Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 23 august 2018

23/08/2018 | #pescurt | 1,784 views

  • Transgaz a inceput sa monteze primele conducte ale proiectului BRUA pe santierul din zona Recas, judetul Timis. Materialul tubular si curbele, respectiv conductele propriu-zise sunt furnizate de o companie turca, in baza unui contract in valore de aproximativ 130 mil. EUR. (Sursa: Economica.net)
  • Apple (US.AAPL) ar putea primi aprobarea, fara conditii, din partea autoritatilor antitrust din UE pentru achizitionarea aplicatiei britanice Shazam. Acordul a fost anuntat in decembrie anul trecut si ar putea ajuta compania americana sa concureze cu Spotify, liderul global in segmentul de servicii de streaming de muzica. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc (US.AMZN) a anuntat ieri ca va incepe sa vanda haine si echipamente sportive pe site-ul din Brazilia. Compania va oferi peste 300,000 de produse noi, iar spre deosebire de majoritatea bunuriloe deja vandute pe site, hainele si articolele noi de acest tip vor fi livrare prin alti terti. (Sursa: Reuters)
  • Proiectul de lege, care dă Executivului puterea să stabilească prin simplă hotărâre de guvern că o anumită companie este exceptată de la aplicarea regulilor guvernanței corporative, va fi trimis președintelui, spre promulgare.
  • Una dintre cele mai mari banci elvetiene, Credit Suisse Group AG (US.CS) a inghetat conturi in valoare de 5 mld. USD care ar fi conectate de Rusia, pentru a evita sanctiuni din partea SUA. In 2017, in jur de 6.2 mld. USD reprezentand 14% din iesirile de numerar a Rusiei au ajuns in Elvetia, de aproape 3 ori mai mult decat au ajuns in SUA. (Sursa: Reuters)
  • La numai 24 de ani, fiica principalului acţionar al Dedeman, Karina Pavăl, a fost numită administrator al companiei de stat Conpet. Transportatorul naţional de ţiţei Conpet Ploieşti are un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri aleşi prin vot cumulativ.
  • Target Corp (US.TGT) a anuntat cea mai mare crestere din ultimii 13 ani si a crescut estimarile pentru profitul anual la 5.30-5.50 USD/act de la 5.15-5.45 USD/act, fiind determinati de rezultatele pozitive din ultimul trimestru. EPS-ul de 1.47 USD/act a fost peste asteptarile analistilor de 1.40 USD/act, iar veniturile au crescut la 17.78 mld. USD, peste asteptarile de 17.31 mld. USD. Vanzarile online au crescut cu 41% in acest trimestru, fata de 28% trimestrul anterior si 32% fata de valorile de acum un an. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile