Smarter_way_USA

Firmă de curăţenie. Scurtă descriere a modelului de afacere

07/09/2018 | Diverse | 2,130 views

O firmă de curăţenie se adresează la două mari categorii de clienţi: persoane fizice şi persoane juridice. Activitatea unei astfel de firme este de obicei compusă din: activităţi de curăţenie de întreţinere şi activităţi de curăţenie generală. De cele mai multe ori astfel de firme lucrează cu echipe de curăţenie alocate pe clienţi.

Trebuie acordată o atenţie deosebită selecţiei angajaţilor dar şi contractului de muncă al acestora, pentru că nu de puţine ori ei vor avea acces la valori financiare sau informaţionale. Este nevoie să fie făcute investiţii în utilaje speciale de curăţenie dacă se doreşte lucrul cu clienţi mari (fabrici, magazine de mari dimensiuni).

Poate fi vorba de curăţenia birourilor sau a caselor, dar şi de intervenţii ceva mai dificile cum ar fi curăţarea exterioară a clădirilor(unde se apelează de obicei la alpinism utilitar) sau curăţenia în secţiile unor fabrici unde este posibil să fie nevoie de proiecte speciale de igienizare. În ceea ce priveşte piaţa de curăţenie pentru persoane fizice aceasta are două vârfuri: în perioada sărbătorilor de iarnă şi în perioada sărbătorilor de Paşti.

PUNCTE TARI

  • Afacerea nu necesită investiţii mari pentru început;
  • Afacerea poate încheia contracte de tip abonament ceea ce îi poate aduce venituri sigure şi constante odată ce contractile au fost semnate.

PUNCTE SLABE

  • Costurile fixe ale afacerii pot deveni repede ridicate mai ales datorită costurilor cu salariile personalului.
  • Se pare că preţul este un criteriu de decizie cu importanţă ridicată în achiziţia acestui serviciu, ceea ce ar putea face ca rata profitului într-o astfel de afacere să fie destul de scăzută.

Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

OPORTUNITĂŢI

  • Piaţa de curăţenie este în creştere atât în segmentul persoanelor fizice cât şi în cel al persoanelor juridice.

TEMERI

  • Personalul fimelor de curăţenieare acces fie în casele clienţilor, fie în locuri în care firmele deţin informaţii confidenţiale. Lipsa de corectitudine a angajaţilor poate afecta iremediabil imaginea firmei.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile