Smarter_way_USA

Liviu Dragnea: “Eu nu stiu ca Biserica face afaceri”

13/10/2014 | Cre($)tinism | 2,923 views

vppd

Liviu Dragnea, deşi a trecut aproximativ un an de atunci, nu am uitat, şi îţi promit că atâta timp cât o-i trăi pe acest pământ, nu o să te uit pentru declaraţiile astea. Da-u-ar dumnezău, cristosu şi prietenu tău imaginar să mori în cele mai groaznice chinuri posibile!

PS2: Muie DRAGNEA, Muie PONTA, Muie PSD, Muie BOR!

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica, la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV, ca el nu este de acord cu impozitarea activității Bisericii sau cu eliminarea scutirilor de care beneficiază aceasta, menționând ca subiectul nu a fost discutat în Guvern.

Întrebat, în contextul unei discuții despre taxe și buget, dacă în Guvern s-a discutat despre eliminarea scutirilor de care beneficiază Biserica sau despre impozitarea activității acesteia, Dragnea a răspuns: “Nu”, transmite Mediafax.

Întrebat de asemenea dacă ar fi necesara o astfel de discuție, Dragnea a răspuns: “Nu”.

Apoi, întrebat de ce nu ar fi necesara, Dragnea a răspuns: “Dar de ce sa fie? Pana la urma cam câte instituții-reper, câte instituții de referință către care romanii sa se îndrepte mai avem în țara asta? Mi-ați cerut părerea mea, de politician, de cetățean și de credincios: eu cred ca Biserica este o instituție care trebuie ajutată sau întărită, pentru ca în multe momente din viata Biserica rămâne singurul reper unde cauți un sprijin moral sau cel putin o liniște”.

Moderatorul a spus ca pe aceasta logica, legata de locul în care cauți sprijin, ar trebui exceptate de la taxare medicamentele sau bunurile din spitalele de urgență.

“Este o idee, pana la urma”, a spus Dragnea, răzând, după care a adăugat: “Dar totuși nu putem amesteca, sau, ma rog, puteți. Eu nu cred ca e în regula”.

Moderatorul a spus ca fiscalitatea și credința nu se amesteca. “Da, este punctul dumneavoastră de vedere. Eu nu-s de acord sa punem impozit și pe credință”, a răspuns ministrul.

La insistentele moderatorului, care a spus ca ar fi vorba despre impozitarea afacerilor bisericii, nu despre impozitarea credinței, Dragnea a spus: “Eu nu știu ca Biserica face afaceri. Eu nu știu lucrul asta, nu lucrez în domeniu. Pentru mine, Biserica este o instituție importanta, pentru mine și pentru familia mea, și va rămâne în continuare”.

Întrebat despre faptul ca, potrivit unor date de la nivelul anului 2011, afacerile Bisericii au adus mai mult profit în Romania decât franciza McDonald’s, Dragnea a răspuns, zâmbind: “Nu știu la ce date va referiți”.

Întrebat dacă, în concluzie, nu este de acord cu impozitarea bunurilor Bisericii, Dragnea a răspuns: “Nu, nu”.

Întrebat din nou dacă nu este de acord nici cu impozitarea afacerilor Bisericii, Dragnea a răspuns: “Eu nu vorbesc despre afaceri. Eu nu știu despre ce afaceri vorbiți dumneavoastră. Eu respect foarte mult Biserica Ortodoxa, eu respect foarte mult ideea de credința, fac tot ce îmi sta în putință, cât pot, pentru copiii mei, pentru cunoscuții mei, pentru tineri, sa-i indemn pe cât mai multi către credință, pentru ca este important în societatea asta nebuna”.

sursa: gandul.info

Tags: ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile