Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile importante ale zilei 19 ianuarie 2018

19/01/2018 | Bursa & Investitii | 1,718 views

  • Transelectrica a semnat cu contract de mentenanta a Sistemului de Contorizare Locala la nivelul Statiilor Electrice ale companiei, in valoare de 4.56 milioane de lei, cu societatea Teletrans. (Sursa: ZF)
  • Fondul Proprietatea, actionar important in cadrul OMV Petrom, poate vinde actiuni SNP, dupa ce perioada de restrictie de 120 de zile de la ultima vanzare a expirat in aceasta saptamana, conform calculelor ZF. La sfarsitul lunii septembrie 2017, FP a vandut 1.45 miliarde de actiuni OMV Petrom, in cadrul unei oferte de plasament privat accelerat, trazactia ridicandu-se la aproximativ 400 milioane de lei. ( Sursa: ZF)
  • Previziunile de venituri pentru T1/2018 ale Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., principalul furnizor de microcipuri al Apple Inc. au dezamagit usor astepatrile pietei ceea ce conduce la unele ingrijorari privind cererea pentru modelul de varf al Apple, iPhone X. (Sursa: Bloomberg).
  • Veniturile triemstriale ale International Business Machines Corp. au crescut pentru prima data in aproape 6 ani dar compania a avertizat ca o rata de impozit mai mare incepand din 2018 va afecta rezultatul net, ducandu-l cu 1% sub asteptarile pietei. Ca atare, pretul actiunilor companiei a scazut cu pana la 3% in tranzactionarea after-hours. (Sursa: Reuters)
  • American Express Co. a publicat primul rezultat trimestrial negativ in ultimii 26 de ani pe fondul unei chletuilei exceptionale din repatrierea unor lichiditati din afara SUA si a anuntat ca nu va face rascumparari de actiuni in urmatoarele 6 luni. Totusi, profitul excluzand cheltuialal exceptionala si veniturile trimestrului au depasit estimarile analistilor. In tranzactionarea after-hours pretul actiunilor companiei a scazut cu pana la 2.5%. (Sursa: Reuters)
  • Compania aeriana Emirates a anuntat o comanda provizorie pentru 20 de aparate A380 produse de Airbus SE cu o optiune pentru inca 16. Livrarile ar trebui sa inceapa in 2020. Astfel programul companiei europene este salvat de la o potentiala inchidere, cel putin pentru moment. (Sursa: Reuters)
  • Producatorul de microcipuri american Qualcomm Inc. a obtinut aprobarea de la autoritatile anti-trust din UE pentru achizitia NXP Semiconductors, singura aprobare necesara fiind cea a Chinei. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile