Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 24 iulie 2018

24/07/2018 | #pescurt | 1,502 views

  • General Electric Co (US.GE) a raportat o scadere a profitului trimestrial mai mica decat asteptarile, dar si-a redus estimarile pentru cash flow-ul din operatiunile industriale la 6 mld. USD de la intervalul anterior de 6-7 mld. USD. Veniturile totale au crescut de la 29.1 mld. USD la 30.1 mld. USD. Castigurile din operatiunile curente au scazut la 736 mil. USD sau 0.08 USD/act, fata de valorile de anul precedent de 1.03 mld. USD, respectiv 0.12 USD/act. De asemenea, CEO-ul GE se astepta la o crestere de 300-400 mil. USD a costurilor din cauza noilor taxe vamale impuse Chinei, compania fiind un mare cumparator a bunurilor aduse din China. (Sursa: Reuters)
  • Conform celor spuse de Directorul General al BVB, Adrian Tanase, tranzactiile cu produse derivate ar putea reveni la BVB in contextul in care conducerea spera ca in 2020 Contrapartea Centrala sa devina functionala. In decursul acestui an, conducerea BVB va supune la vot actionarilor proiectul de infiintare a Contrapartii Centrale. (Sursa: ZF)
  • CEO-ul Airbus (FR.AIR) ar fi declarat ca este deschis unei posibile fuziuni intre business-ul sau de avioane de lupta cu cel al BAE Systems. Aceasta posibila consolidare pan-europeana a aeronavelor militare ar putea creste competitivitatea firmelor europene in fata SUA. (Sursa: Reuters)
  • Luni dupa-amiaza, Unitatea 1 a CNE Cernavdoa, abia iesita din revizie, s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National ca urmare a unui semnal fals care a declansat unul din sistemele turbine. Potrivit datelor Transelectrica, productia de energie nucleara a scazut de la 1.350 MW ( nivel inregistrat pana la ora producerii incidentului) la 680 MW. (Sursa: Profit.ro)
  • Wipro Limited (US.WIT) ar putea achizitiona partea de operatiuni din India a companiei americane Alight Solutions pentru 117 mil. USD in numerar. Acordul s-ar putea incheia pana la sfarsitul T3, care tine pana la finalul lunii Septembrie. (Sursa: Reuters)
  • Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care PIF Industrial si Dedeman (companii ce fac parte din acelasi grup) preiau producatorul de caramizi, tigle si alte produse de constructii, Cemacon.(Sursa: Profit.ro)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ca a cerut de fapt o reducere a preturilor din partea a mai putin de 10 furnizori in cadrul unor proiecte incepute in 2016 si nefinalizate inca. Stirea anterioara sustinea ca Tesla a cerut banii inapoi unor furnizori pentru a-si putea finanta operatiunile curente si a obtine profit. Compania a declarat ca este o initativa pentru a-si reduce costurile si de a avea un model sustenabil prin care ar putea deveni profitabila in T3. (Sursa: Reuters, MarketWatch)
  • Transgaz, societate ce activeaza intr-un sector supus modificarilor atat de natura fiscala cat si de reglementari specifice, vrea sa contracteze inca un credit in valoare 186 mil. RON pentru finalizarea lucrarilor la etapa 1 a proiectului conductei internationale BRUA, lucrari ce au debutat luna trecuta. Creditul ar urma sa fie impartit in 2 loturi a cate 93 mil. RON, cu termen de rambursare de 13 sau 15 ani. (Sursa: Profit.ro)
  • Alphabet Inc (US.GOOGL) a raportat rezultate trimestriale peste asteptari, un EPS de 11.75 USD/act mai mare decat asteptarile analistilor de 9.59 USD/act. Luand in considerare amenda autoritatilor europene de aprox 5.1 mld. USD, EPS ajustat este de 4.54 USD/act. Veniturile raportate au fost de 32.7 mld. USD, peste asteptarile de 32.171 mld. USD. Venitul operational a scazut la 2.81 mld. USD, iar marja operationala a scazut la 9%, de la 16%, incluzand amenda autoritatilor europene. Actiunea inregistra +5% after-hours. (Sursa: CNBC, Seeking Alpha)
  • Vineri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, Alro a anuntat ca nu au fost indeplinite conditiile de inchidere cu succes a ofertei publice de actiuni lansate de Vimetco si Conef, actionarii rusi ai producatorului de aluminiu. Decizia rusilor de a incerca sa cedeze un pachet majoritar de actiuni este posibil sa vina in contextul unor posibile sanctiuni americane asupra proprietatilor din UE ale lui Vitali Masitski, patronul companiei din Slatina. (Sursa: ZF)
  • Nike Inc (US.NKE) a anuntat o crestere salariala pentru aprox. 7,500 de angajati in urma unei analize la nivel global privind nivelul salariilor. Aproximativ 10% din angajati din toate zonele geografice si toate nivelurile din cadrul companiei vor beneficia de cresterile salariale. (Sursa: Reuters)
  • Oil Terminal a incheiat un contract pe un an cu MOL Romania Petroleum Products de manipulare si tranzit al importurilor si exporturilor pe baza de benzina si motorina, valoarea contractului fiind de 4 mil. EUR plus TVA. Recent OIL a mai incheiat un contract de prestari servicii si expeditie pentru exporturi si importuri de carburanti cu OMV Petrom, contract in valoare de 31 mil. RON plus TVA. De asemenea, potrivit unui proiect de ordin al ANRM, tarifele operatiunilor cu titei si produse petroliere prestate de OIL vor fi majorate cu 8.5%. (Sursa: Profit.ro)
  • In urma anuntului noului CEO al Fiat Chrysler Automobiles N.V. (US.FCAU), Alfredo Altavilla, COO-ul (Chief Operating Officer) din Europa, Africa si Orientul Mijlociu paraseste compania. Altavilla a lucrat pentru companie din 1990 si a fost COO inca din 2012. Fiat Chrysler va raporta rezultatele trimestriale pe 25 iulie. (Sursa: CNBC)
  • Fiat Chrysler Automobiles (US.FCAU) au anuntat inlocuirea CEO-ului Sergio Marchionne din motive de sanatate. Noul CEO, Mike Manley, a condus din 2009 divizia Jeep a companiei FCA. Marochinne era si CEO-ul si presedintele CA a brandului de masini de lux Ferrari si presedintele CA a producatorului de tractoare si camioane CNH Industrial. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile