Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 24 aprilie 2018

24/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,816 views

  • Rompetrol rafinare a anuntat vineri dupa-amiaza ca a ajuns la o intelegere cu bancile pentru prelungirea pe o perioada de inca trei ani a unei facilitate de credit multivaluta in valoare de 360 mil. USD. Pentru garantarea Contractului de Facilitate de Credit sunt costituite ipoteci asupra mai multor active detinute de subsidiare ale KMG International ( grup ce detine Rompetrol Rafinarie) cum ar fi statii de distributie carburanti, depozite si stocuri de produse petroliere. ( Sursa: ZF)
  • Halliburton Co (US.HAL) a raportat un avans de 34% in veniturile T1/2018 pe fondul cresterii cererii de servicii petroliere din America de Nord. Actiunile nu au marcat insa vreun avans notabil avand in vedere ca profitul raportat a fost in linie cu asteptarile medii ale analistilor. (Sursa: Reuters)
  • Compania japoneza Takeda Pharmaceutical a ridicat oferta initiala pentru preluarea companiei de tratamente pentru boli rare Shire Plc. (UK.SHP) la 44.3 mld. GBP (47 GBP/actiune), cu 1% mai sus decat oferta initiala. (Sursa: Reuters)
  • Banca Transilvania, va deschide sezonul de raportari aferente primului trimestru din 2018, urmand ca in aceasta saptamana, pe 25 aprilie sa prezinte rezultatele obtinute. ( Sursa: ZF)
  • General Electric Co. (US.GE) a raportat un profit peste asteptari pentru T1/2018, rezultand intr-un avans de pana la 3.8% al pretului actiunilor sale. Astfel, profitul ajustat a depasit asteptarile pietei cu peste 45% pe fondul reducerilor de cheltuieli anuntate anterior. (Sursa: Reuters)
  • Fondul Proprietatea. a rascumparat in perioada 16–20 aprilie 2018 actiuni pe BVB si echivalentul in actiuni a GDR-uri (Certificate de Depozit Globale) in numar de 5.301.006, valoarea totala a tranzactiei fiind de 5.08 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • HNA Group Co., unul dintre actionarii principali ai Deutsche Bank AG (DBK), si-a redus detinerile cu aproape 1% dupa ce in februarie si le redusese de la 10% la 8.8% concomitent cu promisiunea de a nu le mai reduce. (Sursa: Bloomberg)
  • Prelaurea serviciului de identificare muzica Shazam de catre Apple Inc. (US.AAPL) este pusa sub semnul intrebarii de deschiderea unei investigatii anti-trust de catre autoritatile UE care sunt ingrijorate ca in acest fel Apple Music va face concurenta neloaiale altor aplicatii de streaming muical. (Sursa: Bloomberg)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile