Smarter_way_USA

Nu vrem spitale! Vrem catedrale!

28/01/2014 | Cre($)tinism | 3,545 views

vrem-catedrale-nu-vrem-spitale

Nu vrem spitale! Vrem catedrale! Cam asa s-ar traduce vointei tuturor romanilor. Suntem o natie de superstitiosi – pupatori de hoituri (moaste, sau cum le spuneti voi) in speranta castigului la loto sau a unui loc la geam in lumea de apoi, o natie care nu pune pret pe educatie si care din punct de vedere spiritual, traieste in Evul Mediu. Iar, cu toate ifosele noastre, Timisoara nu pare ca face exceptie de la regula.

Iata dovada! Anul acesta se implinesc 20 de cand a inceput constructia a ceea ce trebuia sa devina Spitalului Clinic Municipal. Probabil, dupa cum ati aflat, chiar si in ziua de azi, situatia acestuia este incerta!

INFORMARE cu privire la investiţia Spital Clinic Municipal – Calea Torontalului nr. 5
1994: Începe construcţia Spitalului Clinic Municipal Timişoara situat în Calea Torontalului km.5. Lucrările se sistează în 1998.

2002 – Prin H.G. nr. 866/2002 se trec unele imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al municipiilor, oraşelor şi comunelor şi în administrarea consiliilor locale respective. Un an mai târziu se încheie Protocolul de predare-primire nr. SC2003 – 1538 / 30.01.2003 prin care au fost preluate imobilele compuse din construcţii şi terenurile aferente, în care se desfăşoară activitatea Spitalului Clinic Municipal.

Urmare acestui protocol, investiţia “Spital Clinic Municipal” Calea Torontalului km 5 nu a fost înregistrată în evidenţa contabilă în anul 2003, întrucât în anexa la protocol nu a fost menţionată valoarea acestei investiţii, această poziţie fiind trecută cu denumirea ,”stadiul fizic de finalizare cca 30 % , investiţie în fază nefinalizată din lipsă de fonduri” …restul e gargara… daca va intereseaza o gasiti aici.

In schimb, de la revolutie si pana azi, doar in zona la mine au aparut 3 biserici noi-noute: una in zona Dacia, una pe strada Cugir si una in campusul USAMBV si aceasta situatie se poate extrapola pe intreg teritoriul tarii.

Daca nu ati aflat inca, conform ASUR in România sunt 18.300 de biserici şi doar 425 de spitale.
Spitalele continua sa se inchida, sa ramana fara personal calificat, sa intre in paragina din lipsa de fonduri sau din cauza proastei gestionari a acestora, in timp bisericile rasar ca si ciupercile dupa ploaie unde vrei si mai ales unde nu vrei. Nici situatia scolilor nu e mai fericita, unde indoctrinarea religioasa este litera de lege.

Si ca si cand n-ar fi suficient, jegosii din fruntea BOR vin cu tupeu nesimtit acum, sa ceara tribut Consiliilor Judetene pentru finantarea CMN-ului si a altor “lacase de cult”, din bani publici, din banii mei si ai tai contribuabile, fie ca esti sau nu de acord cu aceasta, fie ca esti ortodox sau de alta religie sau “liber cugetator”, asa ca mine.

Atata vreau sa mai spun: daca CJ Timis da bani, macar 1 leu, lui BOR, SUNTEM NISTE PROSTI! …si e valabil pentru orice alt CJ din Romania! Amin!

Asadar, CRE(S)TINILOR cu prieteni imaginari, cand o sa va ganditi sa ma intrebati, de ce ma leg eu de voi, de ce nu-mi vad eu de credinta/necredinta mea … de ce nu va las in pace, de ce nu las pe fiecare sa traiasca si sa creada in ce vrea … sa va ganditi CRE(S)TINIILOR cu prieteni imaginari, ca eu INDIRECT, sunt afectat din cauza prostiei CRE(S)TINILOR cu prieteni imaginari. Cum sunt afectat ? In Romania ne impiedicam de peste 18.000 de biserici dar avem doar 400 de spitale si aproximatv 4500 de scoli … Mai are rost sa spun ceva CRE(S)TINILOR cu prieteni maginari ?!?!? Sigur ca DA, si anume ca imi doresc din tot sufletul ca la un moment dat, voi sau o persoana draga voua, sa aveti nevoie de un spital urgent, voi aflandu-va undeva departe de vreo localitate, si in drum spre spital sa va impiedicati de vreo 15 biserici iar cand veti ajunge intr-un final la un spital sa aflati ca a fost inchis din lipsa de fonduri !!! In momentul acela eu voi avea un ORGASM MULTIPLU de placere iar voi va veti merita soarta !!! AMIN !

PS:. …scria cineva pe un forum unde se dezbatea “aprins” problema finantarii bisericilor din bani publici: “Pai daca n-ar exista biserici, s-ar umple spitalele.”

Ati inteles? Despre asta este vorba in Romania! Ce poti sa le ceri cre(s)tinilor ?

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile