Smarter_way_USA

Mersul la udat … alt obicei cretin al romanilor

03/05/2013 | Cre($)tinism | 4,179 views

parfum-cu-pompitaNu mai pot cu obiceiurile cretine ale romanilor ! Indiferent ca e vorba de obiceiuri crestinesti sau obiceiuri banale legate de diferite evenimente ale vietii omului, TOATE mi se par CRETINE …  defapt … toate obiceiurile la care daca ii intrei “Dar de ce ?!?” si ti se raspunde cu “Fiindca asa se face!” … toate astea mi se par cretine, si sunt cretine pentru ca sunt CRETINE !!!

Cum adica ASA SE FACE ?!? De ce mama dracu sa ii dau la una cu parfum in cap ?!? Pentru ca ASA SE FACE ?!? Poate ei nu ii place acel parfum, sau poate e alergica la parfum sau la o anumita aroma … sau nu conteaza chestia asta ?!? Evident ca  NU! De ce ? Pentru ca ASA SE FACE !

Ce ne spune traditia ?

  • Se zice ca niciunei fete nu ii va merge bine anul respectiv daca nu este udata.
  • Dupa urarea de “Hristos a inviat”, baiatul spune ca ii e sete si scoate un ulcior cu apa pe care o toarne pe gatul sau pe fata fetei spunand: “Sa-ti fie inima curata ca apa si ea sa te fereasca de orice boala.” A doua zi fetele se mandresc cu numarul de udatori care le-au colindat.
  • Un alt obicei este ca feciorii din sat sa ia cu ei o galeata cu apa si sa mearga acasa la fetele nemaritate. Daca le gasesc dormind, toarna galeata pe ele. Se crede ca fetele care sunt udate se vor marita in curand.
  • … sunt ardelean, uneori sunt mandru de asta, insa … deja parca mi scarba …

Stiu ca UDATUL de Paste este un obicei vechi ardelenesc … stiu asta … insa multe chestii “VECHI” sunt PRIMITIVE, asadar noi, daca tot o ardem a oameni moderni, si daca tot suntem in 2015 … eu zic ca putina evolutie nu ne-ar strica, totusi!

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile