Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 6 martie 2018

06/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,399 views

  • In aceasta dimineata, Purcari Wineries a raportat un profit net preliminar de 31.7 mil. RON, in crestesre cu 37% fata de anul 2016. In anul 2017, volumul de afaceri s-a majorat cu 37.7%, insumand vanzari de 147 mil. RON, in timp ce rezultatul operational a inregistrat la randul sau o crestere de 25.5% la 39.7 mil. RON. Pentru anul 2018, compania estimeaza o rata de crestere de cel putin 24%, in timp ce marja de profit este estimata la cel putin 23%. (Sursa: raport companiei)
  • Continental Grain Co. a anuntat autoritatile in privinta unei pozitii detinute in capitalul producatorului agricol rival Bunge Ltd. Chiar daca interesul de cumparare s-ar referi doar la unele active ale Bunge pretul actiunilor acesteia din urma a crescut cu pana la 5.1% in sedinta de la New York. Se aglomereaza astfel panoplia de potentiali achizitori ai US.BG, alatori de Continental aflandu-se si Archer-Daniels-Midlands Co. si Glencore Plc. (Sursa: Bloomberg)
  • Amazon.com Inc. incearca sa copieze strategia PayPal Holdings Inc. si sa profite mai bine de pe urma clientilor care platesc electronic. Astfel, gigantul e-commerce este in faza exploratorie pentru un parteneriat cu JPMorgan Chase prin care sa ofere clientilor Amazon conturi speciale din care sa poata face plati direct catre Amazon, fara a mai trece prin procesatorii de carti de debit / credit. Strategia mizeaza, la fel ca in cazul PayPal si pe faptul ca clientii vor lasa unele sume in conturile respective.
  • Chevron Corp. ia in considerare vanzarea detinerii sale de 50% din proiectul gaeifer integrat Kitimat LNG din Canada. Acesta din urma ar fi urmat sa dezvolte extragerea de gaze de sist, transportarea lor printr-o serie de conducte (inclusiv unele construite in cadrul proiectului) si apoi lichefierea si exportul gazului din provincia British Columbia catre Asia. Adversitatea miscarilor ecologiste si excesul de oferta pe piata de pana acum au determinat Chevron sa ia in considerarea iesirea din proiect. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile