Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 14 martie 2018

14/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,597 views

  • Divizia de generice a francezilor de la Sanofi, care cuprinde si Zentiva, se afla sub atentia indienilor de la Torrent Pharmaceuticals Ltd. Care ofera 2 mld. EUR pentru companiile de generice din grupul Sanofi, aceasta divizie fiind pusa la vanzare inca din 2016. (Sursa: ZF)
  • Adidas AG va răscumpăra acţiuni în valoare de 3 miliarde de euro în următorii trei ani, potrivit Bloomberg. Board-ul companiei a aprobat marţi un plan de răscumpărare a acţiunilor până în luna mai a anului 2021, a transmis Adidas. Prima tranşă va începe în data de 22 martie şi se va ridica la răscumpărări de un miliard de euro până la sfârşitul anului. Planurile au survenit după ce compania a acordat dividende cuprinse între 30% şi 50% din venitul net al companiei obţinut din câştigurile operaţionale.
  • Raiffeisen Bank a înregistrat anul trecut un profit net de 491 milioane lei, în creştere cu 9%, în timp ce activele băncii s-au majorat cu 8%, la 36,1 miliarde lei, motorul principal al acestei evolutii pozitive fiind creditele acordate, care au crescut in valoare neta cu 8%, de la 19,8 miliarde lei (sfarsitul lui 2016), pana la 21,4 miliarde lei in 2017.
  • Adidas AG a anuntat ca va rascumpara actiuni proprii in valoare de pana la 3 mld. EUR in urmatorii 3 ani ceea ce, la preturile curente, reprezinta circa 9% din actiunile companiei. Primul miliard dintre cele trei este programat a fi utilizat in cursul lui 2018. (Sursa: Reuters)
  • Producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) propune un un dividend brut per acţiune de 0,019 lei, echivalentul unui randamnet de 6,16%. Suma totală îndreaptată către dividende este astfel de 18,7 milioane lei, reprezentând o rată de distribuţie de 52%. Compania farmaceutică a îndreptat anul trecut către investitori 16,75 milioane lei, la un profit total de 29,47 milioane lei, reprezentând 57% din câştigul anului.
  • Tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la Național Bank of Greece a fost respinsă de Banca Națională a României. Este pentru prima dată când BNR se opune unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.
  • E.ON SE a anuntat ca dupa preluarea Innogy de la rivala RWE va elimina pana la 5,000 de posturi intr-un program care ar trebui sa conduca la reduceri de costuri cu 600-800 mil. EUR/an dupa 2022. (Sursa: Financial Times)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile