Smarter_way_USA

Promovare pe Facebook: atu pentru afacerea ta

19/11/2013 | Bursa & Investitii | 3,910 views

facebook-1-530x332

Retelele sociale au devenit in ultimii ani un instrument foarte eficient de a-ti promova gratuit afacerea si de a interactiona cu potentialii clienti. Consumatorii romani se folosesc foarte mult de retelele sociale pentru a-si exprima opinia in legatura cu produsele unui brand.

Ei se claseaza pe locul al doilea in Europa, la interactiunea cu brandurile pe retelele sociale, conform studiului Mediascope realizat de IAB (Interactive Advertising Bureau) Europe. {etoroCFDrisk}% dintre romani si-au exprimat opiniile in legatura cu produsele unei companii direct pe canalele sociale detinute de acestea.

Prin urmare, retelele sociale si cu precadere Facebook – reteaua cea mai populara in Romania si in lume – sunt locuri foarte potrivite pentru promovare. De altfel, exista studii care arata ca, in ultimii ani, oamenii intra mai degraba pe pagina de Facebook a unei companii decat pe site-ul ei. De ce? Pentru ca vor nu doar sa afle informatii despre ea, ci si sa interactioneze cu reprezentantii acesteia.

Prin urmare, vei avea de pierdut in fata competitorilor daca nu esti gasit pe reteaua sociala atunci cand acesti potentiali clienti cauta informatii despre produse si servicii.

Sa ai o pagina pe Facebook nu este suficient pentru a-ti creste afacerea. Trebuie sa aplici metode eficiente de promovare pentru a aduce un numar cat mai mare de oameni pe profilul tau. Iata cateva recomandari venite de la specialistii in social media:

Creeaza o pagina de business, nu un profil. In primii ani de la aparitia retelei Facebook, companiile si brandurile se puteau promova doar prin intermediul unui profil, insa de cativa ani exista optiunea de creare a unei pagini. Doua dintre cele mai importante avantaje ale paginilor sunt ca ofera statistici foarte utile (click-uri, numar de share-uri, analize pe segmente de varsta, pe zonele geografice din care provin fanii etc.) si ca nu au limita de 5.000 de prieteni, precum un profil.

Stabileste un numar de postari pe zi. Cate postari este bine sa ai pe pagina de companie ramane in continuare un subiect deschis dezbaterii, si asta pentru ca ceea ce functioneaza pentru o industrie poate sa nu aiba acelasi impact in cazul alteia. Specialistii in social media au convenit asupra unui numar maxim de 3 postari pe zi pe pagini. Mai multe de atat inseamna o rata de interactiune mai mica, pentru ca fanii le considera adeseori spam, sustin ei.

Ofera fanilor motive de share. Aproape la fel de important ca numarul de like-uri al paginii este cel al persoanelor care vorbesc despre ea. (X talking about this). El trebuie mentinut la cel putin 10% din numarul total de like-uri al paginii, lucru posibil printr-o interactiune mare a userilor pe pagina ta. Ofera-le postari interesante pentru a avea motive sa iti dea like, share si pentru a comenta pe pagina ta!

Dimineata si seara ai cel mai mare succes. Potrivit unui studiu realizat de specialistii in social media de la Knallgrau.au, cele mai potrivite ore pentru postari sunt intre 10.00 si 11.00, iar apoi la finalul programului de lucru, intre 19.00 si 20.00. Postarile din weekend inregistreaza, de asemenea, rezultate mai bune decat cele din restul saptamanii – in special cele de duminica. Insa, cel mai indicat este sa faci o statistica proprie, testand rata de click si frecventa interactiunilor la diferite ore si in diferite zile.

Posteaza fotografii si sondaje. Aceste tipuri de continut asigura postarilor cel mai mare succes, au observat aceiasi specialisti in social media. Sondajele (intrebari adresate fanilor) au o rata de viralitate de +139%, iar fotografiile – de +69%. Deloc de neglijat sunt emoticoanele. Postarile care le contin primesc cu 52% mai multe reactii ca celelalte. Textele se bucura de o vizibilitate buna daca sunt scurte, de cel mult 3 randuri.

Nu te promova agresiv. Daca vrei sa obtii o interactiune mai mare, este recomandat sa alternezi postarile despre ofertele si serviciile companiei tale cu texte si fotografii amuzante, sondaje si informatii utile, generale, din industria in care activezi sau cat mai apropiate de brandul pe care il reprezinti.

Foloseste cuvinte care exprima actiuni. Postarile care contin mai multe verbe si adverbe au o rata de click mai buna decat cele care contin preponderent substantive, potrivit statisticilor. Foloseste in postarile tale cat mai multe indemnuri si asa-numitele texte call to action pentru a atrage atentia si a creste interactiunile pe pagina ta de Facebook.

Popularizeaza-ti pagina. Mentioneaz-o intotdeauna pe flyere, carti de vizita, brosuri si alte materiale promotionale pentru a transmite potentialilor clienti mesajul ca esti deschis sa interactionezi cu ei. Foarte important este sa ai un link personalizat pentru pagina (www.facebook.com/pagina), astfel incat sa fie usor de retinut.

Tags: ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile