Smarter_way_USA

#tradingday – 26 iulie 2017 – Ne-am linistit momentan cu facebook-ul, suntem extaziati cu Amazon, acum sa vedem acum ce urmeaza

26/07/2018 | #TradingDay | 1,760 views


Astazi toata toti investitorii si-au inceput ziua stand cu ochii pe facebook cat va scadea in pre-market, dupa un after-market urat de tot, pentru a stii cum sa reactioneze sau, dupa caz, ce pierdere sa isi asume.

In cazul meu, inainte de deschiderea sedintei, vaznad aproximativ cam care e treaba in pre-market, mi-am protejat pozitia cu leverage de 5, adaugand alti bani pentru a scade minusu (m-am exprimat pe intelescul tuturor). Asadar, in momentul cand s-a deschis piata in loc sa pierd toata pozitia, am intrat cu un minus de 40% (ceva de genu parca imi era) si fiind optimist la o reveneala am deschis inca o pozitie cu levier de 10 … da … sunt un pic nebun, dar na … daca nu risti, nu castigi.

Scaderea asta le facebook nu e deloc suprinzatoare pentru o companie care a crescut ca o crytomoneda … Dada, business-ul e unu foarte bun si cu enorm de mult potential pe viitor (si aici ma refer mai mult la companiile achizitionate de facebook si nu doar la reteaua sociala). Undeva unde se baga toata lumea pentru ca e trendy, trebuie sa luam in calcul si fatpul ca la asa ceva se baga foarte muti care nu prea au habar care e treaba cu apa din fantana, ci cumpara doar ca au auzit ca e de bine. Ca la crypto. Iar la prima veste nasoala, oligofrenismul multora se transforma in PANICA.

Acum daca mai coroboram si faptul ca DA, datorita panicii si scaderilor bruste se mai declanseaza si stoploss-uri ale robotilor de tranzactionare, ajungem sa ne gandim la niste scaderi de 20-30% lejereanu! Dar evident, asta nu inseamna ca compania se duce dracu. Compania e perfomanta in continuare asadar eu, pe log (asta ma intereseaza pe mine) sunt convins ca inca are mult loc de crestere, si NU, nu ma refer la numar de utilizatori neaparat, ci la potentialul business-ului si la toate detinerile facebook-ului si anume instagram (inca e muuuult loc de crestere, enor de mult loc) plus business-urile de AI si IoT ce le-au achizitionat.

In zilele urmatoare ma astept la o reveneala … nu stiu in ce interval de timp, daca as stii eram milionar, si nu sunt, dar imi pun banii unde imi e gura (cum ar spune vorba) asadar am acumulat pe scaderi si vom vedea ce iese.

Ce urmeaza acum ?

Urmeaza raportarile de diseara de la Amazon #AMZN, Intel #INTC, Lam Research #LRCX, Starbucks #SBUX, Chipotle #CMG, Western Digital #WDC, Electronic Arts #EA, First Solar #FSLR, Cypress Semi #CY, Expedia #EXPE, Amgen #AMGN, and Ultra Clean #UCTT.

Eu sunt expus pe Amazon, Lam Research, First Solar.

Amazon:

  • EPS: $5.07 vs. $2.50, as estimated, according to Thomson Reuters
  • Revenue: $52.9 billion vs. $53.41 billion, as estimated, according to Thomson Reuters
  • AWS revenue: $6 billion vs. $4.1 billion last year, according to FactSet

Absolut superb. Eu va scriu asta in timp ce tocmai am aflat rezultatele … sunt SOCAT si nervos ca nu am investit mai mult, desigur :)

Reveniti in acest articol ca revin cu completarea cand apar si celelalte rezultate. Deocamdata imi pun un pahar de whisky si scot trabucu ala mare :)

Nu uitati ca puteti si voi sa investiti pe bursa internationala incepand cu sume mici si investind treptat folosind, fara dar si poate, cea mai buna, simpla si safe platforma si anume https://bit.ly/2TKvVa0

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile