Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 16 ianuarie 2018

16/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,572 views

  • Xiaomi, companie chinezească specializată în producţia de smartphone-uri, i-a atras ca sponsori pentru listarea la bursă pe giganţii Morgan Stanley, Goldman Sachs şi CLSA, valoarea de piaţă a producătorului chinez de telefoane inteligente putând ajunge până la 100 miliarde dolari, scrie agenţia Reuters.
  • Ford Motor Co. a declarat, prin vocea presedintelui pentru piete globale Jim Farley, ca intentioneaza sa produca 40 de modele electrice pana in 2022, mentionand un SUV electric denumit „Mach 1”. Compania isi va creste, astfel, investitia propusa in 2015 pentru segmentul electric de la 4.5 mld. la 11 mld. USD. (Sursa: Bloomberg).
  • Fondurile de pensii ale olandezilor, care în România administrează şi cel mai mare fond Pilon II, şi-au majorat deţinerea la MedLife de la 3,9% la 6,4%. (Sursa: Ziarul Financiar)
  • Banca Transilvania (TLV), a doua cea mai mare bancă locală după active şi unul dintre cei mai activi investitori din sistemul bancar, a devenit acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Republica Moldova şi a treia în funcţie de active, cu o participaţie de peste 66%, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
  • Grupul Purcari, detinator a numeroase crame in Republica Moldova, crama Ceptura din Romania si producatorul de brandy Bardar din Moldova, are in vedere listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 49% din actiuni, in cadrul unei oferte publice initiale (IPO). Reprezentantii Purcari se asteapta ca oferta de listare sa fie finalizata in primul trimestru din 2018. ( Sursa: ZF)
  • BlackBerry Ltd. isi continua implicarea in domeniul auto prin lansarea Jarvis, un sistem care detecteaza automat vulenrabilitati in linii de cod de programare in prezent acest lucru fiind relizat manual. Securitatea este o problema importanta in vederea lansarii vehicolelor autonome care au demonstrat vulnerabilitati in sensul preluarii de catre hackeri. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile