Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 28 septembrie 2018

28/09/2018 | #pescurt | 1,846 views

  1. Romgaz SA a anuntat incheierea unui contract de vanzare-cumparare de gaze naturale pe piata concurentiala cu Complexul Energetic Hunedoara, in valoare de 50.336 mil. lei. Contractul a fost incheiat pe o perioada de un an, 1 octombrie 2018– 1 octombrie 2019 cu plata in avans si penalitati de 0.10% pe zi. (Sursa: economica.net)
  2. E.ON, in colaborare cu Microsoft, vor oferi o solutie software pentru locuinte prin care utilizatorii vor putea controla de la distanta consumul tututor aparatelor electrice, rezultatul fiind facturi mai mici la energie si imbunatatirea amprentei de carbon. (Sursa: Economica)
  3. BCR, parte a Grupului Erste, a coborat la finalul semestrului intai al anului 2018 pe locul doi in clasamentul dealerilor primari pe piata titlurilor de stat, urmata de BRD-SocGen. Pe locul intai s-a situat ING Bank, dupa ce in primele 5 luni ale 2018 s-a situat pe locul doi. (Sursa: ZF)
  4. CEO-ul Tesla (US.TSLA) Elon Musk a fost acuzat ieri de catre autoritatile americane ca ar fi indus in eroare investitorii prin mesajele postate pe Twitter in luna august, cand a sustinut ca avea asigurata finantarea pentru a putea delista compania. Conform Bloomberg, Musk a fost dat in judecata de catre SEC, acestia cerand ca Musk sa nu mai aiba o functie de conducere in cadrul unei companii listate, dar neincluzand compania in acuzatii. Actiunile Tesla au scazut cu peste 9% after-hours. (Sursa: Bloomber, SeekingAlpha)
  5. Compania Volkswagen (DE.VOW) a anuntat ca este pregatita sa ofere hardware pentru a modifica modelele vechi diesel si a oferi stimulente soferilor din Germania pentru a-si schimba masinile disesel mai vechi cu unele mai recente. (Sursa: Reuters)
  6. Producatorul canadian de uraniu Cameco Corp (US.CCJ) a anuntat ca guvernul canadian a decis in favoarea sa, cu o disputa de anul trecut legata de preturile de transfer si nivelul impozitelor. Compania canadiana vinde uraniu subsidiarei din Elvetia, care il vinde mai departe, astfel platind un impozit mai mic fata de alternativa vanzarii uraniului prin biroul din Canada. Actiunile companiei au inchis cu +15.36% sedinta de tranzactionare de ieri. (Sursa: YahooFinance, Reuters)
  7. Accenture Plc (US.ACN) a redus estimarile pentru profitul anual, anuntand un EPS de 6.98-7.25 USD/act, fiind sub asteptarile pietei. Compania se asteapta la o crestere de 5-8% a veniturilor totale in moneda locala pentru anul curent. Profitul net trimestrial aferent T4 2018 a crescut la 1.03 mld. USD, sau 1.58 USD/act fiind peste asteptarile de 1.56 USD/act si in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile trimestriale de 10.15 mld. USD au depasit cu 140 mil. USD asteptarile analistilor. Compania a anuntat un nou plan de rascumparare a actiunilor in valoare de 5 mld. USD si a crescut cu 10% valoare dividendului semestrial la 1.46 USD. (Sursa: Reuters)
  8. MedLife continua planul de extindere si anunta deschiderea primei hyperclinici in Oradea, care pune la dispozitie servicii de imagistica, ambulator si analize de laborator, fiind rezultatul unei investitii de 1.2 mil. EUR. Totodata, MedLife a anuntat si preluarea integrala a centrului Transilvania Imagistica Oradea, unul dintre cei mai importanti jucatori din nord-vestul tarii ce furnizeaza servicii medicale de diagnostic, imagistica si radiologie. (Sursa: comunicat companie)
  9. In urma suspiciunilor Comisiei Europene cu privire la faptul ca Transgaz intarzie in mod strategic lucrarile la dezvoltarea interconectarilor cu Ungaria si Bulgaria in vedere majorarii capacitatii de export si tranzit de gaze naturale, lucrarile vor intra sub supravegherea directa a CE. (Sursa: Profit.ro)
  10. Digi a anuntat miercuri la intalnirea cu analistii obiectivul sau de a atinge o cifra de afaceri de 1 mld. EUR in 2018 si de a continua politica de dividende, iar daca “cash-flow-ul va fi mai mare, valoarea dividendului va creste”, conform Serghei Bulgac, director general Digi. (Sursa: ZF)
  11. CFO-ul Deutsche Bank AG (DBK), James von Moltke a declarat ca rezultatele trimestriale aferente T3 2018 vor fi mixte, acesta asteptandu-se la un profit brut la nivelul asteptarilor de 327 mil. EUR, iar costurile ajustate sa depaseasca asteptarile. Von Moltke a confirmat ca banca doreste sa reduca la 23 mld. EUR costurile totale ajustate pentru anul 2018, sub valoarea de 23.9 mld. USD inregistrata in 2017. De asemenea, Deutsche Bank a respins speculatiile privind posibilele fuziuni cu UBS sau Commerzbank. (Sursa: Bloomberg, Reuters)
  12. Daimler (DAI) a anuntat ieri planul de succesiune, urmand ca Ola Kaellenius, directorul de research, sa il inlocuiasca in pozitia de CEO pe Dieter Zetsche din 2019. Suedezul de 49 de ani, Kaellenius ar deveni primul CEO care nu este de origine germana ce ar conduce compania Daimler. Conform planului prezentat, Zetsche ar urma sa devina Presedintele CA al companiei din 2021. (Sursa: Reuters)
  13. In cadrul unei conferinte, Facebook Inc (US.FB) a prezentat ieri un nou model de casca wireless de realitate virtuala, anuntand ca planuieste sa le vanda din primavara anului viitor. Pretul noului model, numit Oculus Quest va fi de 399 USD, iar compania planuieste sa lanseze mai mult de 50 de jocuri pentru noul produs. (Sursa: Reuters)
  14. SVMK Inc, compania ce a dezvoltat platforma SurveyMonkey (US.SVMK) a crescut cu pana la 67% in prima zi de tranzactionare pe bursa americana, incheind sedinta in crestere cu 43%. Evolutia actiunilor SurveyMonkey se apropie de performanta obtinuta de EventBrite la incheierea primei zi de listare (+60%). (Sursa: CNBC)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile