Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 17 octombrie 2018

17/10/2018 | #pescurt | 1,908 views

  1. Actionarii Bancii Transilvania au aprobat in cadrul AGEA de ieri fuziunea BT-Bancpost care va avea loc in 31 decembrie 2018. In perioada urmatoare, BT va oferi clientilor Bancpost informatii despre produsele si serviciile corespondente de la TLV. Pana la finalul anului, cand va fi finalizata integrarea, cele doua banci vor avea in continuare activitate separate. (Sursa: comunicat companie)
  2. Nuclearelectrica anunta ca lucrarile de reparatie la rezervorul aferent grupului turbogenerator al Unitatii 2 Cernavoda au fost finalizate, iar reactorul va functiona din nou la putere nominala. Pentru efectuarea reparatiilor, puterea reactorului Unitatii 2 a fost redusa. (Sursa: comunicat companie)
  3. OMV Petrom a inregistrat in ultima luna un avans de 17%, tranzactionadu-se la maximul din 2015 pana in prezent. (Sursa: ZF)
  4. Netflix Inc (US.NFLX) a anuntat 6.96 milioane de noi utilizatori in cel de-al treilea trimestru, fiind peste asteptarile pietei. Compania a inregistrat 1.09 milioane de utilizatori in SUA, peste asteptarile de 674,000. La nivel international, Netflix a inregistrat 5.87 milioane de noi utilizatori, peste asteptarile de 4.48 mil. Profitul net trimestrial al companiei a crescut la 402.8 mil. mai mult decat dublu fata de valorile inregistrate acum un an. Veniturile totale trimestriale de 4 mld. USD au fost la nivelul asteptarilor pietei. Pretul actiunilor Netflix este peste +10% after-hours. (Sursa: Reuters)
  5. International Business Machines Corp (US.IBM) a raportat venituri trimestriale sub asteptari, fiind influentati de scaderea cererii pentru servere. Veniturile totale trimestriale de 18.76 mld. USD au fost sub asteptarile de 19.10 mld. USD, iar vanzarile de sisteme au fost cu 50 mil. USD sub asteptari. Profitul net al companiei de 2.69 mld. USD a scazut cu 1.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: Reuters)
  6. Audi, brandul premium al producatorului german Volkswagen (DE.VOW) a anutat ieri ca a primit o amenda de 800 mil. EUR pentru poluarea produsa de motoarele diesel cu 6 si 8 clindri. De asemenea, Volkswagen a declarat ca isi va reorganiza reprezentantele si punctele de vanzare pana in 2020 pentru a permite vanzarile online si update-urile de la distanta a software- urilor masinilor electrice. (Sursa: Reuters)
  7. Alphabet Inc (US.GOOG) a anuntat ieri ca va modifica modul in care distribuie aplicatiile in tarile din UE si va introduce o taxa de licentiere pentru dezvoltatorii de device-uri care doresc sa acceseze magazinul de aplicatii Google Play. Aceasta modificare va fi aplicata ca raspuns la acuzatiile autoritatilor UE care sustin ca Google a incalcat legile antitrust. (Sursa: Reuters)
  8. In cadrul sedintei din 15 octombrie 2018, CA al Electrica a ajuns la un acord comun cu Dan Catalin Stancu pentru a inceta mandatul de Director General de la 1 noiembrie 2018. In locul domnului Stancu, a fost numita in functia de director general pentru o perioada de pana la un an sau pana la numirea unui nou director general, doamna Georgeta Corina Popescu. (Sursa: comunicat companie)
  9. Consilul General al Capitalei urmeaza sa voteze o conventie de justificare a unor avansuri prin care producator de gaze, Romgaz sa primeasca direct banii pentru a asigura gazele necesare productiei de energie electrica in aceasta iarna. Primaria aloca 551 mil. RON pentru gaze, (234 mil. in acest an si 317 mil. in 2019), banii urmand sa intre in contul Romgaz. Aceasta este o practica pentru a se evita situatiile legate de fluxul de numerar, dat fiind faptul ca facturile se platesc post-consum dupa doua luni. (Sursa: economica.net)
  10. Condmag anunta incheierea contractului de subantepriza (subcontractare) cu CIS GAZ S.A. ce are ca obiect executarea lucrarilor de contructie a unei conducte de transport gaze, termenul de executie a lucrarilor fiind de 16 luni. Contractul este in valoare de aproximativ 6.96 mil. RON plus TVA, peste cifra de afaceri a companiei inregistrata in anul 2017 (4.03 mil. RON). (Sursa: raport companie)
  11. Producatorul chinez de masini electrice NIO Inc (US.NIO) a anuntat ieri ca a livrat 3,268 de SUV-uri electrice in T3 2018, depasind productia tinta. Desi sarbatorile nationale din China si lucrarile de mententanta vor reduce livrarile in octombrie, compania considera ca va realiza 10,000 de masini ES8 in cea de-a doua parte a anului. (Sursa: Reuters)
  12. Adobe Inc. (US.ADBE) a anuntat ca se asteapta sa atinga nivelul tinta al vanzarilor si profiturilor pentru 2018 si se asteapta la venituri cu 20% mai mari pentru 2019. Compania se asteapta sa atinga venituri trimestriale de 2.42 mld. USD si un EPS ajustat de 1.87 USD in T4, rezultate ce nu reflecta achizitia in derulare a Marketo. De asemenea, in 15-17 octombrie va avea loc conferinta Adobe MAX unde se asteapta lansarea Proiectului Aero ce permite artistilor digitali sa isi transforme lucrarile in obiecte de realitate augumenata. (Sursa: MarketWatch)
  13. Facebook Inc (US.FB) va interzice informatiile false in timpul viitoarelor alegeri din SUA in legatura cu cerintele de votare si rapoartele false de violenta si cozile lungi la sectiile de votare. Noua politica interna a Facebook a fost anuntata de catre directorul de securitate cibernetica, iar compania va incerca prin politicile adoptate sa reduca posibilitatea manipularii publicului. (Sursa: Reuters)
  14. Twilio Inc (US.TWLO), specializata in servicii de tip cloud, a anuntat ca va achizitiona compania de marketing SendGrid printr-un acord in valoare de 2 mld. USD, oferind doar actiuni. Compania se asteapta ca achizitia sa se finalizeze in prima parte a anului viitor. (Sursa: Reuters)
  15. BNET anunta semnarea unui contract de investitie sub forma de transfer de afacere privind activitatea de integrare IT&C cu Crescendo International SRL, companie cu istoric de 25 de ani in Romania si o cifra de afaceri de 79 mil. RON inregistrata in 2017. Contractul prevede transferul activitatii de integrare IT&C, angajatii aferenti acestei activitati si echipamentele necesare desfasurarii activitatii ale companiei Crescendo catre Dendrio, companie din grupul Bittnet, contra sumei de 10.9 mil. RON. (Sursa: raport companie)
  16. Presedintele CA al Bancii Transilvania a anuntat ca prioritatile bancii in urmatoarea perioada sunt finantarea companiilor romanesti si digitalizarea experientei pentru clienti, contiuand investitiile in digital, inovare si simplificare. Banca a afirmat ca ar fi depasit pragul de 1 mld. EUR solduri de credite ale IMM-urilor si Romania, avand peste 32,000 de companii de aceasta marime. (Sursa: ZF)
  17. Conform prognozelor Transelectrica, consumul brut de energie electrica in Romania va sari in orele de varf de pragul de 9,000 MW in unele zile din luna noimebrie 2018. In ultima vreme Romania a importat energie electrica in orele de varf de seara, desi consumul orar nu a depasit pragul de 8,000 MW decat destul de rar. (Sursa: economica.net)
  18. Walmart Inc (US.WMT) a anuntat ca a achizitionat retailerul online de lenjerie Bare Necessities, fiind cea de-a doua tranzactie care implica magazine de haine din ultimele 2 saptamani. Prin aceste achizitii, Walmart incearca sa isi pastreze cota de piata in sectorul online de haine, anul trecut depasindu-i pe Amazon si Target. (Sursa: Reuters)
  19. Alphabet Inc (US.GOOG) a anuntat autoritatile americane ca ia in considerare mai multe variante pentru a oferi prin Google mai multe servicii in China, dar nu au comentat despre pozitia companiei fata de cenzura din China. (Sursa: Reuters)
  20. JPMorgan Chase & Co (US.JPM) a raportat un profit trimestrial peste asteptari datorat cresterii imprumuturilor si a ratelor de dobanda care au reusit sa compenseze scaderea veniturilor din tranzactionarea obligatiunilor. Veniturile totale au crescut cu 5.2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul net cu +24.5% rezultand un EPS de 2.34 USD/act peste asteptarile de 2.25 USD/act. (Sursa: Reuters)
  21. Wells Fargo & Co (US.WFC) a anuntat o crestere de 32% a profitului trimestrial, sugerand ca planul anuntat de reducere a cheltuielilor a avut efect. Desi profitul net trimestrial a crescut la 5.45 mld. USD de la 4.23 mld. USD inregistrat acum un an, EPS -ul ajutstat de 1.16 USD/act a fost sub asteptarile analistilor de 1.17 USD/act. (Sursa: Reuters)
  22. Citigroup Inc (US.C) a raportat un profit trimestrial peste asteptari, inregistrand un EPS de 1.73 USD/act peste asteptarile de 1.69 USD/act ale analistilor. Fata de JPMorgan care au raportat o scadere de 10% a veniturilor din tranzactile cu instrumente cu venit fix, Citigroup a inregistrat o crestere de 9% depasindu-si competitorii. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile