Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 10 septembrie 2018

10/09/2018 | #pescurt | 1,619 views

  • Conform unui interviu acordat Reuters, grupul austriac OMV asteapta cadrul de reglementare din partea Romaniei pentru investitia de 1 mld. EUR din Marea Neagra. In prezent, Exxon Mobil si OMV Petrom exploreaza impreuna perimetrul Neptun, unde primele estimari arata existenta unor zacaminte de gaze intre 42 si 84 mld. metri cubi. Decizia de investitie a OMV este asteptata fie in acest an sau in primul trimestru al anului 2019. (Sursa: Economica.net)
  • Vineri, Transgaz a anuntat finalizarea preluarii transportatorului de gaze de peste Prut, Vestmoldtransgaz si pregateste demararea constructiei gazoductului Ungheni-Chisinau. Acest proiect va imbunatati securitatea energetica a Republicii Moldova si va conduce la extinderea activitatii TGN peste granite. (Sursa: comunicat companie)
  • Unul dintre cei mai importanti actionari ai Deutsche Bank, conglomeratul chinezesc HNA, intentioneaza sa-si vanda participatia de 7.6% detinuta in banca germana. Valoarea participatiei se ridica la aproximativ 1.5 mld. EUR. (Sursa: ZF)
  • Gazprom a anuntat ca reteaua de conducte de peste 2,000 KM care va transporta gaz natural rusesc spre China este in proportie de 93% finalizat. Gazprom are un contract pe 30 de ani cu China National Petroleum Company pentru livrarea anuala a cate 36.9 mld. metri cubi de gaze naturale. (Sursa: Profit.ro)
  • Co-fondatorul si directorul Alibaba (US.BABA), Jack Ma a anuntat ca va ramane in functie inca un an, urmand sa fie inlocuit de CEO-ul Daniel Zhang. (Sursa: FT, Marketwatch)
  • Trump a postat sambata pe Twitter ca Apple (US.AAPL) ar trebui sa produca in SUA daca vrea sa evite taxele pe importurile din China. Compania a declarat vineri ca taxele ar putea afecta mai multe produse, precum iWatch, dar nu au mentionat iPhone- urile. (Sursa: Reuters)
  • Tim Armstrong, CEO-ul Oath, parte a companiei Verizon Communications Inc (US.VZ) ar planui sa paraseasca compania. Armstrong lucreaza in cadrul companiei inca din 2015, cand au achizitonat AOL, fiind si unul dintre sustinatorii achizitiei Yahoo din 2017. (Sursa: WSJ)
  • Actiunile Tesla Inc (US.TSLA) au scazut cu peste 6% vineri, in timp ce directorul financiar al companiei Dave Morton si-a anuntat demisia din functia pe care o ocupa de doar o luna. De asemenea, directorul de resurse umane Gabrielle Toledano a anuntat ca nu se va mai intoarce in companie, fiind in concediu la anuntarea deciziei sale, iar Kevin Kassekert ii va prelua functia. Tesla a anuntat promovarea lui Jerome Guillen ca directorul diviziei de automobile, cu o experienta vasta atat la Tesla, cat si la McKinsey si Daimler. (Sursa: CNBC, Reuters)
  • Directorul general al Electrica, Catalin Stancu, a declarat ieri ca Romania are nevoie de investitii de 10 mld. EUR pentru a inlocui retelele de distributie vechi. De asemenea, Stancu a declarat ca 60% din reteaua de distributie din Romania este cu durata de viata indeplinita, necesitand investitii masive de infrastructura. Acesta considera ca din cauza limitarii capacitatii in piata, distribuitorii din Romania ar putea realiza doar 350-400 mil. EUR, avand posibilitatea de a recupera gap-ul tehologic doar peste 25 de ani. (Sursa: Investingromania.com)
  • Conform unui comunicat publicat pe site-ul companiei, Digi reprezinta al treilea mare jucator de pe piata de cablu din Europa, dupa Altice si Liberty Global, avand 14 mil. de utilizatori inregistrati la jumatatea anului 2018. (Sursa: comunicat companie)
  • Ford Motor Co (US.F) a anuntat ieri ca va chema in service 2 milioane de camionete F-150 in America de Nord datorita unei probleme legate de centura de siguranta. Compania va plati pentru a rezolva problema si estimeaza ca costurile s-ar ridica la 140 mil. USD si se vor reflecta in T3 2018. Majoritatea masinilor cu probleme sunt in SUA, 1.62 mil., 340 de mii in Canada si restul in Mexic. (Sursa: Reuters)
  • Facebook (US.FB) a anuntat ieri ca va investi mai mult de 1 mld. USD pentru a-si construi primul centru de date in Asia, in Singapore, urmand sa fie deschis in 2022. Noul centru va fi situat in partea de vest a insulei, aproape de cel detinut de Google. (Sursa: Reuters)
  • Departamentul de Justitie SUA investigheaza daca angajatii diviziei de wholesale banking a bancii Wells Fargo&Co (US.WFC) au comis frauda uilizand informatii confidentiale ale clientilor fara acordul acestora. (Sursa: Reuters)
  • Starbucks Corp (US.SBUX) urmeaza sa deschida vineri prima cafenea in Italia, dar preturile pentru anumite produse va fi mult mai ridicat decat cel al cafenelelor locale, clientii platind aproape dublu pentru un espresso. Grupul de consumatori din Italia, Codacons a depus o plangere catre autoritatea nationala de supraveghere acuzand Starbucks ca ar vinde produse la suprapret. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile