Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 24 mai 2018

24/05/2018 | Bursa & Investitii | 1,547 views

  • Directorul general al Campbell Soup Co. (US.CPB) si-a dat demisia cu efect imediat urmand sa fie inlocuita interimar de catre un membru al consiliului de administratie. De asemenea, Campbell a anuntat si ca va incepe o revizuire strategica a portofoliului de produse dupa ce pariul sau pe mancaruri proaspete nu a dat rezultatele scontate. Pretul actiunilor companiei au scazut cu peste 12% vineri, cea mai rea zi pentru US.CPB din ultimii 19 ani. (Sursa: Financial Times)
  • Pretului actiunilor J.C. Penney’s (US.JCP) a marcat o scadere de 8% dupa anuntul ca directorul general Marvin Ellison paraseste compania pentru a se alatura lantului de magazine de bricolaj Lowe’s Cos Inc. (Sursa: Reuters)
  • Conform a doua surse ramase neidentificate General Electric Co. (US.GE) se apropie de a parafa o intelegere pentru fuzionarea diviziei sale de transporturi cu Wabtec Corp., un procurator de echipament feroviar. Nou-creata entitate ar putea fi evaluata la 20 mld. USD iar anuntul oficial ar putea fi facut chiar saptamana viitoare. (Sursa: Reuters)
  • Conform afirmatiilor Directorului General al companiei Romaero, Remus Vulpescu, compania va semna in perioada urmatoare un acord de transfer de tehnologie cu Lockheed Martin ce vizeaza producere unui vehicul 4×4 pentru pietele din UE. (Sursa: economica.net)
  • Dubai Aerospace Enterprise, una dintre cele mai mari companii de leasing aerian din lume, a anuntat ca va face o comanda deosebit de mare de circa 400 de aeronave evaluata la aproximativ 40 mld. USD de la Airbus (FR.AIR) si/sau Boeing. (Sursa: Reuters)
  • General Electric Co. (US.GE) a anuntat ca va fuziona divizia sa de transporturi cu producatorul de echipament feroviar Wabtec Corp. Nou-creata entitate va fi detinuta in proprotie de 9.9% de GE, 40.2% de catre actionarii GE si 49.9% de catre cei ai Wabtec. General Electric va primi si suma de 2.9 mld. USD ca urmare a intelegerii. (Sursa: Reuters)
  • Conpet Ploiesti a solicitata ANRM majorarea tarifelor de transport a titeiului catre rafinarii, cea mai mare crestere fiind ceruta pentru petrolul din import adus de Rompetrol la rafinaria Petromidia. Principalele motive ce au condus la solicitarea de majorare a tarifelor de transport sunt scaderea cantitatilor predate spre transport de catre companiile petroliere ( cea mai mare reducere a cantitatii transportate fiind la Petromidia, de peste 50%, de la 180 mii tone la doar 80 mii tone), coroborate cu cresterea cheltuielilor Conpet. In prezent rafinaria Petromidia beneficiaza de cele mai mici tarife, are de platit doar 8 lei/ tona pentru cantitatile sub 100 mii tone, urmand ca tariful sa creasca in jur de 27 lei/ tona pentru cantitati sub 120 mii tone. (Sursa: Profit.ro)
  • Unul dintre vice-presedintii companiei Amazon.com Inc. (US.AMZN) a declarat ca aceasta planuieste extinderea serviciilor de cloud in America Latina la o luna dupa deschiderea biroului din Buenos Aires. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Conform comunicatului emis ieri de Nuclerelectrica, Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul formulat de FP in dosarul anularii Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 6.10.2014, instanta constatand faptul ca SNN a actionat in mod legal in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social cu aport in numerar al statului roman in valoare de 194.37 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Ieri, in cadrul inaugurarii expozitiei Black Sea Defense & Aerospace 2018, Ministrul Apararii a anuntat ca IAR Ghimbav este in discutii avansate cu Bell Helicopter pentru relansarea productiei. Programul de investitii al IAR ar urma sa creasca, avand in vedere posibilitatea mutarii unei linii de productie a producatorului American de elicoptere la Brasov. Conform spuselor directorului general al IAR Ghimbav, Neculai Banea, va fi o sectie din IARV care va produce exclusiv pentru cei de la Bell. (Sursa: bzb.ro)
  • Compania legendarului investitor George Soros a dezvaluit ca in T1/2018 a investit 35 mil. USD in obligatiuni Tesla Inc. (US.TSLA) care sunt convertibile in actiuni ale companiei. (Sursa: Reuters)
  • Ministerul Economiei, actionar majoritar cu o detinere de 58.51% in cadrul Transgaz, a reluat propunerea pentru un dividend de 45.38 lei/actiune, echivalentul unei rate de distributie a profitului de 90%. Atat Consiliul de Administratie cat si Ministerul Economiei nu au renuntat la propunerile initiale, creand senzatia de deja-vu, neintelegerile din interior companiei si caderea ambelor propuneri de dividend in prima faza au determinat o evolutie descendenta a actiunii TGN. (Sursa: Profit.ro)
  • Cisco Systems Inc (US.CSCO) a raportat venituri si profit putin peste asteptari in al treilea trimestru al anului sau fiscal (cu 0.24%, respectiv 1.5%) insa pretul actiunilor companiei a scazut cu circa 4% dupa publicarea rezultatelor. Aceasta ar putea fi si rezultatul faptului ca intervalele de estimari ale companiei pentru urmatorul trimestru au partea de jos sub media previziunilor agregata de Reuters. (Sursa: Reuters)
  • Conform unor surse ramase anonime, General Electric Co. (US.GE) cauta o modalitate de a scapa de divizia sa de asigurari care a cauzat pierderi (dintre care 15 mld. USD in provizioane noi in ianuarie a.c.), procese cu actionarii si anchete ale autoritatilor. (Sursa: Reuters)
  • Ford Motor Co. (US.F) a anuntat ca vor reincepe productia la modelul F-150 de vineri in Michigan si de luni in Kansas. Productia la modelul care a fost unul profitabil pentru companie fusese oprita acum mai bine de o saptamana din pricina unui incendiu la unul dintre furnizorii de piese. (Sursa: Reuters)
  • Rompetrol, anunta repornirea instalatiei de polietilena de inalta densitate de pe platforma rafinariei Petromidia, aceasta fiind singura companie din Romania care opereaza instalatii petrochimice. Conform celor afirmate de companie, RRC si-a propus repornirea in perioada urmatoare a instalatiei de polietilena, oprita timp de peste patru ani din cauza mediului volatil al acestei materii prime. Rompetrol va continua sa investeasca in acest segment de business aproximativ 12% din programul de investitii.
  • Microsoft (US.MSFT) are in plan lansarea unor tablete Surface mai ieftine care sa concureze direct cu iPad Apple. Acestea ar urma sa fie lansate in a doua parte a lui 2018. (Sursa: seekingalpha.com)
  • Romgaz a renuntat la doua dintre cele trei perimetre concesionate din Slovacia, decizie luata din cauza presiunilor locuitorilor din acea zona si a organizatiilor ecologiste dar si a lipsei de sprijin din partea autoritatilor de la Bratislava, SNG a investit acea zona in jur de 6.65 mil.EUR pentru prospectarea seismica, explorarea si evaluarea zacamintelor. (Sursa: Profit.ro)
  • Walmart Inc. (US.WMT) a raportat rezultate usor peste asteptari in primul trimestru al anului sau financiar. Astfel, profitul pe actiune a depasit estimarile cu 1.3% in timp ce veniturile totale au fost cu 1.8% mai sus decat prognozele medii ale analistilor. Desi marja sa operationala a continuat sa scada compania a raportat o accelerare a cresterii in segmentul de comert on-line. (Sursa: Reuters
  • Saisprezece femei din SUA au depus plangeri in ultimele saptamani impotriva McDonald’s Corp (US.MCD) si a unei parti dintre francizatii sai pe motiv de hartuire sexuala. Puratatorul de cuvant al companiei a lasat sa se inteleaga ca nu raspunde de politica de personal a francizatilor, facand trimitere la un proces castigat in acest sens in 2016. (Sursa: Reuters)
  • Conform comunicatului emis in aceasta dimineata de Transelectrica, doamna Georgeta Corina Popescu, Presedinte al Directoralului Transelectrica de la inceputul lui iunie 2017 si-a soliticitat demisia, urmand sa nu mai ocupe aceasta functie incepand cu 1 iunie 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Tesla a incheiat un acord de achizitie de litiu pe 3 ani cu compania australiana Kidman Resources, dar exista posibilitatea ca firma australiana sa nu inceapa sa produca inainte de 2021 litiul in chestiune. (Sursa: seekingalpha.com)
  • Impact incepe constructia la Luxuria Domenii Residence, complex residential situat in aproprierea Romexpo, care ar urma sa includa 630 de apartamente de lux in 9 blocuri de cate 12 etaje. In prima faza a proiectului vor fi ridicate 3 blocuri cu termen de executie pana in 2020. Investitia in complexul residential este evaluata la 68 mil. EUR. (Sursa: Profit.ro)
  • Intel (US.INL) si filiala sa Mobileye au inceput testarea autovehiculelor self-driving in Ierusalim. Testarea va include o flota de 100 de masini si spera ca in urmatoare luni sa trimita flota in SUA si in alte regiuni. (Sursa: seekingalpha.com)
  • Bittnet Systems a semnat actele pentru atragerea unor noi surse surse de finantari din piata, de pana la 50 mil. RON, atat prin majorare de capital cat si printr-o emisiune de obligatiuni, scadenta obligatiunilor urmand sa fie intre 3 si maxim 5 ani cu o dobanda anuala maxima de 9%. Sursele atrase vor fi utilizate pentru achizitia a 55% (echivalentul a 120 mii EUR) din Elian Solutions, companie spcializata in solutii integrate (ERP) ce a obtinut in anul 2016 o cifra de afaceri de 3.8 mil. RON si pentru achizitia a 25% (echivalentul a 400 mii EUR) din compania Equatorial Gaming, unul dintre principalii jucatori de pe piata de training din Romania. In ceea ce priveste majorarea de capital, Bittnet intentioneaza sa acorde 3 actiuni gratuite la fiecare 5 actiuni detinute, in cadrul unei majorari de capital de 1.82 mil. RON insa vizeaza si o majorare de capital prin aport in numerar in valoare (valoare nominala + prima de emisiune) de aproximativ 2.59 mil. RON. (Sursa: Profit.ro)
  • PayPal Holdings Inc (US.PYPL) se afla in discutii avansate pentru achizitia companiei suedeze iZettle. Compania suedeza a declarat saptamana trecuta ca planuieste sa se listeze anul acesta la bursa, devenind astfel una dintre cele mai companii fintech europene listate. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile