Smarter_way_USA

#pescurt – Știrile business ale zilei 21 decembrie 2017

21/12/2017 | Bursa & Investitii | 1,906 views

  • Acţiunile retailerului Steinhoff, cel mai recent scandal contabil de tipul celor din anii 2000 – 2003, precum Enron sau WorldCom, au scăzut ieri cu peste 32%, până la o capitalizare bursieră de 1,29 miliarde euro, în condiţiile în care valoarea de piaţă a companiei era de 12,8 miliarde euro.
  • Pretul titlurilor BlackBerry Ltd. a crescut ieri cu pana la 7.5% inainte de deschiderea pietelor americane pe fondul raportarii unor rezultate financiare peste asteptari. In cel mai recent trimestru financiar al companiei (incheiat la 30 noiembrie) compania a raportat un mic rezultat pozitiv in conditiile in care analistii din piata se asteptau la un profit trimestrial nul in timp ce vanzarile perioadei au fost cu aproape 5% peste estimari (desi au scazut cu 25% fata de trimestrul similar din 2016). (Sursa:Reuters)
  • SIF Moldova a preluat 18% din capitalul societăţii Nord, controlată de familia Pogonaru, cea care a dezvoltat mallul Veranda din Capitală, ca urmare a lichidării Real Estate Asset SA şi transferului dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni, a anunţat Depozitarul Central.
  • Bitcoin România, companie de exchange și brokeraj pentru monede virtuale, se aliază cu procesatorul de plăți online Twispay pentru a furniza bitcoin și ethereum prin card bancar. Cele două companii au anunțat recent disponibilitatea unei integrări care să permită clientelei globale să achiziționeze bitcoin și ethereum prin intermediul cardurilor bancare Visa și Mastercard. Bitoin România este o companie românească de brokeraj pentru monede virtuale, care asigură tranzacționarea prin intermediul platformei online și ATM-uri dedicate pentru criptomonede. Cu sediul în București, Twispay este o companie fintech cu capital elvețian, furnizoare de servicii de plată online. Compania este susținută de propria bancă acceptatoare, Capital Financial Services, prima instituție emitentă de monedă electronică autorizată de Banca Națională a României.
  • Actiunile Chipotle Mexican Grill Inc. au scazut cu pana la 3.3% dupa ce au aparut informatii conform carora autoritatile sanitare din Los Angeles investigheaza un posibil focar de infectie la unul dintre restaurantele companiei. (Sursa: Reuters).

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile