Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 25 ianuarie 2018

25/01/2019 | #pescurt, Diverse | 1,752 views

  • In prima instanta Tribunalul Dolj a respins cererea Corealis de suspendare a hotararii AGEA a companiei SIF Oltenia referitoare la vanzarea pachetului de 6% detinut din BCR catre Erste pentru 140 mil. euro. (Sursa: Financial Inteligence)
  • Alro Slatina a contractat o facilitate de credit de 68 mil. USD de la un sindicat bancar format din Raiffeisen Bank, Banca Transil- vania, UniCredit Bank, Garanti Bank si Intesa SanPaolo Romania. Facilitatea de credit urmeaza sa fie utilizata pentru capital de lucru si investitii. (Sursa: ZF)
  • In cadrul sedintei din data de 23 ianuarie, actionarii Electrica au hotarat numirea doamnei Georgeta Corina Popescu in pozitia de director general al companiei, cu un mandat de 4 ani incepand de la 1 februarie 2019. (Sursa: comunicat companie)
  • Deutsche Bank AG (DBK) a primit o solicitare din partea a doi reprezentanti ai Casei Albe cu privire la relatia bancii cu Presedintele Donald Trump. (Sursa: Reuters)
  • Intel Corp. (US.INL) a raportat sub asteptari la nivelul veniturilor trimestriale, acestea ajungand la 18.66 mld. USD, in crestere cu 9.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar cu 360 mil. USD sub asteptarile pietei. Compania a raportat un EPS (conform GAAP) de 1.12 USD/act, dar cu 4 centi sub asteptari. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Renault (FR.RNO) a anuntat inlocuirea lui Carlos Ghosn in cadrul Consiliului de Administratie cu Jean-Dominique Senard de la Michelin, acesta urmand sa preia imediat noua functie. Cealalta pozitie ocupata de Carlos Ghosn, de CEO al companiei Renault a fost preluata de Thierry Bollore. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile PG&E au crescut cu aproape {etoroCFDrisk}% dupa ce o investigatie a determinat ca echipamentele companiei nu au fost respon- sabile pentru incendiile ce au izbucnit in 2017 in California. (Sursa: MSN)
  • Ford Motor Company (US.F) a raportat venituri pe segmentul de automobile de 38.7 mld. USD, in crestere cu doar 0.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind cu 40 mil. USD asteptarile pietei. De asemenea, compania a anuntat ca in cazul unui Brexit nefavorabil, acesta va costa compania in jur de 800 mil. USD in 2019. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Zentiva Grup a reusit sa achizitioneze doar 0.048% din Zentiva Bucuresti fata de 6.73% cat era planuit in oferta publica de pre- luare a societatii in vederea delistarii companiei. In acest moment, Zentiva Group detine 93.32% din capitalul Zentiva Bucuresti, fiind necesar 95% pentru a se putea delista. (Sursa: ZF)
  • Banca Transilvania a anuntat ca a oprit planul de renovare a 200 de agentii, citand Ordonanta 114 ca fiind cauza acestei decizii. (Sursa: Economica)
  • Boromir Prod va fi retrasa de la tranzactionare de la 21 ianuarie, Boromir Ind. – actionarul majoritar ce controleaza 97.6% din capitalul social Boromir Prod a initiat in vara anului precedent o oferta de preluare a capitalului social ramas la pretul de 0.41 RON/actiune. (Sursa: ZF)
  • Petrolexportimport va fi retrasa de la tranzactionare luni 21 ianuarie, ca urmare a intrarii firmei in faliment in toamna anului precedent. (Sursa: ZF)
  • Tesla Inc (US.TSLA) a anuntat vineri ca va renunta la cateva mii de locuri de munca pentru a reduce costurile aferente cresterii productiei versiunilor mai ieftine a modelului 3 sedan. Compania a anuntat ca se asteapta la un profit aferent T4 2018 mai re- dus decat cel din trimestrul anterior. (Sursa: Reuters)
  • Un delegat al guvernului francez a anuntat guvernul japonez ca ar fi interesati de o integrare a Renault (FR.RNO) si Nissan, cel mai probabil sub umbrela unei singure companii. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Schlumberger (US.SLB) au crescut cu peste 8% in timpul sedintei de tranzactionare de vineri, compania raportand venituri trimestriale de 8.2 mld. USD cu 600 mil. USD peste asteptari. Compania a raportat un EPS de 0.36 USD/act, in linie cu asteptarile si a anuntat ca va reduce cheltuielile in urmatorul an la 1.5 – 1.7 mld. USD fata de cele 2.2 mld. USD inregistrate in 2018. (Sursa: SeekingAlpha)
  • SIF Oltenia a cumparat pachete de actiuni in valoare de 170 mil. RON la Banca Transilvania si BRD din luna decembrie si pana in prezent. (Sursa: ZF)
  • Oltchim a ramas cu doar 177 de angajati dupa vanzarea activelor catre Chimcomplex, fata de cei 1,969 inainte de finalizarea procedurii. (Sursa: ZF)
  • Morgan Stanley a inregistrat in trimestrul 4 din 2018 un EPS de 0.73 USD, cu 16 centi sub asteptarile analistilor. Veniturile com- paniei au atins 8.55 mld. USD, sub asteptarile analistilor cu 750 mil. USD si in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile nete din vanzari si tranzactionare au scazut cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind afectate de scaderea cu 30% a veniturilor din instrumente cu venit fix. De asemenea, Morgan Stanley a anunat un dividend trimestrial de 0.30 USD/act. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Netflix Inc. (US.NFLX) a raportat venituri trimestriale de 4.19 mld. USD, in crestere cu 27.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar sub asteptari cu 20 mil. USD. Compania a raportat un EPS de 0.30 USD/actiune, depasind asteptarile cu 0.06 USD/ act. Netflix a anuntat ca a adaugat 8.8 milioane de noi utilizatori ce platesc serviciul de streaming in T4 2018, dintre care 1.5 milioane sunt in SUA, depasind asteptarile de 7.5 milioane. Compania a declarat ca se astepta la venituri de 4.49 mld. USD si un profit net de 253 mil. USD in T1 2019, sub estimarile analistilor. (Sursa: SeekingAlpha, MarketWatch)
  • Renault (FR.RNO) a confirmat joi ca planuieste inlocuirea lui Carlos Ghosn in pozitiile ocupate de acesta, dupa ce ministrul de finante al Frantei a cerut o intalnire a Consilului de Administratie pentru a discuta succesiunea acestuia. (Sursa: Reuters)
  • Fossil Group Inc. (US.FOSL) a anuntat ieri ca va vinde tehnologia privind smartwatch, inca in dezvoltare, companiei Alphabet Inc. pentru 40 mil. USD. Google va prelua si o parte din echipa de cercetare si dezvoltare, pe langa drepturile de proprietate. (Sursa: Reuters)
  • SIF Oltenia a primit aprobarea ASF-ului pentru a derula in perioada 28 ianuarie-2 februarie o oferta publica de cumparare a 19.62 milioane actiuni, la un pret de 2.5 RON pe actiune. Planul de rascumparare reprezinta aproximativ 3.38% din capitalul social al emitentului. (Sursa: ZF)
  • Veniturile Goldman Sachs pe T4 din 2018 au depasit asteptarile analistilor cu 580 mil. USD, ajungand la 8.08 mld. USD, in crestere cu 8% fata de trimestrul precedent. EPS a fost de 6.04 USD, semnificativ peste estimarile analistilor de 4.30 USD. De asemenea, compania a anuntat un dividend pe actiune de 0.80 USD/actiune. (Sursa: Seeking Alpha)
  • BlackRock a inregistrat o cifra de afaceri de 3.43 mld. USD in trimestrul 4 din 2018, cu 10 mil. USD sub asteptarile analistilor si in scadere cu aproape 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Compania a raportat un EPS de 6.08 USD, cu 20 de centi sub asteptarile analistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Alcoa Corporation (US.AA) a raportat un venit trimestrial de 3.34 mld. USD, in crestere cu 5.4% fata de aceeasi perioada a an- ului trecut si depasind asteptarile cu 10 mil. USD. Compania a raportat un EPS de 0.66 USD/actiune, peste asteptari cu 0.16 USD/act. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Veniturile Bank of America au atins 22.74 mld. USD in trimestrul 4 din 2018, cu 390 mil. USD peste asteptarile analistilor si cu 11.3% mai mult fata de T4 din 2017. Compania a raportat un EPS de 0.70 USD, cu 7 centi peste asteptarile analistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Compania PG&E Corp (US.PCG) va fi inlocuita de vineri de Teleflex Inc, specializata in productia echipamentelor medicale, in componenta indicelui S&P 500. Actiunile PG&E au scazut cu aproximativ 61% in ultima saptamana in urma anuntului legat de procedurile de protectie in cazul falimentului. (Sursa: Reuters)
  • Veniturile US Bancorp au depasit asteptarile analistilor cu 90 mil. USD, ajungand la 5.82 mld. USD in trimestrul 4 din 2018, re- prezentand o crestere de 3.9% fata de aceeasi perioada din 2017. EPS au fost de 1.10 USD, cu 4 centi peste asteptarile an- alistilor. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Veniturile Bank of New York Mellon au fost cu 20 mil. USD sub asteptarile analistilor, ajungand la 4 mld. USD, in timp ce EPS au depasit asteptarile analistilor cu 7 centi ajungand la 0.99 USD. (Sursa: Seeking Alpha)
  • Fondul Proprietatea si-a rascumparat in intervalul 7-11 ianuarie 2019, un numar de 8,292,974 actiuni din care 69.2% sub forma de actiuni tranzactionate la BVB, iar restul sub forma de GDR-uri listate la bursa de la Londra. Valoarea tranzactiei inregistrate a fost de 7.34 mil. lei. (Sursa: Bursa)
  • Bittnet Systems a inregistat marti tranzactii speciale in valoare de 7.42 mil. RON, echivalentul a 14.4% din capitalul companiei. Bittnet are o valoare de piata de 55.9 mil. lei, semnificativ mai mare decat cea de 7.9 mil. lei din aprilie 2015 cand a intrat la tranzactionare. (Sursa: ZF)
  • Tribunalul Bucuresti i-a impus companiei RCS & RDS plata unei amenzi in valoare de 1.25 mil. RON in legatura cu o ancheta DNA de spalare de bani. De asemenea, tribunalul a mai decis confiscarea a 3.1 mil. euro de la companie. Decizia nu este finala si compania intentioneaza sa conteste decizia. (Sursa: comunicat companie)
  • Netflix Inc (US.NFLX) va creste tarifele lunare a abonamentelor lunare in SUA intre 13-18%, fiind prima crestere a pretului din 2017. Preturile pentru abonamentul standard va creste la 12.99 USD, in timp ce cel premium va ajunge la 15.99 USD pe luna. (Sursa: Reuters)
  • Volkswagen si Ford au anuntat oficial o alianta ce se va axa pe furgonete si camionete. Ford va proiecta camionete pentru am- bele companii in timp ce Volkswagen va dezvolta furgonete pentru oras. Companiile isi vor pastra identitatile distincte si es- timeaza ca beneficiile financiare ale acestei aliante se vor materializa dupa 2023. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Wells Fargo & Company (US.WFC) a raportat venituri de 20.98 mld. USD, in scadere cu 4.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 770 mil. USD sub asteptari. Compania a raportat un EPS de 1.21 USD/actiune, depasind doar cu 0.01 USD/act astep- tarile. (Sursa: SeekingAlpha)
  • JPMorgan Chase & Co (US.JPM) a raportat un profit trimestrial sub asteptari fiind afectat de scaderea volumului tranzactiilor cu obligatiuni. Veniturile ajustate din instrumente cu venit fix au scazut cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Com- pania a raportat un EPS de 1.98 USD/act, sub asteptarile analistilor de 2.20 USD/act. Veniturile trimestriale in crestere cu 4.1% fata de T4 2017 au fost sub asteptari cu 3 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  • Delta Airlines a raportat un EPS peste asteptarile analistilor, atingand 1.30 USD pe actiune, fata de 1.27 USD cat era preconizat, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile companiei au crescut cu 5%, ajungand la 10.74 mld. USD, cu 30 mil. USD sub asteptarile analistilor. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Veniturile UnitedHealth au depasit asteptarile analistilor cu 410 mil. USD, ajungand la 58.42 mld. USD, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent. EPS au atins 3.28 USD, peste asteptarile analistilor de 3.28 USD (Sursa: CNBC)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile