Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 15 decembrie 2017

15/12/2017 | Bursa & Investitii | 1,890 views

  • Consiliul de administratie Transgaz se intruneste pe data de 18 ianuarie 2018 pentru a discuta despre asocierea cu grupul spaniol Regasificadora del Noroeste, in vederea participarii celor doua companii la procesul de achizitie a unui pachet de 66% de actiuni DESFA (operatorul national al sistemului de transport al gazelor naturale din Grecia), valoarea pachetului scos lavanzare fiind in valoare de aproximativ 400 milioane euro. ( Sursa: ZF)
  • Acțiunile Sphera explodează la bursă. La orele prânzului ajunseseră la un maxim de la listare de 43,50 lei/acțiune, cu 50% peste prețul ofertei publice închise la începutul lunii trecute.
  • Actionarii majoritari ai Zentiva Romania, au in vedere lansarea unei oferte publice de cumparare la pretul de 3.50 lei/actiune, cu 40% peste pretul inchiderii de 2.50 lei/actiune inregistrat la 13.12.2017. Actionarii majoritari au primit de la actionarii minoritari (ce concentreaza peste 10.45% din actiunile Zentiva) angajamente de vanzare pentru oferta publica de cumparare care ar urma sa se desfasoare in termen de 60 zile. ( Sursa: Profit)
  • Conform unor surse anonime Fabrice Bregier, seful diviziei de constructii aviatice a Airbus SE (FR.AIR), va parasi compania in februarie ca urmare a unor tensiuni privind succesiunea actualului director general, Tom Enders. (Sursa: Reuters).
  • Electrogrup, grup constructor şi de­ţi­nător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, anunţă că ia în cal­cul listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor.
  • Aerostar Bacău şi-a bugetat pentru anul viitor o cifră de afaceri de 340 milioane lei, faţă de un rezultat de 320 milioane lei planificat pentru 2017, şi un profit net de 29,9 milioane lei, faţă de 27 milioane lei cât estimează pentru anul în curs.
  • Pretul actiunilor Oracle Corp. (US.ORCL) a scazut ieir cu pana la 7.3% in tranactionarea after-hours in conditiile in care compania a raportat rezultatele celui mai recent trimestru fiscal al sau (incheiat la 30 noiembrie). Astfel, desi vanzarile in domeniul cloud au avansat cu 44% fata de anul precedent unii analisti asteptau valori mai mari. Mai mult, compania a estimat o crestere de 21-25% a vanzarilor in domeniul cloud si profituri de 0.68-0.70 USD/actiune in urmatorul trimestru ceea ce s-a situat sub asteptarile pietei. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile