Smarter_way_USA

Diferența firească între cetățeni, omeni de afaceri și multinaționale. Plastic, scurt și la subiect.

16/02/2019 | Lume nebuna | 1,341 views

Aproape saptamanal, ca un blestem, am ocazia sa dau de tot felul de oameni (unii prosti rau, frustrati sau simpli ticalosi) cu care ajung sa discut chestiuni legate de investititori, afaceristi locali sau investitori straini (multinationale), care cand aud de afaceristi, zici ca intra dracu in ei, li se declanseaza toata prostia pe care o au in dotare si incep a-si slobozii frustrarile de capra vecinului.

Asadar, azi, ca tot e weekeend si frumos, am sa le transmit ceva, ca poate unii ma urmaresc.

Locuitorii din Queens, unde Amazon (cel mai mare magazin online din lume) si-ar fi construit HQ2 (sediu), au aprobat in proportie de 77%, conform sondajelor, venirea Amazon in district. Noul sediu ar fi generat 25.000 locuri de munca si ar fi atras alte investitii. Amazon ar fi primit scutiri de taxe de 3 miliarde de dolari!

Asta apropo de cretinismul romanilor care nu inteleg (din frustrare de capra vecinului) de ce unii sunt mai jmekeri decat altii si primesc scutiri de taxe de la stat! Si cand zic asta ma refer atat la oameni de afaceri locali cat si la multinationale!

Uite deasta primesc! Fiindca, INTOTDEAUNA, cand cineva iti aduce bani, investitii, locuri de munca, tu trebuie sa vii cu ceva la schimb ! Si e normal sa fie asa!

Daca la un investiror mare ii trebuie subventii la gaz, spre exemplu, ca sa se dezvolte sau sa supravietuiasca, aia e pentru ca vrea sa faca business acolo, ceva mare, unde se platesc sute sau mii sau zeci de mii de salarii la oameni, se platesc taxe si impozite, se creaza un mediu pentru alte business-uri care platesc la randul lor alte salarii si alte impozite, etc.

In schimb daca iti da tie gazul mai ieftin, da, la tine, taximetrist coclit, ma refer, sau oricarui frustrat de capra vecinului, daca voua va da gazul mai ieftin (e un simplu exemplu asta cu gazu), tot ce produceti voi, e o simpla omleta sau 2 ochiuri pe care ulterior le transformati in rahat, nimic mai mult, nimic mai putin!

Intelegeti acum diferenta intre voi si alte companii (fie private sau multinationale) ? V-am explicat plastic asa ca sa priceapa tot omu, ca stiu ca asa va place, ca altfel nu va duce caputu.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile