Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 24 noiembrie 2017

24/11/2017 | Bursa & Investitii | 1,908 views

  • Grupul Eurobank a ajuns la un acord cu Banca Transilvania pentru a vinde acțiunile deținute de Eurobank în Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN SA și ERB Leasing IFN S.A.
  • Alro Slatina (ALR), companie deținută prin firma Vimetco, înregistrată în Olanda, în proporție de 84,19% de către miliardarul rus Vitali Machitski, creditat cu o avere de peste 3 miliarde dolari, a semnat un credit de 167 milioane dolari, pe 3 ani, cu un sindicat format din 8 bănci.
  • Transgaz a obtinut acordul din partea Agentiei de Mediu pentru a construi conducta care sa lege tarmul Marii Negre cuconducta de tranzit Isaccea Negru-Voda, conducta prin care gazele rusesti ajung in sudul Europei. Primele gaze din zacamintele uriase din Marea Neagra vor merge spre export, acestea urmand sa fie extrase anul viitor de o companie americana. (Sursa: Economica)
  • Dafora (DAFR), companie de foraj petrolier şi gaze naturale, a anunţat investitorii că a cumpărat în regim de leasing, pentru 6,6 milioane euro şi o perioadă de 36 de luni, o instalaţie de foraj.
  • Bombardier Inc. a declarat ca are in vedere construirea unei uzine de feroviare in Maroc in incercarea de a castiga licitatiapen-tru materialul rulant evaluat la 1.6 mld. USD ce face parte din planul guvernului marocan de a moderniza caile ferate nationale. Societatea deja are o uzina aerospatiala in Maroc unde produce din 2014 componente pentru aeronave. (Sursa: Bloomberg)
  • Sphera Group (SFG), singu­rul grup de restaurante listat la bursa românească, operator al francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, intenţio­nează ca până în 2019 să ajungă la „cel puţin“ zece restaurante Taco Bell în România, după ce  doar în lunile octombrie şi noiembrie a deschis două astfel de unităţi în Bucureşti.
  • SIF2 Moldova, una dintre cele mai mari societăţi de investiţii financiare de la bursă în funcţie de activele nete, şi-a lichidat în trimestrul trei deţinerile pe care le avea la Conpet şi la Electrica şi şi-a diminuat participaţia la Transelec­trica de la 1,5% la 0,28%, potrivit raportului trimestrial.

Actualizare in curs …

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile