Smarter_way_USA

Ce-ți lipsește din buzunar, domnule?

17/04/2018 | Diverse | 2,544 views

Batista de buzunar este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unui barbat, fiind o sursa sigura de a iesi din anonimat si face trecerea rapida de la un sacou banal la un sacou cu stil.

Istoria batistei isi are inceputurile undeva in secolul XV, cand Carlos Marques, care calatorea in Orient, a vazut ca taranii aveau obiceiul sa-si fereasca capul de razele soarelui cu ajutorul unor bucati patrate de panza de in.

In Europa batista a fost, initial, folosita de catre damele din inalta societate care o foloseau ca obiect de distinctie si era delicat ornamentat. In acele epoci nu avea rol igienic, se flutura doar la despartiri sau se lasa sa cada in mod sugestiv. Ceva ani mai tarziu a inceput sa fie folosit pentru igiena nasului.

Totusi, daca mergem si mai mult in timp, vom afla ca batistele au un istoric de mii de ani. Batistele erau folosite de actorii din Roma Antica cand jucau in comedii, iar cei din public, de asemenea, fluturau batiste in aer pentru mentinerea atmosferei.

Revenind in zilele noastre, situatia sta altfel si este bine sa stim cateva ponturi despre acest accesoriu elegant pentru a valorificat potentialul lui pe cat posibil.

Atunci cand alegi o batista barbateasca trebuie sa iei in calcul marimea acesteia, iar in general dimensiunile variaza intre 25×25 si 40×40 cm. Nu recomand mai mare si nici mai mica de atat, acestea fiind dimensiuni ideale daca ne raportam la impaturirea batistei.

Cand asortezi, alege altceva in afara de culoara cravatei. O batista bluemarin va aprinde camasa ta bleu si va intensifica contrastul dintre nuanta ei si o cravata visinie, de exemplu. O batista colorata altfel, se poate asorta fie cu bratara ceasului, fie cu celelalte culori prezente în tinuta.

Alege kaki, spre exemplu, nu vei da gres cu aceast verde militaresc. Alta varianta este o batista simpla alba, daca outfit-ul este deja prea indraznet, asa cum ne-am obisnuit sa vedem la Nick Wooster, personaj deja celebru – un fashion icon renumit.

Incearca combinatii extravagante, la care nu multi indrazesc sa apeleze: o batista kaki cu o camasa blue, cravata bluemarin si un sacou bej sau joaca-te cu nuante de blumarin si blue in contrast cu bej.

Desi poate pare complicat, dar daca reusesti sa iesi din zona ta de confort, vei fi surprins de propriile tale rezultate.

Atunci cand porti un sacoul sport, alege o batista de buzunar cu imprimeu. La fel si in cazul jachetei din denim. Daca porti un sacou elegant, opteaza pentru o batista de buzunar  intr-o singura nuanta.

Alternative exista, nu trebuie sa fii neaparat intr-un restaurant scump sau la o nunta, pentru a purta acest accesoriu. Indrazneste sa il folosesti zilnic, atunci cand mergi la birou sau in oras, fie ca esti casual sau office.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile