Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 11 aprilie 2018

11/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,464 views

  • MedLife anunta finalizarea tranzactiei de cumparare a pachetului de 100% de actiuni a diviziei de servicii medicale Polisano ca urmare a aprobarii acesteia de catre Consiliul Concurentei. Prin intermediul acestei achizitii, MedLife devine lider si la nivelul regiunii Transilvania, cu peste 60 mil. EUR cifra de afaceri numai in aceasta zona geografica. (Sursa: comuicat companie)
  • Banca Transilvania a primit acordul de la BNR si Consiliul Concurentei pentru achizitionarea Bancpost si poate incepe integrarea acesteia in structura sa. (Sursa: Profit.ro)
  • Conform unor surse ramase anonime Pfizer Inc. (US.PFE) este in tratative cu Procter & Gamble Co. pentru a isi vinde divizia de medicamente disponibile fara reteta. Aceasta dupa ce negocierile cu GlaxoSmithKline, Reckitt Benckiser si Johnson & Johnson au esuat. (Sursa: Reuters)
  • Potrivit unei surse care a ramas anonima CBS Corp. a facut o oferta pentru achizitia Viacom Inc. (US.VIAB), proprietara Paramount Pictures si a unor canale TV precum MTV sau Comedy Central. Pretul propus nu este cunoscut pentru moment. (Sursa: Bloomberg)
  • Conform a trei surse ramase anonime Viacom Inc. (US.VIAB) a cerut CBS Corp. sa creasca oferta de preluare cu aproximativ 2.8 mld. USD, adica aproape 25% raportat la pretul initial. (Sursa: Reuters)
  • Novartis a anuntat ieri ca va cumpara, pentru 8.7 mld. USD compania de tratamente genetice AveXis (US.AVXS), incarcand sa isi creasca potentialul de profit prin includerea in portofoliul sau a medicamentelor AveXis pentru tratarea bolilor rare. (Sursa: Reuters)
  • Directorul general al Adidas AG (ADS) a anuntat ca va inchide o parte din magazinele sale pentru a se concentra pe calitatea experientei clientilor si vanzarile on-line. Adidas are circa 2,500 de magazine proprii la nivel global, alaturi de aproximativ 13,000 de magazine in fransiza. (Sursa: Reuters)
  • Producatorul de petrol si gaze de sist SandRidge Energy Inc (US.SD) a anunta ca va evalua orice oferta de preluare „credibila”, inclusiv o eventuala oferta din partea investitorului activist Carl Icahn care a atacat frecvent in ultimele luni managementul companiei. (Sursa: Reuters)
  • John Cryan, directorul general al Deutsche Bank AG (DBK) a fost inlocuit in functie de catre Christian Sewing, dupa ce nu a reusit sa-si implementeze viziunea asupra bancii, actiunile DBK pierzand peste 50% din valoarea de cand Jhon Cryan a devenit CEO in Iulie 2015. Noul CEO, Christian Sewing detine o experienta importanta in sectorul financiar conducand divizia de retail a Deutsche Bank AG inainte de a fi numit in functia curenta. (Sursa: CNN)
  • Conform Wall Street Journal, Sprint Corp. and T-Mobile US Inc., filiala americana a Deutsche Telekom AG. (DTE), au re-inceput negocierile pentru o eventuala fuziune. O tentativa similara a esuat in noiembrie 2017. Dupa aparitia stirii preturile actiunilor celor doua companii au crescut, intraday la New York, cu pana la 17% pentru Sprint, respectiv 8% pentru T-Mobile. (Sursa: Bloomberg)
  • Conform a doua surse ramase anonime, Volkswagen AG (DE.VOW) il va inlocui pe actualul director general, Matthias Müller, cu seful divizieri de autoturisme Herbert Diess, persoana cunoscuta pentru stilul bazat pe reduceri de costuri. (Sursa: Financial Times)
  • Pretul actiunilor Bayer AG (DE.BAYN) a avansat ieri intraday cu pana la 5% dupa aparitia unor stiri conform carora achizitia Monsanto va primi aprobarea autoritatilor americane de resort, lucru ce creste probabilitatea finalizarii achizitiei evaluata la 62.5 mld. USD. Conform Wall Street Journal exista o intelegere prin care companiilor li se permite fuziunea cu conditia vanzarii unor active catre terte companii, inclusiv BASF AG. (Sursa: Reuters)
  • Potrivit Wall Street Journal, Exxon Mobil Corp (US.XOM) poarta discutii cu Qatarul pentru o eventuala investitie a acestuia din urma in dezvoltarea unor zacaminte de gaz de sist detinute de Exxon in SUA. (Sursa: Reuters)
  • Conform reprezentantilor sindicatului german Verdi, circa 68% dintre membrii sai au votat pentru oprirea conflictului de munca si acceptarea cresterilor salariale propuse de conducerea Deutsche Post (DPW). (Sursa: Reuters)
  • Spotify Technology SA (US.SPOT) are in plan o noua versiune pentru serviciul sau de muzica gratuita cu scopul final de a atrage mai multi utilizatori pentru serviciile cu plata care au generat peste 90% din veniturile companiei de anul trecut. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile