Smarter_way_USA

De ce Elon Musk NU e nebun și de ce e absolut normal să conteste decizia SEC-ului!

05/10/2018 | Bursa & Investitii | 1,772 views

Ca tot am vazut ca multa lume se tot intreaba ce se intampla cu Elon Musk (bine, majoritatea isi pun intrebarea asta fiindca na … Elon Musk NU e in rand cu lumea, doar deaia a ajuns ceea ce e, si fiind si excentric oarecum, e normal ca intr-o lume analfabeta din muuuulte puncte de vedere, sa il “shorteze” pe toate partile) am zis sa lamuresc niste lucruri (din punctul meu de vedere) referitoare la “scandaluri” si la toata drama din jurul acestui subiect.

Tesla, NU e o companie ce are legatura cu prezentul ci cu viitorul, ASADAR, nu poti avea pretentii ca investitor in aceasta companie ca rezultatele sa se vada la fel ca la o companie ce produce pentru prezent gen la fel ca in cazul companiilor gen Ford, VW, General Motors, BMW, Daimler, etc. Rezultatele unei companii ce revolutioneaza ceva, se vad in viitor, asadar, investitorii trebuie sa aiba rabdare. E ca in domeniul cercetarii cand astepti ca o companie ce are ca scop sa depisteze leacu pentru cancer, tu sa o tot mulgi si sa astepti rezultate si vanzari tot mai mari cand ea de fapt inca e in teste si cercetare. Trebuie RABDAREEEE, altfel investesti in alte companii !

Asadar, cum va spuneam, sunt de parere ca e normal ca Elon Musk sa fie revoltat pentru ceea ce se intampla cu shortselerii si mai ales din cauza SEC care cu tupeu extrem de jegos au tratat acest subiect, SEC fiind o INSTITUTIE care ar trebui sa fie una respectabila, si dumnezeiasca din punctul de vedere al corectitudinii si cu siguranta, tupeul si glumele de aprozar nu au ce cauta!

DA, Elon Musk cand a facut declaratia ca poate face Tesla privata la pretul de 420 dolari pe actiune, chiar daca sa spunem ca chiar avea finatarea asigurata (si sunt ABSOLUT CONVINS ca o avea, de a mai multi chiar) NU TREBUIA sa o declare FARA sa faca un DISCLAIMER dupa … Adica trebuia nuantata cumva ca sa nu sune absolut deloc a manipulare.

Dar chiar si asa, am spus si o mai repet, daca asta s-ar numi cea mai mare manipulare ce a facut Elon Musk, wall-street-ul si toate pietele financiare din lumea asta ar arata muuuuult mai bine in aceste zile. Asta o spun doar asa, apropo de aroganta jegoasa a celor de la SEC in luarea deciziei de a-l amenda atat pe el cat si compamia, plus retragerea pozitiei de presedinte si sa ramana doar cu cea de CEO (ce mizerii de 2 lei … WOW, dar in fine) pe o perioada de 3 ani dupa care poate revenii din nou ca presedinte. Practic SEC a fost pe sistemul … ”pune o bariera pe mana unui prost, si se va crede buricul pamantului” (si cand zic prost, spun doar ca asa e expresia si ma refer la neauzitu ala de la SEC care s-a trezit cu glume de aprozar in program)

Va recomand sa cititi si acest articol ca sa intelegeti mai bine:

How do falling stock prices affect Tesla’s business?

Am sa va enumar mai jos cateva motive pentru care e normal sa conteste SEC-ul si e normal sa nu stea capra in astfel de situatii.

  • E luat la misto de SEC (ceea ce nu e pe fisa postului a institutiei respective)
  • SEC care, ar trebuie sa fie o institutie respectabila, o arde cu arogante gen Dragnea/Stefanescu (aroganta fiind faptul ca homunculu ala de la SEC a zis ca Musk din cauza drogurilor a vrut sa o surprinda pe iubita lui cand a zis ca poate face privata Tesla la pretul de 420 dolari … cat de penibil si de jegos sa fii sa o arzi asa, tu fiind o INSTITUTIE ???)
  • Elon Musk la Tesla e lider, ceea ce inseamna ca trebuie sa arate un exemplu de integritate, coloana vertebrala, caracter si putere! Altfel ar fi o piz** si probabil avea functia de portar la sectia asamblari si nu cea de CEO/presedinte (cu tot respectul pentru toate meseriile, inclusiv pentru portari, dar ma gandesc ca ati inteles ideea, altfel faceti parte dintr-un grup nepotrivit aici)
  • Nu se pune problema doar ca, nu cade tesla daca se ieftineste actiunea si ca nu ar trebui sa se agite atat pentru shortselleri … DIMPOTRIVA, scaderea actiunilor poate afecta mult supravietuirea/dezvoltarea unei companii! MAI ALES in cazul unei companii ce are legatura cu VIITORUL cum e Tesla ! Tesla prin vanzararea actiunilor se poate finanta, asadar daca actiunile tot scad, si finantarea va incepe sa reprezinte o problema ca nu pot sa tot vanda si la orice pret.

Tags: , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile