Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 29 august 2018

28/08/2018 | Diverse | 1,338 views

  • Potrivit directorului general Romaero, Remus Vulpescu, compania colaboreaza cu francezii de la Airbus pentru un proiect de dezvoltare a unui elicopter civil rapid. Pe langa acest proiect, Romaero are contracte permanente pentru componente cu mai multi contractori si cauta sa livreze si subansamble pentru Airbus. (Sursa: Economica.net)
  • Petrolexportimport S.A. (PEI), companie listata la BVB din 1999, a anuntat joi seara ca vrea sa isi ceara insolventa din pricina dezechilibrelor financiare inregistrare atat in anul 2017 cat si in S1 2018. Consiliul de Administratie a constatat starea de insolventa a PEI, urmand ca in AGA sa propuna spre aprobare formularea cererii de deschidere a procedurii de insolventa. (Sursa: comunicat companie)
  • Romgaz a aprobat ieri noul bugetul rectificat pe 2018 ce prevede venituri de 4.8 mld. RON in crestere cu 4% fata de bugetul initial si un profit net de 1.1 mld. RON in scadere cu 15% fata de bugetul initial. (Sursa: ZF)
  • In S1 2018, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat un numar de 16,600 de conturi de tranzactionare active (care au inregistrat tranzactii in ultimele sase luni), in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: ZF)
  • Karina Paval, fiica actionarului principal al Dedeman, Dragos Paval, a fost numita administrator al companiei Conpet, fiind propusa chiar de catre Dedeman, actionar minoritar in cadrul societatii. (Sursa: Profit.ro)
  • HP Inc (US.HPQ) a raportat o crestere de 26.4% a profitului trimestrial, datorita cresterii vanzarilor de laptopuri si desktop-uri. EPS-ul raportat a fost de 54 USD/act, in crestere fata de valoarea de 41 USD/act inregistrata anul trecut si peste asteptarile de 51 USD/act. Venitul net a crescut cu 12% la 14.59 mld. USD fata de aceeasi perioada a anului trecut cand compania inregistra 13.06 mld. USD. (Sursa: Reuters, MarketWatch)
  • Alibaba Group Holding Ltd (US.BABA) a raportat peste asteptari la nivelul veniturilor si sub asteptari la nivelul profitului. Veniturile de 80.9 mld. yuan (aprox. 11.77 mld. USD) au fost peste asteptarile analistilor de 80.7 mld. yuan, dar si in crestere cu 61% fata de aceeasi perioada a anului trecut. EPS-ul de 8.04 yuan/act (in jur de 1.22 USD/act) a fost sub asteptarile de 8.15 yuan/act. Alibaba a declarat ca investitiile in segmentul de livrari de mancare vor putea afecta in continuare nivelul profitului. (Sursa: Reuters)
  • Siemens AG (SIE) a anuntat ca ar putea elimina 20,000 de joburi ca parte a strategiei “Vision 2020”. Reducerea costurilor va putea fi obtinuta prin micsorarea costurilor administrative de personal, cele legale, financiare, dar si a diviziei de servicii. (Sursa: Reuters)
  • VMware Inc. (US.VMW) a raportat un profit net peste asteptari, de 644 mil. USD, semnificativ mai mare decat valoarea de 406 mil. USD inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. EPS-ul de 1.56 USD/act, a fost peste asteptarile de 1.49 USD/act, iar veniturile de 2.17 mld. USD au fost cu 20 mil. USD peste asteptari si in crestere fata de valoarea de 1.93 mld. USD din aceeasi perioada a anului trecut. In ciuda rezultatelor peste asteptari, actiunile companiei au scazut cu -3.44% after hours. (Sursa: MarketWatch)
  • Microsoft Corporation (US.MSFT) este investigata de catre autoritatile americane in legatura cu o posibila fapta de coruptie in cadrul vanzarilor de software in Ungaria. Investigatia a pornit in urma analizarii unor evenimente similare in cadrul partenerilor de afaceri ai companiei care au avut loc in 2013 si in alte 5 tari. Autoritatile americane analizeaza cum Microsoft a vandut produse precum Word sau Excel unor companii in Ungaria, oferind niste reduceri semnificative, iar aceste companii au vandut mai departe guvernului in 2013-2014 la un pret mai ridicat, apropiat de pretul intreg al produselor. Autoritatile incearca sa depisteze daca companile au utilizat banii rezultati din diferenta de pret pentru a da mita sau pentru a influenta oficialii guvernamentali. (Sursa: MarketWatch)
  • OMV Petrom a anuntat ca va renunta la inca 50-60 de zacaminte petroliere, avand in prezent aprox. 200 de perimetre, in contextul in care cea mai mare parte a investitiilor companiei se concentreaza pe exploatarea la Marea Neagra. (Sursa: zf.ro)
  • Adrian-Constantin Rusu continua in functia de presedinte al Directoratului dupa ce in mai 2018 a inlocuit-o la conducerea Transelectrica pe Georgeta Corina Popescu, membru si presedinte provizoriu al Directoratului din septembrie 2017. (Sursa: zf.ro)
  • Codrut Stefan Nicolau a fost avizat de BNR in functia de director general adjunct pentru Divizia Comercial, in cadrul Patria Bank. (Sursa: zf.ro)
  • CEO-ul Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat vineri ca in urma ingrijorarii actionarilor, nu va mai continua cu initiativa sa de a privatiza compania. Atat compania, cat si Musk ar putea sa se confrunte cu o serie de procese din partea investitorilor, dar si cu o investigatie a autoritarilor americane legata de anuntul pe Twiter a CEO-ului, acesta afirmand ca finantarea este asigurata. (Sursa: Reuters)
  • Enbridge Inc (CA.ENB) a anuntat vineri o noua oferta, de 3.3 mld. USD, pentru a achizitiona Spectra Energy Partners. Companiile de conducte au inceput sa isi reorganizeze structura operatiunilor in urma deciziei autoritatilor americane din martie care le-a afectat modul in care isi calculau impozitul pe venit. (Sursa: Reuters)
  • Reprezentantii celor mai puternice firme de IT americane, inclusiv Facebook Inc. (UD.FB), Twitter Inc, Alphabet, Microsoft Corp., s-au reunit vineri, in cadrul unei discutii private, pentru a discuta diverse tactici pentru a se pregati de viitoarele alegeri. Nathaniel Gleicher, responsabil de politica de securitate cibernetica de la Facebook, a organizat intalnirea pentru a discuta diferite strategii pentru a evita repetarea interferenta Rusiei in alegerilor din SUA din 2016. (Sursa: MarketWatch, Cnet.com)
  • Actiunile Gap Inc (US.GPS) au scazut cu peste 8% vineri, cand compania a anuntat o scadere mai mare a vanzarilor decat asteptarile. Vanzarile la magazinele Gap, deschise de mai mult decat un an, au scazut cu 5%, mai mult decat asteptarile de 2.55%, fiind cel de-al treilea trimestru cand compania raporteaza sub asteptari. Conform Reuters, analistii se asteapta la o scadere de 2.6% a vanzarilor in trimestrul curent. (Sursa: Reuters)
  • Cemacon, companie controlata de Dedeman, doreste sa isi majoreze capitalul social cu 2.71 mil. RON, pana la 50.57 mil. RON, prin emiterea a 27.1 mil. actiuni cu o valoare nominala de 0.1 RON. Majorarea ar urma sa se desfasoare in doua faze, in prima faza acordandu-se drepturi de preferinta pentru actionarii existenti. Pentru subscrierea unei actiuni nou-emise este necesar un numar de 17.6 drepturi de preferinta. (Sursa: ZF)
  • Conform Ministerului Economiei, preluarea companiei de stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova de catre Transgaz va fi finalizata saptamana urmatoare. Prin semnarea acestei preluari s-au creat premisele construirii gazoductului Ungheni-Chisinau, proiect ce va asigura securitatea energetica a Republicii Moldova. (Sursa: Profit.ro)
  • Digi continua operatiunea de rascumparare a actiunilor, cumparand in perioada 20-24 august un pachet de 9,700 de actiuni, intr-o tranzactie totala de 0.269 mil. RON, in incercarea de a opri scaderea pretului. (Sursa: zf.ro)
  • Toyota Motor Corporation (US.TM) va investi 500 mil. USD in Uber pentru a dezvolta impreuna masinile self-driving, prin aceasta alianta ambele companii incercand sa-si ajunga din urma rivalii. (Sursa: Reuters)
  • VMware Inc. (US.VMW) a anuntat luni ca planuieste sa achizitioneze start-upul de software CloudHealth, astfel putand sa concureze cu Amazon sau Microsoft, oferind servicii asemanatoare, precum Amazon Web Services sau Azure. Conform Reuters, VMware ar putea plati in jur de 500 mil. USD, desi compania nu a confirmat inca nicio suma. (Sursa: MarketWatch)
  • Netflix Inc. (US.NFLX) a anuntat ca Rachel Whetstone va fi noul CCO (Chief Communications Officer), inlocuindu-l pe Jonathan Friedland care a fost concediat in iunie. Whetstone a fost VP pe comunicare si politica publica la Google in 2010-2015, continuand cu aceeasi pozitie in urmatorii doi ani la Uber. Inainte de a se alatura companiei Netflix, Whetstone a ocupat functia de VP de comunicare la Facebook. (Sursa: MarketWatch)
  • Pfizer Inc. (US.PFE) a anuntat ca a obtinut rezultate pozitive intr-un studiu care ar putea genera vanzari de mai mult de 1 mld. USD. Dupa anuntul facut de Pfizer, actiunile companiei au crescut moderat in timpul zilei de tranzactionare, chiar avand o variatie negativa la sfarsitul zilei, fata de competitori precum: Alnylam Pharmaceuticals Inc (+16.23%), Ionis Pharmaceuticals Inc. (+7.83%) si Akcea Therapeutics Inc. (+1.58%). (Sursa: MarketWatch)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile