Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 21 februarie 2018

21/02/2018 | Bursa & Investitii | 1,726 views

  • OMV Petrom a raportat in aceasta dimineata un profit net preliminar de 2.489 miliarde de lei, in crestere cu 140% fata de anul precedent. In anul 2017, SNP si-a majorat cifra de afaceri cu aproximativ 16% la 19.435 miliarde de lei, compania inregistrand un rezultat operational de 3.270 miliarde de lei, in crestere cu 122% fata de anul 2016. Pe baza rezultatelor obtinute OMV Petrom isi propune sa acorde un dividende de 0.020 lei/actiune, echivalentul unui randament de 6.5% la pretul de inchidere de ieri. (Sursa: raport companie)
  • Banca Transilvania isi proprune sa distribuie 50% din profit sub forma de dividende catre actionari dar acorda si dividende sub forma de actiuni gratuite. ( Sursa: ZF)
  • Lantul de supermagazine Walmart Inc. a publicat ieri rezultate ce au dezamagit piata la nivel de profit (-3% fata de estimari si profit estimat pentru anul curent cu pana la 5% sub asteptari) si vanzari on-line in perioada de sarbatori (+23% fata de trimestrul anterior in care crescusera cu 50%). Chiar daca veniturile au fost cu 1% peste estimarile pietei actiunile companiei au scazut cu pana la 9.4% dupa anunt. (Sursa: Reuters)
  • Deutsche Bank se pregateste sa isi listeze luna viitoare divizia de asministrare de active (DWS) urmand a vinde 25% din aceasta pentru 1.2 – 2 mld. EUR. (Sursa: Financial Times)
  • Dupa ce a publicat rezultate financiare in crestere fata de anul anterior (+11% pentru profitul ajustat, +5% pentru venituri) dar sub asteptarile pietei grupul bancar HSBC Holdings PLC a anuntat ca ar putea plati o penalizare de 1.5 mld. USD (7% din profitul ajustat al lui 2017) pentru acuzatii de evaziune fiscala si spalare de bani. (Sursa: Financial Times)
  • Conform a trei surse ramase anonime Lockheed Martin Corp. va primi o comanda de 2 mld. USD (circa 4% din cifra de afaceri a lui 2017) pentru avioane F35A de la fortele armate nipone. (Sursa: Reuters)
  • Waymo, o divizie a Alphabet Inc. a obtinut aprobarea pentru a lansa in Arizona primul serviciu de taximetrie fara sofer din SUA. Vor fi folosite dubite Chrysler Pacifica si se asteapta ca serviciul contra cost sa inceapa chiar de anul acesta. (Sursa: Bloomberg)
  • Compania Johnson & Johnson (US.JNJ) ia in considerare vanzarea diviziei sale de produse de sterilizare pentru o valoare estimata de 2 mld. USD. Decizia nu este, insa, finala. (Sursa: Bloomberg)
  • Deutsche Bank a anuntat ca intentioneaza sa concedieze intre 250 si 500 de persoane din divizia de investment banking. Reuters estimeaza ca aceasta este parte din procesul de reducere a personalului cu 10% la nivel global, respectiv cu aproximativ 9,000 de posturi. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile