Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 27 aprilie 2018

28/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,471 views

  • SIF Banat Crisana, detinatoarea a 6.5% din capitalul social al Conpet, solicita revocarea membrilor Consiliului de Administratie si alegerea unui nou board de conducere, format din sapte membri, prin aplicarea votului cumulativ si stabilirea duratei mandatului administratorilor alesi la patru luni sau pana la finalizarea procedurii de selectie prevazuta de legea privind guvernanta corporative a intreprinderilor publice. (Sursa: Profit.ro)
  • Grupul Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru al anului 2018, un profit de 389 mil. RON, in crestere cu 45.73% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In ceea ce priveste veniturile, TLV a inregistrat o crestere a veniturilor operationale de 24.47% la 800 mil. RON, evolutie determinata de cresterea veniturilor nete din dobanzi cu 14.82% la 543.3 mil. RON. Cheltuielile operationale au crescut fata de aceeasi perioada a anului 2017 cu 17.79% la 386 mil. RON, cresterea fiind determinata de intensificarea activitatii si cresterea cheltuielilor cu personalul cu 16.13% la 203.6 mil. RON. In primele trei luni ale anului au fost acordate 44,000 de credite noi, raportul crtedite/depozite fiind de 65% la sfarsitul primului trimestru din 2018. (Sursa: raport companie)
  • SAP SE (SAP) a anuntat estimari pozitive pentru T1/2018 in ciuda unei sezonalitati negative. Astfel, cea mai mare companie de IT din Europa dupa capitalizare si-a imbunatatit estimarile de crestere cu 0.5% (facand abstractie de aprecierea euro), a anuntat cresteri de 31% in veniturile din segmentul „cloud” (facand abstractie de fluctuatiile valutare) si a raportat o imbunatatire cu 1.1 puncte procentuale a marjei profitului din exploatare in trimestrul recent incheiat. (Sursa: Reuters)
  • Lockheed Martin Corp (US.LMT), cel mai important furnizor de armament al Pentagonului, nu si-a ridicat estimarile de cash- flow pentru anul 2018 in ciuda programelor de inzestrare mai generoase ale armatei SUA. Totusi, compania a raportat un profit cu 18.2% peste asteptari in T1/2018 si si-a marit cu 3.9% estimarile medii pentru profitul anului in curs. (Sursa: Reuters)
  • Deutsche Bank AG (DBK) ar putea anunta joi schimbari strategice pentru activitatea sa de banca de investitii, conform unei surse ramase anonime. Potrivit acesteia DBK ar dori sa se orienteze mai mult catre finantari corporative si mai putin catre activitatea de tranzactionare si brokeraj. (Sursa: Reuters)
  • Pretul actiunilor Apple Inc. (US.AAPL) a continuat sa scada ieri atat pe fondul unei evolutii generale negative dar si din pricina unui avertisment privind scaderea cererii emis de una dintre companiile care furnizeaza componente pentru telefoane inteligente. Acest lucru a generat ingrijorari privind nivelul cererii pentru telefoanele iPhone. (Sursa: Reuters)
  • Prospectiuni a raportat in aceasta dimineata o pierdere anuala aferenta anului 2017 de 33.87 mil.RON, in scadere cu 64% fata de anul precedent. In 2017, volumul de afaceri al companiei a crescut cu 277% la 70.7 mil.RON, la nivelul veniturilor din exploatare, PRSN inregistrand o scadere a acestora cu aproximativ 43% la 110.3 mil. RON. Desi activitatea companiei este in crestere fata de anii precedenti, prin aplicarea planului de reorganizare, compania a reusit sa dimnueze cheltuielile opertationale cu aproximativ 70% la 100.6 mil. RON. Pentru anul 2018, divizia de carotaj a companiei isi propune cresterea portofoliului de clienti, in principal prin semnarea de contracte cu cei doi mari producatori de titei si gaze din Romania, OMV Petrom si Romgaz. (Sursa: raport companie)
  • T-Mobile US Inc. si Sprint Corp. au facut progrese in negocieri si ar putea anunta o fuziune saptamana viitoare urmand sa creeze un competitor puternic pentru cele doua mari companii de telecom americane (Verzion si AT&T). Se pare ca acordul va permite Deutsche Telekom (DTE) sa consolideze noua entitate in situatiile sale financiare chiar daca DTE nu va detine controlul asupra ei. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc. (US.AMZN) ar putea deveni a doua cea mai valoroasa companie listata din lume dupa ce a raportat rezultate financiare deosebit de bune in T1/2018. Actiunile US.AMZN au crescut cu pana la 6% in tranzactionarea after-hours dupa ce Amazon a raportat vanzari trimestriale in crestere cu 43% (+2.4% vs. asteptarile analistilor) in timp ce profitul a fost cu aproape 160% peste asteptari. In plus, estimarile proprii pentru reulttul net in curs sunt cu intre 9% si 80% peste media estimarilor pietei. (Sursa: Reuters)
  • ConocoPhillips (US.COP), cea mai mare companie independenta de explorare si productie petroliera din lume a raportat un profit peste asteptari in T1/2018, ajutata de cresterea pretului petrolului dar si de reducerile de costuri implementate. Astfel, profiturile ajustate au depasit cu 31% estimarile pietei (crescand semnificativ fata de T1/2017) desi productia in termeni absoluti a scazut cu 23% ca urmare a vanzarii unor exploatari. (Sursa: Reuters)
  • Rezultatele trimestriale ale Microsoft Corp (US.MSFT) au fost peste asteptari, cu 4% pentru veniturile totale, respectiv cu 11.7% in ceea ce priveste profitul net. (Sursa: Reuters)
  • Intel Corp (US.INTC) a intrecut asteptarile analistilor privind veniturile (cu 6.8%) si profitul ajustat (cu 20.8%). Compania si-a ridicat si estimarile pentru veniturile si profitul anului in curs cu 3.8%, respectiv cu 10.4% pentru profit (ultima cifra fiind cu 9.7% peste estimarile medii ale pietei). (Sursa: Reuters, Seeking Alpha)
  • In aceasta dimineata, OIL Terminal a raportat un profit anual aferent anului 2017 de 4.98 mil. RON, in scadere cu aproximativ 67.5% fata de rezultatul din 2016 si in acelasi timp cu 2.3% mai mic fata de raportarea preliminara aferenta anului 2017. La nivelul volumului de afaceri, fata de rezultatul anului 2016, compania a inregistrat o scadere de 1.6% pana la 158 mil. RON, totusi depasind vanzarile previzionate in bugetul de venituri si cheltuieli. (Sursa: raport companie)
  • Ford Motor Co (US.F) a anuntat un plan de imbunatatire a marjelor de profit intr-un ritm mai rapid decat se anuntase anterior axandu-se pe masini de teren, hibrizi si masini electrice. Profitul net raportat de companie pentru T1/2018 a fost cu 4.8% peste estimarile analistilor pe fondul avansului de 7% al veniturilor si a reducerii impozitului pe profit. (Sursa: Reuters)
  • Pretul actiunilor Facebook Inc (US.FB) a avansat ieri cu pana la 7% in deschiderea pietei la New York dupa ce compania a publicat rezultate financiare care au intrecut asteptarile, in ciuda temerilor generate de scandalul Cambridge Analytica. Astfel, veniturile totale ale FB in T1/2018 au fost cu 4.9% peste estimarile analistilor in timp ce profiturile au intrecut asteptarile cu 25%. (Sursa: Reuters)
  • Rezultatele financiare ale producatorului de microprocesoare Qualcomm Inc. (US.QCOM) au intrecut asteptarile, sugerand ca reducerea cererii de telefoane mobile este mai putin severa decat se credea. Veniturile din T1/2018 au deavansat, astfel, cu 1.3% estimarile analistilor in timp ce profitul ajustat a fost cu 14.3% peste asteptari. (Sursa: Reuters)
  • Estimarile Advanced Micro Devices Inc. (US.AMD) privind veniturile trimestrului curent indica faptul ca aceasta incepe sa castige cota de piata de la Intel Corp., acestea fiind cu 9% peste media estimarilor agregate de Bloomberg. In T1/2018 vanzarile companiei au crescut cu 40% fata de perioada similara din 2017 ceea ce a condus la un profit de 81 mil. USD, mult superior rezultatului net negativ inregistrat in T1/2017. (Sursa: Bloomberg)
  • Profitul net ajustat raportat de Boeing Co. (US.BA) pentru T1/2018 a intrecut asteptarile pietei cu 41%. Compania a emis si noi estimari optimiste privind profiturile si fluxurile de lichiditati ale exercitiului financiar in curs ceea ce propune 2018 ca un potential an-record pentru US.BA. (Sursa: Reuters)
  • Visa Inc. (US.V) a intrecut asteptarile Wall Street privind rezultatul net cu 8.8% pe fondul avansului de 13% al veniturilor. Compania si-a crescut si estimarile pentru anul in curs, anuntand ca se asteapta ca profitul net ajustat al lui 2018 sa creasca cu circa 25% fata de anul trecut. (Sursa: Reuters)
  • Deutsche Bank AG (DBK) a anuntat restructurari masive ale activitatii sale de banca de investitii dupa o scadere de 79% a profitului in T1/2018 fata de trimestrul similar din 2017 si cu 69% sub asteptarile medii ale analistilor. (Sursa: Reuters)
  • Profitul din T1/2018 al Volkswagen AG (DE.VOW) a scazut suprinzator cu 3.6% fata de perioada comparabila din 2017, cifra raportata fiind cu 3.7% sub asteptarile analistilor. Totusi, excluzand efectul unor modificari contabile profitul a fost doar putin mai mare decat in T1/2017 desi in continuare cu 2.2% sub asteptari. (Sursa: Reuters)
  • Deutsche Lufthansa AG (LHA) a raportat o dinamica dezamagitoare a profitului operational ajustat (-68% fata de estimarile pietei) si o extindere mai mica in 2018 decat anuntase initial a capacitatii sale totale de transport. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile