Smarter_way_USA

Cum poate un investitor sa cumpere actiuni Digi

02/03/2017 | Bursa & Investitii | 3,748 views

Un investitor care vrea să cumpere acţiuni în oferta de vânzare a RCS&RDS (Digi) la bursa românească tre­buie să aibă minimum 2.800 de lei având în vedere faptul că pragul minim de subscriere este de 50 de acţiuni, la preţul de 56 lei/acţiune.

Totodată investitorul trebuie să aibă banii decontaţi, şi nu poate subscrie prin asumare, adică de exemplu dacă investitorul dispune de 5.000 de lei, el nu poate plasa la broker un ordin de 10.000 de lei.

O altă caracteristică a vânzării de acţiuni RCS&RDS, derulată în perioada 28 aprilie-10 mai, este dis­countul de 7% până vineri 5 mai, mai ridicat decât la precedentele oferte de listare care au folosit metoda discoun­tului, cum ar fi MedLife şi Elec­trica de 5%. Dacă investitorul cum­pără acţiuni RCS în perioada 8-10 mai, el bene­ficiează de un discount de 3%.

Citeste si: Iata TOT ce trebuie sa stii despre listarea Digi (DIGI) la Bursa de Valori Bucuresti (16 mai)

Oferta a început deja de vineri, astfel că au mai rămas şapte zile de subscriere în cea mai mare ofertă de vân­zare de acţiuni a unei companii private, care s-ar putea ridica la 1,2 mld. lei. Spre comparaţie, valoarea ofertei MedLife a fost de circa 250 mil. lei, iar a companiei de stat Electrica de circa 1,95 mld. lei.

Pentru subscrierile de retail care de­păşesc 267 de acţiuni, alocarea se va face pro-rata. De exemplu, dacă un in­ves­titor va subscrie 400 de acţiuni printr-un singur ordin, acesta va intra inte­gral în alocarea pro-rata. „Dacă un in­ves­titor subscrie 400 acţiuni, printr-un ordin de 267 de acţiuni şi un alt or­din ulte­rior de 133 de acţiuni, ordinul de 267 de acţ­i­uni va intra la tranşa garantată, în li­mita disponi­bi­li­tăţii, şi cel de 133 de ac­ţiuni la tranşa pro-rata“, se arată în raportul Puls Ca­pital întocmit de ana­liştii de la Interca­pital. Având în ve­dere că subscrierile de pe tranşa investi­torilor de retail va trebui făcute la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune, înseam­nă că vor primi alocare garan­tată cel puţin 2.000 de investitori.

continuarea in: zfcorporate.ro

Tags: , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile