Cu ce ne îndulcim cafeaua – cele mai bune soluţii pentru o ceaşcă dulce

17/04/2018 | Diverse | 166 views

In ceea ce priveste consumul de cafea, exista doua tabere – cei care prefera cafeaua neindulcita si cei care iubesc un strop de dulce in ceasca lor. Pentru cei din urma am cules cateva idei care vor transforma cafeaua de zi cu zi intr-o adevarata experienta de nuitat. Inlocuieste zaharul cu una din metodele dulci alese de noi si cu siguranta vei gasi o reteta de cafea fix pe gustul tau.

1. Mierea
Cu totii stim beneficiile pe care le aduce mierea organismului uman, insa te-ai gandit vreodata sa iti indulcesti cafeaua cu ea?

Cu siguranta este o optiune mai sanatoasa decat zaharul, dar daca nu este conumata corect, si mierea la randul ei poate avea efecte nocive asupra organismului.

Secretul atunci cand folosesti mierea ca indulcitor in cafea sau in alte bauturi este sa o adaugi atunci cand lichidul este caldut, nu fierbinte. Noi iti recomandam sa folosesti mierea ca indulcitor numai in bauturile reci, deoarece mierea incalzita produce o enzima toxica pentru organism.

Iata o reteta delicioasa de cafea cu miere: 50 ml cafea preparata espresso sau la ibric, 100 ml lapte, o lingurita de miere, gheata.

Incalzeste un pic laptele cat sa ajunga la o temperatura pana in 30 de grade Celsius, adauga mierea in lapte si amesteca pana se dilueaza. Umple un pahar mediu cu gheata pana la trei sferturi, adauga cafeaua, apoi laptele indulcit. Se poate servi cu un strop de scortisoara dupa preferinta. Enjoy!

2. Sirop de zahar

Daca totusi indragesti gustul zaharului, dar vrei sa experimentezi alte retete de cafea dulce, atunci siropul special pentru cafea este solutia pentru tine.

Noul sirop Contego Café are o multitudine de arome gandite special pentru a face cele mai bune retete de cafea. Cu ingrediente cat mai naturale, siropul Contego a fost facut pentru a satisfice gusturile tuturor iubitorilor de cafea indulcita.

Noi iti propunem o reteta de care cu siguranta te vei indragosti: 50 ml cafea proaspat prajita Contego– origine India- preparata espresso, 10 ml Sirop Contego Café aroma Alune de Padure, 10 ml Sirop Contego Café aroma Ciocolata, 100 ml lapte. Adauga cafeaua in ceasca, incalzeste pana la 40 de grade laptele cu cele doua arome de sirop, amestecand usor.

Toarna laptele indulcit peste cafea, cu miscari circulare. Dupa preferinta, adauga cativa fulgi de ciocolata neagra si bucura-te de o cafea dulce si aromata care iti va face diminetile minunate!

3. Sirop natural de artar

Siropul de artar este un indulcitor natural care, pe langa faptul ca va da un gust delicios de dulce cafelei tale, are si beneficii reale pentru organismul uman.
Siropul de artar este, in special in Canada si Statele Unite, unul dintre cele mai populare produse dulci. Este 100% natural si se spune ca ar fi mult mai sanatos decat zaharul. Se poate folosi ca indulcitor, aducand beneficii importante pentru sanatate: reduce inflamatia, ajuta la mentinerea constanta a nivelului de zahar din sange, contine vitamine si minerale. Pe langa toate acestea, gustul sau se potriveste de minune in orice cafea, cu lapte sau fara, indiferent de metoda de preparare.

Alege din ideile de mai sus si nu ezita sa experimentezi pana gasesti reteta perfecta pentru tine. Enjoy!

Tags: , , , ,

Magazine recomandate pentru shopping online:


Elefant.ro FashionDays EvoMag.ro CEL.ro Answear Aoro Carturesti logo QuickMobile dEpurtat PC Garage