Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 25 octombrie 2018

25/10/2018 | #pescurt | 1,751 views

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a aprobat conversia actiunilor Bancopost in actiuni TLV la o rata de 0.1169 actiuni BT pentru o actiune Bancpost, in conformitate cu proiectul de fuziune. (Sursa: Economica.net)

Legea offshore a fost trimisa spre promulgare cu putine modificari fata de varianta respinsa initial. Acelasi sistem de redevente aplicat acum va fi folosit si pentru productia de gaze naturale offshore, la care se vor adauga impozite pe veniturile suplimentare obtinute de producatori in functie de evolutia pretului la gaze. (Sursa: ZF)

Rezultatele trimestriale ale Tesla Inc. (US.TSLA) au depasit asteptarile pietei, compania anuntand un profit net trimestrial de 311.5 mil. USD (metoda GAAP) si un free cash flow de 881 mil. USD. EPS-ul raportat de 1.75 USD/act a depasit cu 2.70 USD/act asteptarile (GAAP). Veniturile trimestriale de 6.82 mld. USD, in crestere cu 128.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut au depasit asteptarile cu 770 mil. USD. Tesla a declarat ca a livrat clientilor in perioada aferenta T3 2018: 56,065 masini Model 3 si 27,710 masini Model S si X. (Sursa: SeekingAlpha)

Rezultatele trimestriale ale Microsoft Corp (US.MSFT) au depasit asteptarile analistilor atat la nivelul profitului net, cat si a veniturilor. Compania a raportat venituri trimestriale de 29.08 mld. USD, in crestere cu 18.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste asteptari cu 1.22 mld. USD. EPS-ul raportat de 1.14 USD/act a depasit cu 0.20 USD/act asteptarile pietei. Veniturile din segmentul de produse ce include Office 365 au crescut cu 18.65% la 9.77 mld. USD peste asteptari cu 370 mil. USD. Pe partea de cloud, veniturile Azure au crescut cu doar 76%, sub evolutia de +90% inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)

Visa Inc (US.VISA) a anuntat un profit trimestrial peste asteptari, raportand o crestere de 11% a volumului total de plati si +12% in numarul de tranzactii procesate. Profitul net trimestrial de 2.85 mld. USD, a fost in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut. EPS-ul raportat de 1.21 USD/act a fost putin peste asteptarile pietei de 1.20 USD/act. Compania a raportat al 9- lea trimestru consecutiv cu rezultate peste asteptarile pietei. (Sursa: Reuters)

Autoritatile antitrust din Italia au anuntat ca vor amenda cu cate 5 mil. EUR companiile Apple Inc (US.AAPL) si Samsung Electronics Co Ltd in legatura cu diverse plangeri precum ca update-urile software-ului ar fi incetinit telefoanele uilizatorilor. De asemenea, Apple va primi o amenda aditionala de 5 mil. EUR pentru lipsa de informare a clientilor in legatura cu mentenanta si inlocuirea bateriilor. (Sursa: Reuters)

Boeing (US.BA) a raportat venituri trimestriale in valoare de 25.15 mld. USD, peste asteptarile analistilor cu 1.26 mld si in crestere cu 3.3% fata de aceeasi perioada a anului precedent. EPS raportat a depasit asteptarile analistilor cu 0.11 USD/act, fiind de 3.58 USD/act. Boeing si-a ajustat previziunea pentru EPS pentru anul 2018 la 14.90 – 15.10 USD/act, intervalul initial fiind de 14.30 – 14.50 USD/act. (Sursa: SeekingAlpha, CNBC)

Veniturile trimestriale ale companiei AT&T (US.T) au depasit asteptarile analistilor cu 90 mil. USD, ajungand la 45.74 mld. USD, fiind in crestere cu 15.3% fata de anul precedent. EPS raportat de 0.90 USD/act a fost sub asteptarile analistilor de 0.94 USD/ act. AT&T a raportat 69,000 de noi abonati de telefonie mobila ce platesc o factura lunara, depasind considerabil asteptarile, analistii anticipand o pierdere neta de 22,000 de abonati. Insa, compania a pierdut mai multi utilizatori la televiziunea de satelit decat se astepta, pierzand 359,000 de utilizatori in T3, comparabil mai mult fata de 251,000 de utilizatori in minus in T3 2017. (Sursa: CNBC)

CA al Nuclearelectrica a decis numirea provizorie, pe o durata de 4 luni sau pana la finalizarea procedurii de numire definitiva, a directorului general, a directorilor generali adjuncti si a directorului financiar al companiei. Astfel incepand de la data de 6 noiembrie, Cosmin Ghita va ocupa functia de director general interimar. (Sursa: economica.net)

Electrica SA a dat in judecata Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cerand anularea ordiunului privind stabilirea ratei rentabilitatii aplicate la aprobarea tarifelor. ANRE a redus cu peste un sfert rata rentabilitatii a distribuitorilor de energie, de la 7.7% la 5.66% (Sursa: economica.net)

In ultima saptamana, actiunile DIGI s-au apreciat cu 1.7% pana la 30 RON/actiune, pe rulaje de aproximativ 5.5 mil. RON, printre cele mai mari de la listare incoace. De la inceputul anului, actiunile DIGI au minus 22% fata de un plus de 11.5% al indicelui BET. (Sursa: ZF)

Deutsche Bank a raportat un profit net trimestrial de 229 mil. EUR in scadere cu 65% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar peste asteptarile analistilor de 149 mil. EUR. Veniturile din instrumente cu venit fix si din tranzactionarea actiuniilor au scazut cu 15% din cauza scaderii activitatii clientiilor banci. Veniturile trimestriale au scazut cu 9% fata de T3 2017, insumand 6.175 mld. EUR. De asemenea, CEO-ul Christian Sewing a anuntat ca banca si-a redus din costuri si ca se asteapta la primul an profitabil din 2014. (Sursa: YahooFinance, Reuters)

Musk, CEO-ul Tesla (US.TSLA) a anuntat ca va elimina o parte din optiunile de design interior a modelelor S si X pentru a accelera productia, modificarile incepand din noiembrie. De asemenea, unul dintre cei mai mari critici ai companiei, de la Citron Research, au anuntat schimbarea recomandarii de pozitie din short in long, declarand ca Modelul 3 este un succes si nu are inca o competitie serioasa din partea altor producatori de masini electrice. Pretul actiunii Tesla a crescut cu peste 12% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri. Tesla va publica rezultatele trimestriale astazi, dupa inchiderea pietei. (Sursa: Reuters, CNBC)

Investitiile companiei McDonald Corp (US.MCD) in vanzarile online au determinat a 13-a crestere consescutiva la nivel global a vanzarilor „same-store” in T3 2018. Veniturile totale ale companiei au scazut cu 7% la 5.37 mld. USD fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net trimestrial de 1.64 mld. USD in scadere cu 13% fata de valorile inregistrate anul trecut, este peste asteptarile pietei. (Sursa: Reuters)

Verizon Communications Inc (US.VZ) a raportat un profit trimestrial si un numar net de noi utilizatori de telefoane peste asteptari, clientii sai profitand de ofertele companiei si achizitionand iPhone-uri la preturi reduse. Compania a anuntat 295,000 noi utilizatori de telefoane ce platesc un abonament lunar in cadrul T3 2018, peste asteptarile de 161,000 utilizatori. Veniturile operationale trimestriale de 32.61 mld. USD au crescut cu 2.8% fata de anul trecut si au fost peste asteptari cu 110 mil. USD. EPS-ul raportat de 1.22 USD/act a fost peste asteptari cu 0.03 USD/act. Verizon isi concentreaza investitiile din acest an in domeniul tehnologiei 5G. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)

Harley-Davidson (US.HOG) a raportat peste asteptari atat la nivelul profitului cat si a veniturilor trimestriale. EPS-ul non-GAAP raportat de 0.78 USD/act este peste asteptari cu 0.25 USD/act, iar EPS-ul GAAP de 0.68 USD/act este in continuare cu 0.21 USD/act peste asteptari. Veniturile trimestriale ale companiei de 1.12 mld. USD, in crestere cu 16.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, au depasit asteptarile cu 50 mil. USD. (Sursa: SeekingAlpha)

Johnson & Johnson (US.JNJ) a anuntat ieri ca va achizitiona compania japoneza Ci:z Holdings Co Ltd, specializata in produse pentru ingrijirea pielii, pentru aproximativ 2.05 mld. USD (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile