Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 17 aprilie 2018

17/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,640 views

  • In primul trimestru din 2018, OMV Petrom a inregistrat o productie totala de hidrocarburi de 162 mii bep/zi, in scadere cu 4.7% fata de T1 2017 determinand scaderea volumului de vanzari cu 5.6% la 13.5 mil. bep . Pe segmentul de Downstream Oil, SNP a inregistrat o marja de rafinare de 6.56 USD/bbl, in scadere cu 13.5% fata de perioada similara a anului anterior, in timp ce rata de utilizare a rafinariei in primul trimestru al anului, a fost de 94%. Pe segmentul de Downstream Gas, productia de energie electrica a crescut cu 18.7% la 0.89 T in timp ce vanzarile de gaze catre terti au scazut cu 11.8%, la 12.13 TWh. (Sursa: comunicat companie)
  • Sanofi, actionarul majoritar al producatorului de medicamente Zentiva a cumparat in cea mai recenta oferta publica de cumparare a acestora, 48.21 mil. actiuni prin intermediul a patru companii ce detin in prezent o pondere de 95% din SCD. (Sursa: ZF)
  • Potrivit unor surse anomime Walmart Inc. va achizitiona cel mai mare comerciant on-line din India,Flipkart Online Services Pvt in detrimentul Amazon.com Inc.. Compania indiana este evaluata la circa 20 mld. USD. (Sursa: Bloomberg)
  • Presedintele liniilor aeriene Emirates a declarat ca acestea vor exercita „in curand” optiunile pentru achizitia a 16 aeronave super-jumbo A380 produse de Airbus (FR.AIR). Acestea sunt parte dintr-un contract deja anuntat insa exista posibilitatea ca Emirates sa nu mai solicite livrarea. (Sursa: Reuters)
  • Conform a doua surse ramase anonime Volkswagen AG (DE.VOW) intentioneaza sa isi listeze divizia de camioane si autobuze in primul trimestru al anului 2019. (Sursa: Reuters)
  • OMV Petrom va incepe astazi lucrarile pentru revizia periodica a rafinariei Petrobrazi, lucrari in valoare de 45 mil. EUR. Rafinaria urmeaza sa fie inchisa pe o perioada de sase saptamani, timp in care se vor efectua lucrari de mententanta, verificari ale instalatiilor precum si investitii de modernizare. Daca inainte de 2014 astfel de revizii se efectuau anual, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare durata dintre doua revizii va creste la patru ani. ( Sursa: ZF)
  • TURBOMECANICA S.A. (TBM) Pret curent 0.2800 (+0.18%) P/E 7.31 P/BV 1.75 P/S 1.06 Turbomecanica incaseaza 1.47 mil.EUR in urma finalizarii procesului de vanzare a unui teren aflat in proprieteatea companiei, decizia de vanzare fiind luata in cadrul AGA din 14 mai 2012. (Sursa: comunicat companie)
  • Presedintele Donald Trump a ordonat crearea unei comisii de ancheta in privinta Serviciului Postal American dupa ce a acuzat, recent, Amazon.com Inc (US.AMZN) ca profita de pe urma acestuia. Analistii estimeaza ca Amazon plateste USPS circa 50% din costul serviciilor similare prestate de operatorii privati. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatea SUA pentru siguranta transporturilor (NTSB) a deschis o ancheta in privinta autoturismelor produse de Tesla Inc. (US.TSLA) iar compania a adoptat o abordare agresiva, fiind ca atare inlaturata din investigatie (o masura rar utilizata de catre NTSB). (Sursa: Reuters)
  • Actionarii BVB au aprobat ieri, distribuirea a 95% din profit sub forma de dividende, acordand un dividend brut de 1.68 lei/ actiune, echivalentul unui randament de 6% (calculate la ultimul pret de inchidere). De asemenea AGA a acrodat aprobarea de principiu a initierii demersurilor pentru infiintarea Contrapartii Centrale. (Sursa: ZF)
  • Gratie dezvoltarii din Europa si America Latina serviciul on-line Netflix Inc. (US.NFLX) a atins cifra de 125 mil. de utilizatori si o crestere a profitului cu 60% in T1/2018 si a intrecut estimarile analistilor privind rezultatele previzionate ale trimestrului viitor. Dupa anuntul rezultatelor actiunile US.NFLX au crescut cu pana la 8.3% in tranzactionarea after-hours la New York dupa ce avansasera deja cu circa 60% de la inceputul anului. (Sursa: Bloomberg)
  • Bank of America (US.BAC) a raportat o crestere cu 34% a profitului pentru T1/2018 (cu 5% peste asteptarile analistilor agregate de Reuters) pe fondul cresterii ratelor dobanzilor, a volumelor creditelor acordate si depozitelor atrase dar si a reducerilor de cheltuieli (inclusiv cele cu impozitul pe profit). (Sursa: Reuters)
  • Conform unor surse ramase anonime Telefonica SA (ES.TEF) are in vedere o listare duala la New York si Buenos Aires a filialei sale argentiniene in schimbul a 500 mil. – 1 mld. USD, cel mai probabil in a doua jumatate a anului. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile