Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 12 decembrie 2017

12/12/2017 | Bursa & Investitii | 1,943 views

  • Actionarul majoritar al Romgaz, Ministerul Energiei, va acorda companiei o finantare nerambursabila pentru o investitie de retehnologizare a turbinelor pe gaz de la centrala termoelectrica Iernut. Cuantumul finantarii se ridica intre 227 milioane lei si 320 milioane lei, sume provenite din contul Planului National de Investitii (PNI) iar contractul semnat se va derula in perioada 7 decembrie 2017–31 decembrie 2020. (Sursa: ZF)
  • Retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială cu rulaj anual 5,2 miliarde de lei, a cumpărat într-o singură tranzacţie un pachet de 13,4 milioane de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon Zalău şi a ajuns astfel la o participaţie de 40,8% fiind cel mai mare acţionar al companiei.
  • Schimbare de strategie: ING intră broker la bursa de la Bucureşti la scurt timp după ce a renunţat să fie private-banker. Astăzi Raiffeisen a anunţat că va închide divizia de brokeraj de la Bucureşti, una de top trei
  • Lovitură de teatru: Raiffeisen se retrage de pe Bursa de Valori Bucureşti. ”Începând de anul viitor, nu vom mai oferi servicii de tranzactionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii noştri”
  • Actiunile companiei farmaceutice Valeant Pharmaceuticals International Inc. au crescvut astazi cu peste 4% (si peste 70% de la finalul lui octombrie) atingand cele mai inalte cotatii din noiembrie 2016 si pana in prezent. Piata este optimista in privinta Valeant datorita estimarilor sale pozitive privind aportul a 4 noi medicamente (Vyzulta, Siliq, IDP-118 si Luminesse) la redresarea veniturilor companiei. (Sursa: Bloomberg)
  • KMG International vrea să continue dezvoltarea regională, în Bulgaria, Republica Moldova, România şi Georgia, iar ţinta pe următorii patru ani este o cotă de 25% pe piaţa românească şi de 12% în Bulgaria, un element important în susţinerea creşterii fiind programele de investiţii derulate la rafinăria Petromidia. În ultimii ani cantitatea de materii prime procesate anual la rafinărie a crescut de la 3,1 milioane tone in 2002 la peste 3,8 milioane tone in 2007 si 5,4 milioane tone in 2016.

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile