Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 13 septembrie 2018

13/09/2018 | #pescurt | 1,783 views

  • Comisia de buget – finante a Senatului, prima comisie parlamentara care a luat in discutie reexaminarea legii offshore a dat aviz negativ cererii de reexaminare a Presedintelui. Legea offshore, votata deja in Parlament, a crescut povara fiscala a companiilor petroliere. Exxon si OMV Petrom ar trebui sa anunte pana la sfarsitul verii daca iau decizia finala de investitie pentru perimetrul Deep Neptun, in care au investit deja 1.5 mld. USD. (Sursa: economica.net)
  • Romgaz vrea sa majoreze capitalul social al Filialei de Inmagazinare Gaze Naturale Depogaz cu 16.05 mil. RON, pana la 66.05 mil. RON, deciza urmand sa fie luata in AGA din 18 octombrie. (Sursa: Profit.ro)
  • Conform unor surse anonime, Deutsche Bank (DBK) ar putea reduce si mai mult legatura dintre divizia de retail si cea de investitii pentru a facilita o posibila fuziune a unei parti a grupului cu competitorii sai. Banca ar putea lua in considerare infiintarea unei structuri de tip holding, astfel avand mai multa flexibilitate in cazul unei fuziuni. Pana acum, Deutsche Bank a refuzat sa comenteze in legatura cu acest subiect. (Sursa: Reuters)
  • Apple Inc (US.AAPL) a anuntat ieri lansarea a 3 noi telefoane: XR, XS si XS Max – care este cel mai mare iPhone de pana acum, iar pe langa acestea a lansat modelul nou de Apple Watch care poate depista problemele cardiace ale utilizatorilor, produs recunoscut de FDA si Asociatia de Cardiologie din SUA. De asemenea, Apple Watch poate realiza un EKG si suna la urgente daca identifica vreo problema de sanatate a utilizatorului. Modelele noi de iPhone vor avea o memorie de pana la 512 GB si vor fi disponibile pentru vanzare incepand cu 21 septembrie. (Sursa: Reuters, MarketWatch)
  • Verizon Communications Inc (US.VZ) a anuntat ca K. Guru Gowrappan il va inlocui ca CEO al Oath pe Tim Armstrong, Oath reprezentand partea de media si reclama a companiei. Schimbarea va avea loc de la 1 octombrie, Gowrappan fiind in prezent directorul de operatiuni la Oath. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Nio Inc. (US.NIO) au inchis ieri cu peste 5% fata de pretul de la listare, desi in timpul sedintei de tranzactionare a scazut aproape pana la -15%. Nio este considerat rivalul chinez al Tesla si este prima companie producatoare de masini din China care deruleaza o oferta publica initiala pe bursa americana. (Sursa: MarketWatch, Investors.com)
  • Comcast Corporation (US.CMCSA) a anuntat ca oferta sa de 14.75 GBP/actiune pentru Sky plc va fi disponibila doar pana pe 6 octombrie. In prezent, oferta de la Comcast o depaseste pe cea a Fox de 14 GBP/act, aceasta din urma detinand deja 39% din compania Sky. (Sursa: Reuters)
  • SIF Transilvania a incasat suma de 2 mil. RON in urma vanzarii detinerii de 13.7% (568 mii actiuni) din capitalul social al companiei Galgros S.A. Galati. Ca urmare a finalizarii litigiului cu Galgros, SIF 3 mai are de incasat aproximativ 30 mii RON, suma ce reprezinta cheltuieli de judecata, precum si dobanda datorata pentru plata cu intarziere a obligatiei. (Sursa: comunicat companie)
  • RCS&RDS, companie din grupul DIGI, va trebui sa-si reduca tarifele pe care le percepe in prezent in Oradea pentru a permite altor operatori accesul la infrastructura subterana de fibra optica, potrivit unei decizii ANCOM. Conform unei declaratii din luna iulie a ANCOM, acestia pregatesc o decizie similara si in cazul retelei subternare de fibra optica Netcity din Bucuresti. (Sursa: Economica.net)
  • Alibaba Group Holding Ltd (US.BABA) a anuntat ca se extinde in Rusia, printr-un joint venture cu un fond al statului si doua firme de tehnologie din Rusia, pentru a accesa o baza de peste 100 mil. de posibili clienti. In urma acordului, Alibaba va detine 48% din AliExpres Rusia, noua companie creata cu fondul RDIF si cele 2 companii rusesti, Megafon si Mail.ru. (Sursa: Reuters)
  • Un sindicat al angajaitlor de la Boeing Co (US.BA) a anuntat ca compania va utiliza angajatii pensionati pentru a incerca sa rezolve intarzierile pentru modelul 737, lucrarile avand loc in fabrica din Renton, Washington. De asemenea, Boeing a anuntat ca linile aeriene din China vor cumpara 7,690 de aeronave in valoare de 1.2 trilioane USD in urmatorii 20 de ani, astfel compania crescand estimarile cu 6.2% fata de cele initiale (7,240 aeronave pana in 2036). (Sursa: Reuters)
  • Unilever plc (UK.ULVR) a prezentat ieri noi informatii despre listatea entitatii olandeze, declansand critici din partea unor actionari britanici in legatura cu Brexitul. Noua entitate lansata, New Unilever NV va inlocui simbolul initial Unilever plc (UK.ULVR) in cadrul indicelui FTSE Russell, modificare planuita a avea loc pana la sfarsitul anului. (Sursa: Reuters)
  • Ericsson a anuntat ieri ca a incheiat un acord in valoare de 3.5 mld. USD pentru a ajuta in dezvoltarea infrastructurii 5G a companiei T-Mobile US (US.TMUS). Acordul incheiat intre cele doua companii se va desfasura pe mai multi ani, fiind al doilea contract semnificativ incheiat de T-Mobile cu companii precum Ericsson, dupa ultimul anuntat in iulie cu Nokia. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatile americane au refuzat propunerea Wells Fargo & Co de a returna banii clientilor care au fost convinsi sa achizitioneze asigurari auto de care nu aveau nevoie. Planul bancii consta in contactarea a 600,000 de conducatori auto pentru a le putea returna banii. Banca estimeaza ca ar avea de platit in jur de 64 mil. USD, dar avocatii celeilalte parti considera ca sume este prea mica. (Sursa: Reuters)
  • Teraplast vrea sa atraga din nou fonduri de peste 6 mil. EUR de la stat, in cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie, dupa incercarea fara succes de anul trecut. Compania urmeaza sa depuna in acest sens trei proiecte in valoare totala de 15 mil. EUR, proiecte ce vizeaza investitii in echipamente pentru divizia de mase plastice, investitia intr-o noua unitate de productie a tiglei metalice in Baicoi si investitia intr-un flux nou de productie de ferestre si usi termopan, complet automatizat. (Sursa: ZF)
  • Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a anuntat ca au mai ramas 3 pachete de active ramase nevandute in urma primei operatiuni de vanzare: divizia Petrochimica Bradu, Instalatia Anhidrida Ftalica si Instalatia PVC II. (Sursa: ZF)
  • Snap Inc (US.SNAP) a anuntat ca Imran Khan, directorul de strategie inca din 2015, va pleca din companie, nespecificand inca data. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen (DE.VOW) va avea saptamana viitoare o audiere in cadrul procesului intentat de catre investitori in valoare de 9.2 mld. EUR in legatura cu scandalul emisiilor motoarelor diesel din 2015. (Sursa: Reuters)
  • Xerox (US.XRX) a anuntat numirea ca director comercial si membru al comitetului executiv a Joanne Collins Smee, avand atat experienta in cadrul guvernului SUA cat si la IBM. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Qualcomm (US.QCOM) a anuntat lansarea unui nou procesor pentru Android, Snapdragon Wear 3100, care poate fi utilizat pentru ceasurile digitale, prelungind durata de viata a bateriei si imbuntatind alte caracteristici specifice device-ului. (Sursa: SeekingAlpha)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile