Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 7 martie 2018

07/03/2018 | Bursa & Investitii | 1,641 views

  • Actiunile Sphera Franchise Group au facut un pas important pentru intrarea in componenta indicelui BET, dupa ce Comisia Indicilor BVB a decis in sedinta trimestriala desfasurata in data de 5 martie 2018, ca titlurile SFG sa fie puse sub observatie pentru potentiala includere a lor in componenta indicilor BET si BET-TR. Momentan Sphera va intra in componenta indicilor BET -XT, BET-BK si BET-Plus. ( Sursa: Bursa.ro)
  • Facebook Inc. a fost data in judecata de compania canadiana BlackBerry pentru o presupusa incalcare a brevetelor acesteia din urma de catre aplicatiile de mesagerie WhatsApp si Instagram, fara a exista in prezent mai multe detalii publice pe acest subiect. (Sursa: cnet.com)
  • Compania Electrica (EL) a obţinut în anul 2017 un profit net de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% faţă de 2016, la venituri operaţionale totale de 5,777 miliarde lei, în creştere cu 0,27% faţă de 2016.
  • Pretul actiunilor Chevron Corp. a urcat cu pana la 2% dupa ce compania a anuntat ca ca isi va reduce investitiile de capital cu 2 mld. USD si va re-incepe rascumpararile de actiuni (pentru prima data din 2015) fara a isi abandona tinta de crestere cu 4-7% a productiei in 2018. (Sursa: Reuters)
  • Producătorul de vinuri Purcari (WINE), cea mai proaspătă companie listată la Bucureşti, a raportat vânzări de 147 mil. lei pentru 2017, plus 38% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a urcat cu 37%, la 32 mil. lei.
  • Cotatiile titlurilor lantului de magazine Target Corp. au scazut cu pana la 4% in sedinta americana de dupa-amiaza dupa ce compania a raportat rezultatele financiare ale T4 fiscal (incheiat pe 4 februarie) si a anuntat ca marjele sale se vor „stabiliza” in urmatorul an fiscal. Rezultatele pentru cel mai recent trimestru fiscal incheiat au fost sub asteptari cu 0.8% iar estimarile pentru vanzarile normalizate ale trimestrului in curs au dezamagit (mediana de +2% vs. asteptari de +2.36%). In plus, compania a raportat cele mai scazute marje brute din ultimii 20 de ani in timp ce investitiile de capital necesare anul curent vor fi de circa 3 mld. USD. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile