Smarter_way_USA

#atenţie – Bursele depăşesc record după record. Iată cum putem profita de creşteri/volatilitate şi cum ne pregătim de corecţii

31/08/2018 | #crypto, Bursa & Investitii | 3,763 views

Acum 2 saptamani va spuneam atat pe acest blog cat si pe retelele de socializare si pe la evenimentele cu investitorii ca inainte de a spune ca suntem pe maxime bursiere si sa ne asteptam la corectii serioase trebuie sa avem parte de cresteri zilnice si depasiri consecutive ale recordurilor de pret.

Ei bine, dupa cum puteti observa in piata, de mai mult de 1 saptamana, avem parte de cresteri consecutive si de depasiri consecutive ale recordurilor de pret la cele mai mari companii de pe bursele internationale, mai ales pe cele tehnologice (FAANG).

Deschide un cont de tranzactionare!

Ce inseamna asta ?

Inseamna ca e o perioada foarte buna de profitat de volatilitate, mai ales pe bursele internationale unde pe langa posibilitatea de a cumpara actiuni, avem posibilitatea si de a le shorta adica a “paria” pe scaderea lor!

Intr-o astfel de perioada piata are parte de 4 feluri de investitori si anume cei ce sunt euforici si merg in acceasi directie cu piata, investitori care raman pe HOLD (isi pastreaza actiunile), investitori care isi vand actiunile preferand sa ramana pe cash si investitori care merg pe ideea ca urmeaza corectii asadar pariaza short crezand ca vor scadea actiunile.

Cum procedez eu in aceasta perioada ?

Eu personal cu 70% din portofoliu sunt LONG no metter what, insa SEPARAT cu 30% merg in doua directii si anume investesc pe long cu levier pentru a profita de cresteri iar cand observ cresteri prea mari pe unii emitenti deschid si pozitii de short tot cu levier petru a beneficia de scaderile de moment, marcand astfel profituri in ambele directii, bani pe care ii reinvestesc tot in acesta directie. In ambele cazuri folosesc levier, adica ma folosesc de anumite instrumente pe care mi le ofera platforma de tranzactionare pentru a tranzactiona cu sume mai mici dar ca si cum as fi investit de 5-10 ori mai multi bani, asadar la o crestere de 1% eu voi avea un profit de 10%.

Mentionez faptul ca tranzactionarea cu levier implica riscuri si anume daca tu mergi pe long cu levier de 1 si iti scade actiunea cu 1% atunci vei avea 10% pe MINUS! Deci mare atentie la sumele pe car ele investiti! Preferabil ar fi ca in aceasta perioada sa investiti doar banii pe care va permiteti sa ii pierdeti.

Unde ne investim banii in aceasta perioada ?

In aceasta perioada e bine sa ne investim banii in companii solide cu potential urias de dezvoltare (preferabil globala) si pe cat posibil sa fie si datatoare de dividende pentru a putea beneficia de o parte din profitul companiilor, chiar daca decidem sa nu ne vindem actiunile.

In perioada urmatoare sunt de parere ca cresterile vor mai continua cel putin pana la sfarsitul lui septembrie unde probabil Apple vor lansa noi modele iPhone si posibil noi produse, ceea ce asa cum va spuneam intr-un articol anterior, cu siguranta va da  un nou impuls pozitiv pietei fiindca dupa cum probabil ati observat, piata bursiera si MAI ALES actiunile tehnologice sunt strans corelate intre ele.

Ce ne facem cand crapa bursa?

Asta e o intrebare pe care o tot primesc. In primul rand nu crapa nici o bursa, eventual  vor venii niste corectii de pret pe care eu le numesc “ieftineli”! Insa ceea ce e cu adevarat important e cum profitam de acesta “crapare”! Un investitor bun stie sa faca bani si pe o piata in crestere si pe o piata in scadere.

In ce investim daca credem ca incep scaderile?

Ei bine, este o vorba din popor care spune ca nu prea e indicat sa te pisi contra vantului, dar pe bursa, sunt unele momente in care ori avem parte de o crestere prea mare, ori scadere prea mare, iar cand acestea se intampla zilnic depasind record dupa record, e bine sa incepem sa ne facem provizii si pentru corectii.

In cazul in care doriti sa profitati de o eventual cadere a pietelor, e bine sa va diversificati portofoliul investind in SHORT-uri pe indici bursieri gen SPX500, DAX, etc si pe LONG-uri pe metale pretioase gen aur/argint plus CRYPTO pentru cei cu apetit mai mare la risc.

Pentru a face acest lucru AUTOMAT ara implicarea voastra va recomand instrumentul PanicMode CopyFund de la eToro pe care am sa vi-l prezint mai jos (click pe poza pentru a vedea compozitia fondului actualizata)

Investind in acest instrument iti poti diversifica portofoliul de investitii cu un fond care iti va face viata mai usoara in caz de nasoale pe piata. T-l recoamnd fiindca diversificarea portofoliului e foarte importanta!

Ce se va intampla cu pretul cryptomonedelor in caz de nasoale pe piata?

Cryptomonedele raman niste investitii riscante deocamdata insa cu un pottential foarte mare de apreciere in cazul in care se aprobade catre SEC posibilitatea de a se investiin cryptomonede de catre ETF-uri. Bine, nu ar fi nici o primejdie daca nu se va aproba (nu ar fi prima data) … insa cu siguranta ar da un impuls bun pietei.

Personal sunt foarte otimist in privinta investitilor mele in cryptomonede, mai ales in Bitcon (BTC), Ripple (XRP) si Ethereum (ETH) unde am investita o suma destul de mare. Bine, e drept ca in ultima perioada (ultima jumatate de an) nu am mai prea investit decat de vreo 2 ori crescand expunerea cu inca 10% pe toate 3, dar pe viitor astept o stablizare si cu siguranta voi mai acumula

Considera ca cryptomonedele pe timp de criza vor fi monede de refuzgiu la fel ca aurul. Va recomand sa va documentati despre ce s-a intamplat in Cipru cand pe timp de criza nu au mai putut oamenii sa isi scoata banii de la bancomat … Atunci a si aparut bitcoin-ul! Sa invatam din istore, zic!

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare pe bursele internationale, va recomand platforma: —>> https://bit.ly/2TKvVa0

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile