Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 10 august 2018

10/08/2018 | #pescurt | 1,586 views

  • Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat in primele sase luni din 2018 un rulaj de aproximativ 1.24 mld. EUR, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce bursele din regiune au inregistrat rulaje de tranzactionare mult mai consistente fata de BVB. (Sursa: ZF)
  • Andrei Bobar, Directorul Economic Romgaz, numit in functie la finalul lui iulie pentru o perioada de patru luni a anuntat ca refuza mandatul acordat de CA. (Sursa: ZF)
  • Cemacon a raportat in aceasta dimineata, un profit net semestrial de 13.7 mil. RON, in crestere cu 160% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Intr-un context de piata favorabil, CEON a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri in S1 2018 de 41%, insumand 54.85 mill. RON. Cresterea activitatii companiei, concomitent cu cresterea preturilor materiilor prime, au condus la inregistrarea unor cheltuieli cu materii prime si materiale de 11.09 mil. RON in crestere cu 23% fata de S1 2017. La nivel general compania a inregistraat un profit operational de 21.07 mil. RON, in crestere cu 108% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: raport CEON)
  • Tranzactionarea actiunilor Tesla Inc. (US.TSLA) a fost oprita ieri ca urmare a unui anunt ad-hoc al fondatorului Elon Musk privind posibila delistare a companiei pentru un pret de 420 USD/actiune, cu circa 10% peste pretul ultimelor tranzactii de ieri. Un astfel de pret ar face foarte profitabile si o parte din obligatiunile convertibile emise, el fiind cu aproximativ 15% peste valoarea de conversie oferita de acele obligatiuni. Stirea a venit pe fondul altor doua informatii: fondul suveran al Arabiei Saudite a achizitionat o pozitie de 3-5% in actionariatul Tesla iar compania a inceput angajarile pentru fabrica sa din Shanghai. (Sursa: Reuters)
  • Walt Disney Co. (US.DIS) a raportat o crestere de 7% a veniturilor in T2/2018 si de 23% a profiturilor atribuibile actionarilor companiei. Chiar si asa, pretul titlurilor US.DIS a scazut cu circa 1% in tranzactionarea after-hours din cazua faptului ca aceste rezultate au fost sub asteptari (veniturile cu 0.7% iar profitul net cu circa 4%). Compania a justificat profitul mai mic decat estimarile prin intermediul costurilor mari cu lansarea propriei sale platforme digitale care va concura, intre altele, cu Netflix.
  • Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a anuntat ca va chema in service 324,000 de vehicule cu motor Diesel din Europa pentru a repara o problema ce a condus la incendii ale motoarelor in Coreea de Sud. (Sursa: Reuters)
  • HSBC Holdings Plc. (UK.HSBA), cea mai mare banca a Europei dupa activul total, a raportat rezultate in general pozitive pentru primele 6 luni ale anului curent. Astfel, desi cheltuielile grupului au avansat in S1/2018 pe fondul investitiilor in retail si investment banking, profitul brut a avansat cu 4.9% fata de perioada comparabila din 2017. Ce-i drept, dupa o masura ajustata acesta a scazut cu 2% dar valoarea profitului brut din T2/2018 a fost in linie cu asteptarie pietei. (Surse: Reuters, FT)
  • Producatorul de medicamente Zentiva a raportat vineri dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, un profit net semestrial de 35.9 mil. RON, in scadere cu 17.3% fata de aceeasi perioada a anului 2017. In S1 2018, compania a inregistrat venituri de 222.12 mil. RON, in scadere cu 2.{etoroCFDrisk}% fata de S1 2017. Cheltuielile operationale s-au majorat, evolutia acestora fiind determinata de cresterea “Cheltuielilor cu materii prime si consumabile” cu 12% la 113. 6 mil. RON, la nivel general compania inregistrand un rezultat operational de 42.8 mil. RON in scadere cu 18.4%. (Sursa: raport companie)
  • Profitul operational al Berkshire Hathaway Inc. (US.BRKB), conglomeratul condus de legendarul Warren Buffett, a raportat un profit operational in crestere cu 67% fata de T3/2017, pe fondul imbunatatirii economiei SUA. Cifra a depasit cu 23.7% asteptarile analistilor. (Sursa: Reuters)
  • Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, unul dintre furnizorii cei mai importanti ai Apple Inc. (US.AAPL), a raportat ca parti din facilitatile sale principale de productie au fost inchise vineri din pricina unui virus informatic. Desi prognozeaza unele intarzieri, compania a afirmat ca nu va fi afectat „in mod durabil” lantul de aprovizionare din care face parte. (Sursa: Reuters)
  • OMV Petrom, a raportat o scadere a productiei de hidrocarburi cu 5% in primul trimestru al acestui an dar investitiile companiei cresc substantial comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent la 2.1 mld. RON, in crestere cu 130%. Cea mai mare parte a investitiilor (69% din total, echivalentul a 1.44 mld. RON) s-au indreptat catre segmentul de Upstream, iar investitiile de explorare au crescut cu 138% la 184 mil. RON, evolutia fiind determinata de intensificarea activitatii de forare onshore. (Sursa: economica.net)
  • Compania Apple Inc. (US.AAPL) a devenit prima companie listata din istorie a carei capitalizare atinge valoarea de 1,000 de miliarde de USD. Aceasta realizare incoroneaza un deceniu in care iPhone a transformat Apple dintr-o companie de nisa in domeniul PC intr-un titan al telecomunicatiilor si divertismentului. (Sursa: Reuters)
  • Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a anuntat ieri ca profitul sau operational (EBIT) a scazut cu circa 6%, dar a ramas cu 1.9% peste asteptarile analistilor. Compania s-a plans de influenta costurilor cu dezvoltarea vehiculelor electrice si autoghidate dar si de rezultatul valutar nefavorabil. Spre diferenta de Daimler si Wolkswagen, insa, BMW nu a raportat probleme cu standardele de eficienta a combustibililor. In plus, compania a anuntat ca si-a crescut capacitatea de productie in Thailanda pentru a contracara taxele vamale de 40% aplicate automobilelor din SUA importate in China. (Sursa: Reuters)
  • Starbucks Corp. (US.SBUX) va lansa un parteneriat cu Alibaba pentru a livra cafea in orasele din China, incercand sa isi revitalieze afacerile in aceasta piata in care concurenta companiilor locale este puternica. (Sursa: Reuters)
  • Heineken NV (NL.HEIA) va achizitiona 40% din compania ce controleaza cel mai mare producator de bere al Chinei (China Resources Beer Co Ltd) pentru a profita de cererea in crestere pentru beri premium de pe piata chineza. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile