Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 27 noiembrie 2018

27/11/2018 | #pescurt | 1,632 views

  1. AGA Transelectrica s-a aprobat numirea a 7 membrii provizorii in consiliul de supraveghere, cu mandat de 4 luni. (sursa: ZF)Ministrul Finantelor a declarat ca societatile care ofera abonamente medicale sau asigurari, dar si servicii medicale ar putea fi nevoite sa renunte la una dintre activitati. In prezent veniturile MedLife generate de segmentul „Corporate” detin o pondere de 22% din vanzarile totale. (Sursa: Economica)
  2. RCS&RDS (DIGI) a depasit 100,000 de clienti carora le furnizeaza curent electric in trimestrul 3 al acestui an, in crestere cu 15% fata de primul trimestru al anului. Cantitatea de energie furnizata a scazut insa cu 5.8% la 81 GWh de la 86 GWh fata de primul trimestru al anului, pe fondul scaderii numarului de consumatori noncasnici. (sursa: Economica)
  3. General Motors Co (US.GM) a anuntat ieri ca va reduce productia unor modele care au prezentat vanzari in scadere si va reduce forta de munca din America de Nord pentru a se alinia cu tendinta pietei de orientare catre investiiile in masini electrice si autonome . Noua strategie GM reprezinta una dintre cele mai mari restructurari ale companiei din ultimii 10 ani. (Sursa: Reuters)
  4. La 4 luni dupa ce Apple Inc a atins un nivel al capitalizarii de piata de 1 trilion, compania si-a pierdut pozitia de lider ca cea mai valoroasa companie si este aproape de a fi inlocuita de catre Microsoft Corp (US.MSFT). In timpul sedintei de tranzactionare, actiunile Microsoft au crescut cu peste 3%, atingand o capitalizare de piata de 816 mld. USD, in timp ce Apple inregistra o capitalizare de 823 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  5. Fiat Chrysler (IT.FCA) se asteapta sa produca noi modele in Italia, inclusiv modele Jeep si Alfa Romeo SUV pentru a majora marjele de profit din Europa si a produce in unele fabrici mai putin utilizate. Direstoul european Pietro Gorlier se va intalni cu sindicatele joi pentru a discuta propunerile, pe care le va prezenta mai tarziu si jurnalistilor. (Sursa: Reuters)
  6. Transelectrica va propune in AGA din 20 decembrie aprobarea planului de dezvoltare pentru perioada 2018-2027, ce va repre- zenta o investitie de 4.1 miliarde RON, din care 47% din suma va fi folosita pentru retehnologizare, restul urmand sa fie folosita pentru cresterea capacitatii de transport si de interconectare. (Sursa: Economica)
  7. Vancart va acorda un credit de 6.1 mil. RON companiei Rom Paper, o filiala de-a sa pentru achizitionarea unei hale industriale in vederea mutarii activitatii filialei. Data scadenta a creditului este 28 februarie, avand o dobanda de 5.42%. In primele 9 luni din 2018, veniturile din exploatare a VNC au crescut cu 17% la 221.3 mil. RON, in timp ce profitul a crescut cu 13% la 18.05 mil. RON. (Sursa: ZF)
  8. SIF Oltenia si-a majorat expunerea la Antibiotice Iasi, ajungand sa controleze 15.057% din actiunile companiei dupa o achizitie de 2.5 mil. actiuni. (Sursa: ZF)
  9. Logitech International S.A. (US.LOGI) producatorul elvetian de tastaturi si camere web, ar fi in discutii sa achizitoneze compania americana Plantronics Inc, specializata in producerea castilor Bluetooth. Conform Reuters, Logitech ar putea sa ofere peste 2.2 mld. USD pentru a achizitiona Plantonics, fiind cea mai mare tranzactie de pana acum a companiei elvetiene. (Sursa: Reuters)
  10. CEO-ul Aston Martin (UK.AML) a anuntat ca se asteapta sa produca 6,400 de masini in acest an, declarand ca nu a observat o scadere in pietele cheie, acesta asteptandu-se sa dubleze numarul de masini produse pana in 2025, ajungand sa produca 14,000 de masini. De asemenea, CEO-ul se asteapta sa devina tot mai profitabila compania, aceasta inregistrand in 2017 un profit brut de 97 mil. GBP, pentru prima data din 2010. (Sursa: Reuters)
  11. Fondul Proprietatea a vandut 6 milioane de actiuni Nuclearelectrica in primele 9 luni ale anului curent, astfel detinerea s-a di- minuat de la 9.1% la 7.05% la finalul lunii septembrie, ajungand la 21.3 milioane actiuni. (Sursa: ZF)
  12. Petrom a anuntat identificarea unui nou zacamant de gaz natural in campul Mamu din Oltenia care a si intrat in exploatare la finalul lunii trecute, cu o capacitate de peste 190,000 metrii cubi pe zi, echivalentul a 1,100 barili pe zi. Capacitatea totala a campului Mamu este echivalenta cu 4,500 barili pe zi. (Sursa: BVB)
  13. Transgaz va primi finantare de 46 mil. euro din fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului national de transport gaze. Valoarea totala a proiectului este de 152 mil. EUR. Proiectul presupune si cresterea capacitatii de transport intre Romania si Republica Moldova. (Sursa: Economica)
  14. Tribunalul Cluj a aprobat cererea de fuziune intre Banca Transilvania si Bancpost. Data efectiva a fuziunii este 31 decembrie 2018. Urmatorul pas pentru finalizarea fuziunii este finalizarea formalitatilor la Registrul Comertului si la BNR. (Sursa: BVB)
  15. Consiliul de Administratie al Nissan a votat ieri inlaturarea lui Carlos Ghosn ca presedinte al companiei in urma arestarii acestu- ia in Japonia. Inainte de aceasta, Ghosn era atat presedintele Nissan, cat si al companiei Renault (FR.RNO) si Mitsubishi Motors, conducand astfel o alianta intre cele 3 companii auto. Mitsubishi Motors planuieste sa-l demita pe Ghosn din postura de prese- dinte la intalnirea Consiliului de Administratie de saptamana viitoare, iar Renault inca nu a luat o decizie cu privire la inlatura- rea lui ca CEO si presedinte CA. (Sursa: Reuters)
  16. Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat ieri reducerea pretului cu 12-26% a masinilor Model X si Model S in China pentru ca acestea sa devina mai accesibile pentru clientii din China. Compania a declarat ca doreste sa absoarba o parte semnificativa din taxele rezultate din razboiul comercial dintre SUA si China, o strategie diferita fata de cea din iulie cand Tesla crescuse cu 20% pretul masinilor. (Sursa: Reuters)
  17. Directorul segmentului de retele mobile al companiei Nokia (US.NOK) Marc Rouanne va fi inlocuit cu Tommi Uitto, descris de catre companie ca un expert in tehnologia radio. Segmentul de retele mobile reprezinta aproximativ 30% din veniturile Nokia, iar unul dintre planurile companiei este fuziunea retelelor fixe si mobile intr-un nou segment denumit „Acces Networks”. Schimbarile la nivelul managemenului fac parte din strategia de pozitionare a companiei in era tehnologiei 5G. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile