Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 19 iunie 2018

19/06/2018 | Bursa & Investitii | 1,673 views

  • Carrefour (FR.CA) va colabora cu Google pentru a-si dezvolta vanzarile online, iar produsele vor fi disponibile pentru cumparare pe site-urile online de pe piata franceza. Acest parteneriat va ajuta compania franceza sa-si mentina pozitia fata de concurenta, existand deja retailerii francezi care isi vind produsele prin Amazon. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Alro, cel mai mare producator de aluminiu din Europa continentala, vor fi promovate incepand cu 21 iunie 2018 din Categoria Standard in Categoria Premium a pietei reglementate BVB. (Sursa: comunicat BVB)
  • Bombardier Inc (CA.BBDB) si partnerii sai au obtinut un contract in valoare de 4.9 mld. USD pentru a construi si opera un sistem de tranzit pentru pasagerii aeroportului din Los Angeles. (Sursa: Reuters)
  • Conform Directorului departamentului de comercializare a energiei al Romgaz, compania analizeaza studiul de fezabilitate al unei noi centrale electrice la Mintia-Deva, pentru a decide daca va investi in acest proiect. (Sursa: economica.net)
  • Luni a anuntat CEO-ul companiei Tesla (US.TSLA) ca sistemul de asistenta a masinii va avea optiunea de full self-driving odata cu upgrade-ul software-ului la V9 in august. Acest anunt a aparut dupa raportarea mai multor accidente in trafic unde au fost implicate masini Tesla. (Sursa: Reuters)
  • Conform celor afirmate de CEO-ul TLV, emisiunea de obligatiuni in valoare de maximum 360 mil. EUR nu va inseamna majorarea capitalului bancii, ci este vorba de un instrument suplimentar care ajuta la cresterea rentabilitatii capitalurilor proprii ale bancii. (Sursa: ZF)
  • CEO-ul Audi Rupert Stadler a fost arestat ieri de autoritatile germane in cadrul investigatiei in legatura cu falsificarea testelor de noxe auto de catre Volkswagen (DE.VOW). Arestarea CEO-ului creaza probleme atat la nivelul conducerii brandului Audi cat si tensiuni la nivelul consiliului de conducere Volskwagen intre familile Piech si Porsche si reprezentantii fortei de munca regionale. (Sursa: Reuters)
  • Romgaz anunta ca a dat in judecata mai multi fost angajati ce au ocupat functii de conducere, pentru a recupera sporuri acordate nejustificat in perioada 2013-2014 in valoare de 9.1 mil. RON. Hotararea de a actiona in instanta a SNG survine in urma unei decizii a Curtii de Conturi din 2016. (Sursa: comunicat companie)
  • AT&T Inc. (US.T) a primit aprobarea instantei de a efectua achizitia Time Warner Inc. in schimbul a 85 mld. USD, iar avocatii companiei estimeaza ca tranzactia va fi finalizata pana pe 20 iunie (inaintea termenului limita de 21 iunie la care acordul initial expira). Victoria US.T impotriva administratiei Trump ar putea conduce la un val de fuziuni si achizitii in SUA. (Sursa: Reuters)
  • Compania BMW AG (BMW) anunta ca vanzarile vehiculelor sale au scazut cu 2.1% in mai, fiind afectate de taxele din China, lansarea noului model X3 si de scaderea livrarilor cu 13.6% in Germania datorita interzicerii modelelor mai vechi diesel in cateva orase germane. BMW planuieste sa mute fabrica in China pentru a produce local model X3, pentru a nu il mai importa din SUA. O alta posibilitate pentru scaderea comenzilor in China se poate datora asteptarii intrari in vigoare de la 1 iulie de 15% impozit la masinile importate (de la 25% in prezent). (Sursa: Reuters)
  • CEO-ul companiei Tesla (US.TSLA) a anuntat eliminarea a catorva mii din locurile de munca (9% din nr total de angajati), cu scopul de a simplfica structura de management a companiei. De asemenea, un angajat al companiei a declarat ca ar fi fost oprit de supervizorul sau in formarea unui sindicat. Daca acesta afirmatie se dovedeste a fi adevarata, Tesla poate risca sa fie acuzata de practicarea unor conditii incorecte de munca. (Sursa: Reuters)
  • Conform Reuters, Exxon Mobil Corp (US.XOM) isi va dezvolta divizia de tranzactionare a energiei, angajand traderi experimentati dar si imbunatatind sistemele de risc-management pentru a creste nivelul profitului. Pana acum Exxon s-a ferit de o astfel de abordare de teama de a nu fi acuzata de manipularea pietei. (Sursa: Reuters)
  • O companie mexicana din sectorul imobiliar a dat in judecata JPMorgan (US.JPM) cerand daune de un 1.2 mld. USD. Compania mexicana sustine ca intr-un acord din 2012, banca americana trebuia sa vanda proprietatile pentru a recupera datoria si de a plati din restul sumei societatii BVG World, dar banca a ales sa nu vanda proprietatile. De asemenea, un judecator mexican a emis un mandat de arestare pe numele directorului local al JPM, Eduardo Cepeda, pentru o posibila frauda legata de un imprumut din 2007. (Sursa: Reuters)
  • Google (US.GOOGL) a anuntat ca va investi 550 mil. USD in compania chineza de comert online JD.com. Promovand produsele JD.com, compania americana incearca astfel sa se extinda pe pietele asiatice, dar sa-si consolideze si relatia cu Walmart (unul dintre investitorii JD.com), in acelasi timp concurand cu Amazon.com. (Sursa: Reuters)
  • Rolls-Royce (UK.RR) a declarat ca o problema a compresorului care s-a dovedit a fi costisitoare in trecut, s-a identificat in cazul si altor motoare, astfel existand posibilitatea eliminarii a cel putin 4,000 de locuri de munca in aceasta saptamana, majoritatea in Anglia si in departamentele de suport si management. (Sursa: Reuters)
  • Fujifil Holdings Corp. a dat in judecata compania Xerox Corp (US.XRX), cerand mai mult de 1 mld. USD in daune pentru renuntarea la fuziunea propusa de 6.1 mld. USD. Fujifilm considera ca investitorii Carl Icahn si Darwin Deason au influentat compania sa renunte la fuziune, desi acestia ar fi trebuit sa fie considerati actionari minoritari detinand doar 15% din Xerox. (Sursa: Reuters)
  • Noul director general al HSBC Holdings Plc. (UK.HSBA) a anuntat ca banca va schimab strategia generala de reducere de costuri si va investi 15-17 mld. USD in urmatorii 3 ani pentru dezvoltarea in domeniul tehnologiei si extindere pe piata chineza. (Sursa: Reuters)
  • Compania farmaceutica Valeant Pharmaceuticals Int. Inc. (US.VRX) nu a primit aprobarea din partea FDA pentru a comercializa lotiunea pentru tratarea psoriazisului. Compania a declarat ca va lucra cu autoritatile americane pentru a identifica motivul pentru care a fost refuzat produsul si pentru a rezolva problema in sine. Actiunile companiei au scazut cu 12.29% in timpul sedintei de tranzactionare, iar pe parcursul ultimelor 3 luni, pretul actiunii a crescut cu 60.6%. (Sursa: MarketWatch)
  • Scandalul emisiilor de gaze de esapament ia din nou amploare in Germania. Astfel, saptamanalul Bild am Sonntag a dezvaluit ca circa 1 milion de masini produse de Daimler (DAI) ar putea avea software-ul destinat trisarii testelor de emisii. Dupa aparitia stirii pretul actiunilor DAI a avut de suferit, mai ales ca CEO-ul companiei fusese convocat la o intalnire cu ministrul transporturilor. De asemenea, procurorii germani au decis sa il includa pe CEO-ul Audi in lista suspectilor acuzati de frauda si reclama falsa in procesul Volkswagen legat de falsificarea testelor de noxe auto. (Sursa: Reuters)
  • Dropbox Inc. (US.DBX) are un grad ridicat de lichiditate pe piata, avand un volum de peste 16.2 mil. tranzactii in timpul zilei de luni, pretul de inchidere ajungand la 42 USD (crescand cu 6% fata de vineri). Pretul actiunii a avut o evolutie pozitiva, crescand cu peste 40% pe parcusul ultimei saptamani. (Sursa: CNBC)
  • Autoritatile antitrust EU au termen pana pe 20 iulie sa decida daca aproba achizitia propusa de Blackstone Group (US.BX) de 20 mld. USD pentru pachetul majoritar a diviziei de Financial and Risk a companiei Thomson Reuters (US.TRI). (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile