Smarter_way_USA

De ce nu accept să dau consultanţă gratuită?

20/11/2017 | Bursa & Investitii, Personal | 9,775 views

1. Fiindca doar sfaturile prietenilor sunt gratuite. Consultanta este rodul muncii unui specialist.

2. Fiindca nu iti spun „sa faci cum zic eu”, ci te ajut sa iei cea mai buna decizie, in cunostiinta de cauza si argumentat.

3. Fiindca, daca primesti consultanta gratis, nu vei mai pune pret pe ea. Doar „ce e moka, nu e de calitate”.

4. Fiindca am in spate vreo 10 ani de experienta, examene, cursuri si zeci de mii de pagini citite. Si pentru toate astea, eu am platit un pret.

5. Fiindca noaptea trecuta am stat pana la doua sa citesc, in timp ce tu dormeai. Sau duminica am rontait un articol de specialitate timp de cateva ore, in timp ce tu erai la piscina sau la shopping.

6. Fiindca ziua mea are tot 24 de ore, la fel ca si a ta, si nici tie nu iti ajunge timpul.

Citeste si: Consultanta de investitii la bursa. Economiseste si investeste in actiuni!

7. Fiindca tu vei castiga indirect bani de pe urma opiniei mele („scutesti” banii de consultatie si, in plus, bucurandu-te de ajutorul meu, vei putea produce bani). Acelasi drept il am si eu: sa castig bani de pe urma muncii mele.

8. Fiindca nu toate cazurile asemanatoare (cum zici tu) sunt la fel, iar eu, ca sa iti dau cea mai buna opinie, trebuie sa studiez, documentele, particularitatile si, de multe ori, sa ma duc din nou la studiu, ca poate a aparut ceva intre timp, in avantajul tau.

9. Fiindca trebuie sa studiez aproape zilnic ca sa iti pot da un raspuns argumentat si actual.

10. Fiindca discriminez alti oameni care apreciaza munca mea si ma platesc pentru ea. Stii, ”fraierii” aia care se programeaza si imi cer ajutorul.

11. Fiindca imi respect profesia/pasiunea si colegii si nu pot profesa pe un tarif de zero lei.

12. Fiindca prefer sa aleg singur sa ajut oameni in nevoie, activitati civice sau voluntariat si sunt implicat suficient in proiectele mele cat sa imi aduca satisfactie. Tu in ce proiecte de educatie/caritate crezi sau te implici?

13. Fiindca, de cele mai multe ori, nu am primit nici macar un “multumesc” pentru sfaturile si rodul muncii mele oferite gratis.

14. Fiindca, la randul meu, respect fiecare specialist pe domeniul lui. Nu ma tund singur si nici gratis; nu imi repar singur masina sau centrala, si nici gratis; nu imi pun parchet si gresie singur, si nici gratis.

15. Fiindca, in profesia mea, 1 + 1 nu fac 2 de fiecare data. Pot face +3 sau -5. Depinde, nu exista nici doi oameni la fel, nici doua situatii cu aceeasi evolutie.

Nu este un mesaj personal, e insa un mesaj cu care rezonez si in care cred. Si pe care te rog sa il intelegi asa cum a fost el scris.

Imi iubesc munca, si o fac cu multa pasiune. Dar trebuie, la randul tau, sa intelegi ca, asa cum pentru tine meseria ta este si un mod de a te intretine (nu doar un hobby), si eu, la randul meu, am facturi de platit, timp putin si visuri multe de implinit.

Si, din pacate, nu le pot plati cu pasiune…

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile