te inseli. Marketingul afiliat este cu siguranta cea mai buna metoda de a face bani online dar este extrem de competitiva. Pentru a avea succes in marketingul afiliat, trebuie sa cunostii piat si envoiile ei, sa inveti cum sa promovezi produsele , sa stii ce functioneaza si ce nu. Mai jos iti prezint cateva trucuri, pe care le am invata in timp, pentru a avea sucees in marketingul afiliat.

1. Alege doar cateva produse „bune”

Prima greseala a afilaitilor este ca aplica in prea multe campanii si incearca sa promoveze de toate. Pentru a cunoaste fiecare piata si nevoile ei este prea mult si nu vei putea promova nici un produs corect. Pentru a avea succes alege cateva produse dintr-o campanie si incearca sa inveti tt ce se poate despre piata respectiva, si cele mai cautate produse.

2. Foloseste mai multe surse de trafic pentru promovare

Cei mai multi afiliati posteaza reclamele doar pe site-ul lor. Nu este nimic gresit cu aceasta abordare dar se pot folosi mai multe surse de trafic care pot fi folosite simultan pentru promovare. Poti folosi 2-3 site-uri sau retelele de socializare sau din fiecare cate un pic. Cu cat generezi mai mult trafic cu atat cresc sansele de ati mari castigul prin comisioane.

Poti folosi Google Adwords pentru a crea anunturi si ati creste numarul de vizitatori pe site-ul tau si pe care sa-i redirectionezi spre produsul promovat. Bineinteles , trebuie sa urmaresti continuu conversiile si sa verifici ca costurile campaniei sunt mai mici decat profitul obtinut , dar presupun ca ai inteles deja idea.

3. Testeaza si urmareste campaniile

Este o idee foarte buna folosesti strategii diferite pentru promovarea fiecarui produs, astfel incat sa iti dai seama care functioneaza si care nu. Incearca sa faci teste in paralel si sa verificati performanta fiecarei campanii si sa tragi concluzii care functioneaza si care nu. Cateva mici modificari iti pot mari profitul. Ai grija un plazezi bannerul, unele pozitii sunt mai avantajoase ca altele. Platforma WIY iti ofere statisticile de care ai nevoie dar nu te oprim sa folosesti propriul tau software de urmarire a conversiilor.

4. Documenteaza-te despre cererea produsului

Daca incerci sa promovezi un produs care nu are o cerere foarte mare pe piata ai nefericita sansa ca oricat te ai chinui sa nu reusesti sa realizezi vanzari. Cea mai buna idee pe care ti-o recomandam este sa petreci putin tmp cautand informatii depsre produsele pe care doresti sa le promovezi. Poti sa publici pe site-ul tau un sondaj in care sa intrebi vizitatori ce produse ar cumpara si sa urmaresti rezultatele.

5. Stai la curent cu ultimele metode si tehnici

Marketingul afiliat este un domeniu competitiv si oameni implicatii intotdeauna dezvolta noi tehnici. Incearca sa tai la curent cu aceste noi tehnici si tendintele pietei altfel vei ramane in urma si castigurile tale vor avea de suferit.

6. Alege Comerciantul potrivit

Cand promovezi un produs , in acelasi timp promovezi si persoana sau compania din spatele produsului , deci alegerea trebuie gandita. Nu ai vrea ca sa recomanzi vizitatorilor un produs si acestia sa nu fie multumiti. Daca se intampla acest lucru, acel vizitator nu se va mai intoarce pe site-ul tau si sa ti urmeze recomandarile. Acest lucru iti va afecta credibilitatea si automat castigurile generate. De obicei site-urile /companiile care ofera un serviciu de suport de calitate va avea intotdeauna in vedere satisfacerea clientilor, iar acest lucru te va avantaja si pe tine.

7. Foloseste unelte ajutatoare

Daca iei in serioas marketingul afiliat , incearca sa gasesti unelte care te vor ajuta sa fii mai eficient. Exista multe astfel de unelte. De exemplu , daca site-ul tau este un site WordPress poti folosi un plugin gen WP Affiliate Lin Manager. Nu spera si te ruga ca vizitatori tai vor cumpara; seteaza totul corect si fa ca acest lucru sa se intample. Daca crezi ca vizitatori tai vor da click si vor cumpara doar pentru ca ai plasat o gramda de reclame si link-uri pe pagina, te inseli! Trebuie sa ai un plan si o strategie bine gandite.

Iata programele de afiliere pe care ti le recomand:

 • ProfitShare – (retea de afiliere)
 • Skilling – (afiliere tranzactionare la bursa)
 • XM – (afiliere tranzactionare la bursa))

Marketingul afiliat este ce a mai buna sansa de a castiga banii din mediul online doar daca o tratezi cu seriozitate.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile