Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 6 septembrie 2018

06/09/2018 | #pescurt | 1,377 views

  • Romgaz a anuntat ca planuieste sa investeasca 1.6 mil. RON in 2018, aproape jumatate din suma fiind alocata in constructia unei noi centrale termice electrice in Iernut, in judetul Mures. Compania are un buget de investitii in 2018 cu 104% mai mare decat cel alocat pentru anul 2017, de 782 mil. Lei. (Sursa: Investingromania)
  • Bittnet planuieste sa aiba pana in 2020 venituri consolidate de 100 mil. RON, echivalentul unei cresteri de 30% in urmatorii ani. Compania si-a marit valoarea de piata de sapte ori in cei 3 ani de la listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. (Sursa: Economica)
  • In urma anuntului ca persoane din conducere vor discuta in fata Congresului SUA, atat actiunile Facebook (-2.33), Alphabet (- 1.01%), Snap (-4.53%) cat si cele Twitter (-6.06%) au scazut ieri. Cele mai afectate actiuni au fost ale companiei Twitter Inc. (US.TWTR), unii analisti spunand ca a fost cea mai afectata companie fiindca are mai putine surse de venit si o infrastructura de dezvoltare a noilor aplicatii mai redusa fata de competitorii precum Facebook. De asemenea, Departamentul de Justitie SUA a anuntat ca va organiza o intalnire interna, posibil pe 25 septembrie, pentru a discuta despre impactul companiilor prin social media asupra competitiei si a dreptului de a vorbi liber. (Sursa: Reuters, FT)
  • Twenty First Century Fox (US.FOXA) a anuntat ieri ca va investi 100 mil. USD in platforma Caffeine, prin care compania va crea continut pentru sectorul sportiv, de jocuri video, sporturi jucate online si divertisment live. (Sursa: Reuters)
  • Toyota Motor Corp (US.TM) a declarat ieri ca va trebui sa recheme in fabrica peste 1.03 mil. de masini, inclusiv modelul hibrid Prius si modelul C-HR in Japonia, America de Nord, Europa si alte regiuni din cauza unor probleme cu la motor. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc. (US.AMZN) a comandat 20,000 de dube Mercedes-Benz pentru a-si dezvolta operatiunile de livrari si pentru a puta concura mai bine cu rivali precum FedEx sau UPS. Amazon se bazeaza pe cei doi competitori si pe USPS pentru a face fata livrarile, dar prin aceasta achizitie arata ca vrea sa depinda tot mai putin de acestia. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Transilvania Constructii a aprobat ieri in AGA distribuirea de dividende partiale in valoare de 3 RON/act pentru semestrul I 2018 (6.67% raportat la pretul de inchidere de ieri), dividendele urmand a fi regularizate dupa aprobarea situatiilor financiare anuale aferente 2018. In cazul in care dividendele nu vor reflecta profitul obtinut sau compania va suferi o pierdere financiara, actionarii vor trebui sa restituie dividendele companiei. (Sursa: comunicat companie)
  • CEO-ul Fondului Proprietatea a declarat ca nu va trece la o distribuire trimestriala de dividende, fiindca in cazul in care dividendele platite nu vor fi pe masura profitului, compania ar trebui sa isi ceara inapoi banii de la actionari. De asemenea, Meyer a declarat ca va continua sa conteste majorarea de capital social la Posta Romana, neconsiderand aceasta ca fiind o decizie de investitie buna. Fondul Proprietatea este in discutii pentru vanzarea actiunilor Hidroelectrica, pachetul de actiuni fiind in valoare de 760 mil. EUR. (Sursa: economica.net, investingromania.com, e-nergia.ro)
  • Bayer a raportat un profit net trimestrial de 799 mil. EUR, in scadere cu 34.5% fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, fiind afectata de deconsolidarea Covestro AG. Vanzarile au crescut cu 8.8% la 9.48 mld. EUR fata de T2 2017. Bayer si-a redus estimarile pentru 2018, deoarece consolidarea companiei Monsanto va avea loc mai tarziu decat se asteptau. Monsanto ar putea contribui cu 5 mld. EUR la vanzarile totale. Compania estimeaza un EPS pentru 2018 de 5.70-5.90 EUR, in scadere fata de EPS din 2017 de 6.64 EUR. (Sursa: MarketWatch)
  • Deutsche Bank (DBK) a confirmat ca va iesi din componenta indicelui Eurostoxx 50 pe 24 septembrie. Excluderea companiei in indice reflecta scaderea inregistrata de la inceputul anului, de -39% a capitalizarii, ajungand la putin peste 20 mld. EUR, dupa ce Deutsche Bank a raportat cea de-a treia pierdere anuala consecutiva. (Sursa: Reuters, FT)
  • CEO-ul Daimler (DAI) Dieter Zetsche a anuntat in urma prezentarii modelului Mercedes electric EQC de ieri, ca vrea sa dezvolte 10 modele electrice pana in 2022. Zetsche se asteapta ca modelul EQC si restul modelelor electrice sa reprezinte 15-25% din vanzari pana in 2025. Modelul Mercedes EQC va avea autonomie de 450 km, dar si dotari si un design menit sa atraga clientii segmentului de lux si generatia tanara focusata pe tehnologie. (Sursa: Reuters)
  • Amazon.com Inc (US.AMZN) a depasit pentru prima data capitalizarea de 1 trilion USD in timpul sedintei de tranzactionare de ieri, devenind cea de-a doua companie americana listata care reuseste aseasta performanta, dupa Apple. Spre deosebire de Apple, care a avut nevoie de 38 de ani ca o companie listata sa ajunga la o capitalizare de 1 trilion pe 2 august, Amazon.com a avut nevoie doar de 21 de ani. (Sursa: Reuters)
  • Citigroup Inc (US.C) a anuntat ca CFO-ul John Gerspach se va pensiona, dupa 9 ani in functie, in martie, fiind inlocuit de Mark Mason, CFO-ul grupului de clienti institutionali. De asemenea, CEO-ul companiei Mike Corbat a anuntat inclocuirea CEO-ului din regiunea EMEA – Jim Cowles si cel de pe America de Nord – Bill Mills vor parasi compania la sfarsitul anului. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile