Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 14 septembrie 2018

14/09/2018 | #pescurt | 1,577 views

  • Grupul austriac OMV, actionar majoritar al OMV Petrom, negociaza cu Sapura Energy, cea mai mare companie de petrol si gaze din Malaysia, preluarea unei participatii de 50% la divizia de explorare si productie Sapura Upstream, tranzactie evaluata la 1.6 mld. USD. (Sursa: profit.ro)
  • RCS&RDS, companie controlata de DIGI, a infiintat o noua filiala care are ca obiect de activitate furnizarea de servicii de IT si dezvoltare software. (Sursa: ZF)
  • In aceasta dimineata Banca Transilvania a publicat proiectul de fuziune cu Bancpost. Conform documentului, reteaua puternica de retail si portofoliul important de credite acordate IMM-urilor al Bancpost, impreuna cu activele TLV si stabilitatea financiara a acesteia, demonstrata in ultimii ani, vor contribui la crearea de valoare prin procesul de fuziune. Printre punctele incluse in strategia actuala de dezvoltare a TLV se enumera “Asigurarea unei oportunitati de investitie pentru actionari, cu niveluri minime ale randamentului in jur de 13%”. (Sursa: comunicat companie)
  • Airbus (FR.AIR) a anuntat noul director de vanzari, a doua oara in mai putin de un an, Christian Scherer preluand functia de la Eric Schulz. Scherer este directorul pe partea de productie a turbopropulsorului ATR si cu experienta vasta in cadrul companiei. (Sursa: Reuters)
  • Sindicatele diviziei din Cehia a Skoda Auto au respins ieri propunerea de a muta o parte din productia modelului Superb in Germania. De asemenea, grupul Volkswagen (DE.VOW) a anuntat ca nu va mai produce modelul compact Beetle la nivel global din 2019, compania incepand sa se concentreze pentru producerea in masa a viitoarelor modele electrice. Vanzarile Beetles in SUA au scazut cu 2.2% in primele 8 luni ale anului 2018, fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: Reuters)
  • Goldman Sachs Group Inc (US.GS) au anuntat ieri numirea lui John Waldron ca directorul de operatiuni si presedinte al CA, schimbare ce va avea loc de la 1 octombrie. Waldron conduce in prezent divizia de investii a bancii. Stephen Scherr, cu experienta de peste 20 de ani in Goldman Sachs, il va inlocui pe Martin Chavez ca director financiar. (Sursa: Reuters, Bloomberg)
  • Actiunile Nio (US.NIO) au crescut cu peste {etoroCFDrisk}% in a doua zi de la listare, ajungand la un pret de 11.20 USD. Nio a inceput livrarile modelului SUV ES8 in iunie, iar in august deja vanduse 1,121 de autoturisme. Compania planuieste sa lanseze un model sport ES6 la un pret mai redus pana la sfarsitul anului. (SeekingAlpha, Reuters)
  • Un grup de parlamentari americani au intrebat ieri reprezentantii companiei Alphabet Inc (US.GOOGL) daca planuiesc sa ofere din nou motorul de cautare Google pe piata chineza si daca vor respecta sau nu cenzura impusa de guvernul din China. (Sursa: Reuters)
  • Luxul a bătut cu mult piaţa: Louis Vuitton, Hermes şi Kering, creşteri de peste 20% în 2018 faţă de o medie de 1% a bursei de la Paris. Vânzările tot mai mari şi extinderea susţinută pe continentul asiatic, cu predilecţie în China, au ajutat la aprecierea puternică a valorii de piaţă a celor mai valoroase holdinguri de lux ale lumii, listate pe piaţa de capital din Oraşul Luminilor. Indicele CAC40, referinţa bursei de la Paris, afişează în prezent o apreciere de puţin peste 1%, în timp ce niciuna dintre cele mai mari companii de lux ale Franţei nu a înregistrat în 2018 o creştere mai mică de 20%. (Sursa: ZF.ro)
  • Acţionarii Sinatex Bucureşti (SINA), producător de ţesături, au aprobat distribuirea unui dividend brut per acţiune de 2,543 lei/acţiune, echivalentul unui randament de 5%. Suma distribuită căte investitori reprezintă tot profitul înregistrat de societate în semestrul I. (Sursa: Zf.ro)
  • Valoarea de piaţă a Garanti Bank, a doua cea mai mare bancă a Turciei şi pe poziţia a zecea în România, a scăzut în 2018 cu 44%, în vreme ce indicele BIST100, referinţa bursei de la Istanbul, a scăzut în aceeaşi perioadă cu 18,55%. (Sursa: ZF.ro)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile