Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 28 martie 2018

28/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,581 views

  • Romgaz isi separa activitatea de inmagazinare a gazelor in cadrul unei singure entitati ce se va numi Filiala de Inmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiesti. Noua filiala detinuta de SNG va opera activele necesare desfasurarii activitatii de inmagazinare a gazelor si in acelasi timp va prelua in totalitate personalul ce activeaza pe acest segment in cadrul Romgaz . Se asteapta ca noua filiala sa fie operationala de la 1 aprilie . ( Sursa: ZF)
  • GlaxoSmithKline PLC a ajuns la un acord cu elvetienii de la Norvartis pentru a cumpara de la acestia detinerea pe care o aveau in asociatia in participatiune dintre cele doua firme in schimbul a 13 mld. USD. In acest fel isi creste expunerea in domeniul medicamenetelor disponibile fara reteta iar Novartis alege sa se canalizeze pe domeniul cercetarii farmaceutice. (Sursa: Financial Times)
  • Waymo, subsidiara Alphabet Inc., a incheiat un parteneriat cu Jaguar Land Rover pentru a dezvolta impreuna pana al 20,000 de automobile auto-ghidate pana in 2020, inclusiv modele electrice. Acestea vor fi incorporate in flota de taxiuri autonome a Waymo. (Sursa: Financial Times)
  • Lululemon Athletica Inc. a publicat ieri rezultate trimestriale peste asteptari (+4.7% pentru profit si +1.8% pentru cifra de afaceri) conducand la o crestere de pana la 9.8% a pretului actiunilor companiei in tranzactionarea after-hours. Cresterea cifrei de afaceri a fost 11% dupa ajustarile pentru diferentele de curs valutar si modificarea canalelor de vanzari. (Sursa: Bloomberg)
  • Pretul actiunilor Twitter Inc. a scazut ieri cu pana la 12% dupa aparitia stirii ca fondul specializat in vanzari in lipsa Citron Research a pariat impotriva titlurilor companiei. (Sursa: Bloomberg)
  • Actiunile General Electric Co. au avansat ieri cu pana la 4.3% dupa raspandirea unui zvon conform caruia Warren Buffett ar fi fost interesat in cumpararea unei participatii in gigantul american. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile