Smarter_way_USA

Finlanda vs România – Biblioteca vs catedrală

26/11/2018 | Cre($)tinism | 2,159 views

Finlanda împlinește 100 de ani. Și-a făcut cadou o bibliotecă a viitorului, care să le educe copiii pentru viitor. România împlinește 100 de ani. Și-a făcut cadou o catedrală a evului mediu, făcută din banii copiilor noștri.

În fiecare săptămână, Finlanda investește 200 de euro în fiecare copil. Finlanda e în topul celor mai educate națiuni ale planetei. În fiecare săptămână, România investește 20 de euro în fiecare copil. România este #1 în topul țărilor UE cu cel mai mare procent de analfabeți.

Când te întrebi cum am putea să ieșim din visul urât în care suntem ca țară, răspunsul e simplu: educație. Te întrebi de ce alegem politicienii pe care îi alegem? Răspunsul e același: educație. Te întrebi de ce tolerăm apucăturile medievale ale unei biserici condusă de hoți? Educație. De ce nu știm să ne batem pentru drepturile noastre? Educație.

Suntem într-un cerc vicios. Suntem ne-educați, deci alegem politicieni incompetenți și ticăloși, care se asigură ca și în copiii noștri vor fi ne-educați, ca să continue să voteze politiceni incompetenți și ticăloși.

Există o singură ieșire. În 2019 și 2020 îți vei alege din nou oamenii care te reprezintă. Poți să stai acasă. Nu ieși la vot. Continuă să te plângi că politicienii nu fac și nu dreg și condamnă-ți și copiii la visul ăsta urât. Dar cândva vei înțelege că nimic din ce ni se întâmplă acum nu e din vina altora. E vina ta. Și e vina mea. Fiecare dintre politicienii pe care îi vezi sunt imaginea noastră. Sunt aleși de noi. Nu de Soros, nu de Putin, nu de Ceaușescu, nu de Burebista.

Poți să stai acasă. Sau poți să ieși la vot. Să alegi oameni educați. Și care vor investi în educația copiiilor tăi. În loc de oameni care promit catedrale monumentale, făcute din banii copiiilor tăi, vei avea o nouă șansă să alegi oameni care construiesc biblioteci ale viitorului pentru ei.

Tags: , , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile