Smarter_way_USA

Cea mai periculoasa drumetie din lume: El Camino del Rey (Drumul Regelui)

12/04/2013 | Imi place | 3,956 views

CaminitoDelRey_5

Amatorii de senzaţii tari pot alege Spania pentru o porţie serioasă de adrenalină. În provincia Malaga se află El Camino del Rey sau Drumul Regelui, cea mai periculoasă pasarelă din lume.

Daca vreti sa va laudati ca ati facut cea mai periculoasa drumetie din lume trebuie sa ajungeti in Andalusia, intr-un sat numit El Chorro. Localitatea este situata langa “Desfiladero de los Gaitanes” (ati ghicit, este un defileu) si este punctul de start pentru El Camino del Rey, unul din cele mai spectaculoase si periculoase trasee din lume.

Cararea a fost construita in 1905 cu scopul de a asigura accesul la o centrala hidroelectrica si si-a primit numele actual imediat dupa ce regele Alfonso XIII i-a facut o vizita oficiala. Nu va ganditi ca regele era cine stie ce mare alpinist.

In 1921 cararea arata impecabil dar 92 de ani in care spaniolii au evitat sa o intretina au transformat-o in cea mai periculoasa din lume. De altfel, autoritatile au intrezis oficial accesul inca din anul 2000. Neoficial, El Camino del Rey este deschisa oricui are destul curaj.

Tags: , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile