Smarter_way_USA

De ce NU E pont să te JOCI la listări la BVB ci trebuie să ai răbdare adică trebuie să INVESTEȘTI!

06/06/2018 | Bursa & Investitii | 2,400 views

Un lucru ce e de luat in calcul de la bursa unei țări trăitoare de clipă, unde ziua de azi conteaza in rest (ce o fi, o fi) … asta-i țara trebuie sa recunoastem … e faptul ca la listari nu are nici un sens sa mai intram !!!

Si ca sa argumentez asta va spun doar sa va uitati la ce supra-EVALUARE se listeaza (cel putin de 3 ori valoarea reala), dupa care trebuie sa luam in considerare faptul ca romanii, traind clipa, neavand absolut nici o treaba cu investitiile (de vede in piata asta la absolut TOATE listarile din ultimii 2-3 ani, mai putin Medlife, dar si acolo s-a procedat cam la fel), intra la listare si vor sa vanda in PRIMA ZI, deasta probabil ati observat faptul ca la unele listari multi intra si vand chiar si pe pierdere in prima zi (vezi cazul transilvania broker, digi, aages, purcari), nefiind satisfacuti (ei evident asteptandu-se la cresteri de cel putin 2 cifre ca procent).

Fiind traitori de clipa, romanii, in capu lor, ei se gandesc ca isi limiteaza pierderile, ceea ce sunt, dupa parerea mea, cretinisme fiindca daca tot te-ai bagat la o listare banuiesc ca iti place compania si deaia investesti ca ai incredere in ea, nu ? Sau daca nu iti place sau te intereseaza doar profitu pe termen scurt, atunci asuma-ti ca poate toti vor face la fel ca tine si atunci e clara treaba ca se duce dracu pretu !!!

Fiind supraevaluata la listare, o companie nu are cum sa aiba pretul actiunilor tot in crestere decat intr-o piata oligofrenica in care toti cumpara asa numa ca asa au auzit ei ca e pont, la fel ca la cryptomonede !!!

Oameni buni … o companie care are capitalurilul propriu, activele, de 3-4-5 ori mai MIC decat capitalizarea de pe bursa, nu puteti avea pretentii sa tot creasca pretul … chiar nu asa e treaba !!! Deasta companii foarte bune gen DIGI, PURCARI, scad incontinuu fiindca na … se vede supraevaluarea.

De ce se listeaza supraevaluate ? Poi tot din acelasi motiv fiindca, EVIDENT si antreprenorii, si asa fiind foarte greu de convins sa isi listeze companiile, vor sa se vanda foarte scump, UITAND sa lase loc de crestere si POST-LISTARE, pentru ca noii actionari sa aiba si ei parte de ceva profituri .. adica sa fie WIN-WIN …

Incercati sa intelegeti treaba cu investitiile la bursa ca pe o investitie si nu ca pe o specula. Cand investiti la bursa investiti doar in companiile in care credeti si cu care ati ramane aaaani de zile (si nu ma refer la 2-3 ani, ci la 7-10 ani) ! DADA, ati auzit bine, iar daca ati avut o reactie de genu ”bine ma, cine dracu are rabdare ?” atunci mergeti mai bine la casino ca e muuuult mai distractiv, si lasati bursa ca nu e de voi! Cand investiti intr-o companie trebuie sa considerati ca e a voastra, nu doar ca ai bagat 5 lei la pacanele si sa vedem ce iese!

Stiu, si traitorii de clipa sunt benefici pentru piata fiindca ei fac lichiditatea, INSA, faceti-o ASUMAT !!! Nu va plangeti daca pierdeti banii si nu dati vina pe companii sau pe piata sau pe bursa !!! Singurii vinovati sunteti voi !!!

Si ca sa concluzionez, va spun doar sa investiti in ce va place si in ce credeti si incercati sa ganditi pe termen lung. Traitul clipei nu e bun !!! Sau ma rog, e bun daca traiesti clipa doar tu iar restu nu, si atunci tu poti sa tot intri si sa iesi. Dar daca toti fac la fel, ce sa vezi, nu mai merge smenozeala!

Start investing and stay invested !!!

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile