Sunt ateu … Slava domnului

07/03/2013 | Cre($)tinism, Personal | 6,092 views

Atheism-isn´t-a-religion.-Its-a-personal-relationship-with-reality1

Sunt cât se poate de ateu. Mi-a luat mult timp s-o spun. Sunt ateu de ani şi ani, dar, oarecum, am considerat că ar fi fost lipsit de respect intelectual să spui că eşti ateu, pentru că presupunea cunoştinţe pe care nu le aveai.

Oarecum era mai bine să spui că eşti umanist sau agnostic. În final, am decis că sunt şi o fiinţă emoţională, pe lângă una raţională. Emoţional, sunt ateu. Nu am probe care să demonstreze că Dumnezeu nu există, dar bănuiesc atât de puternic că nu există încât nu vreau să-mi pierd vremea.

Tags: , , , ,

Magazine recomandate pentru shopping online:


Elefant.ro FashionDays EvoMag.ro CEL.ro Answear Aoro Carturesti logo QuickMobile dEpurtat PC Garage


  • uite aici inca un ateu :) de mai bine de 15 ani , dar dami voie sa te corectez, multi spun ca ateismul e o credinta (eu printre ei), e credinta in TINE, in ce poti face tu, si tot ce insemni tu…. mult timp mia fost cumva (sa nu zic rusine) sa zic cu voce tare lucrul asta, ultima persoana la care iam zis, ma intrebat ca asta ce inseamna , adica eu nu merg la biserica???
    da din pacate in romania, daca nu esti ortodox sau catolic, sau mai stiu eu ce..esti satanist, sau eretic sau cum ai zis tu agnostic :)

    • Mario, eu sunt ateu de cand am aflat ca nu exista Mos Craciun, adica de la o varsta foarte frageda (gradinitza sau ceva). si DA, si eu consider ca sa fi ATEU inseamana sa crezi in tine, dar o definitie mai buna ar fi “un om care nu crede in prieteni imaginari, care nu e bolnav mintal si care nu e calcat de tren pe creier” :)