Smarter_way_USA

5 reguli de urmat pentru a ajunge bogat

14/06/2013 | Bursa & Investitii | 4,470 views

secretele-lui-Warren-Buffett1

Warren Buffett este cel mai mare investitor din lume, aflandu-se printre bogatii lumii alaturi de Carlos Slim Helu si Bill Gates. A cumparat prima actiune cand avea doar 11 ani, iar acum detine functia de CEO la compania Berkshire.

Regulile dupa care se ghideaza Warren Buffett atunci cand vine vorba de venituri sunt:

1. Reinvesteste-ti profitul. Cand faci bani esti tentat mai intai sa ii cheltuiesti. Nu o fa! Reinvesteste profitul! Warren Buffett a invatat acest lucru din tinerete. In liceu a inceput o mica afacere impreuna cu un prieten. Am cumparat aparate de joc si le-au pus intr-o frizerie. Cu banii pe care i-au castigat, si-au cumparat mai multe masini si le-au pus in 8 magazine diferite. Cand prietenul sau a preferat sa vanda aparatele , Warren Buffett si-a folosit castigurile pentru a achizitiona alte aparate. La varsta de 26 de ani avea o avere de 174.000 dolari. Chiar si sumele mici se pot transforma in castiguri uriase!

2. Fii diferit de restul lumii. Nu lua deciziile in functie de ce fac sau spun ceilalti. In 1956 Warren Buffett avea 100.000 de dolari. El a decis ca cea mai buna metoda de a gestiona banii ar fi sa ii investeasca. A fost numit prost, pentru ca nu i-a cheltuit, iar peste 14 ani avea in cont mai mult de 100 de milioane de dolari.

3. Limiteaza-te la imprumuturi. Warren Buffett nu a imprumutat niciodata o suma semnificativa, nici pentru investitii, nici pentru un credit ipotecar. Sunt multi oameni care fac imprumuturi bancare crezand ca se vor imbogati, dar gresit: au ajuns mai saraci decat au fost, fiind coplesiti de datorii.

4. Sa stii cand trebuie sa renunti. Odata, cand Warren Buffett era copil a mers la pista de curse. Acesta a pariat pe o cursa si a pierdut. Pentru a-si recupera pierderea a pariat din nou, dar a pierdut iar. Se simtea foarte prost pentru ca isi irosise aproape toti banii aiurea, dar a invatat o lectie foarte importanta. A invatat sa renunte la lucrurile care nu merita.

5. Crede in tine insuti. “Niciodata nu m-am indoit catusi de putin de mine. Niciodata nu am fost descurajat. Intotdeauna am stiut ca am sa ajung bogat. Nu cred ca m-am indoit vreodata de acest lucru, nici macar pret de o singura clipa.”

Acestea sunt doar cateva reguli pe care Warren Buffett le-a respectat si le respecta in continuare chiar daca are o varsta destul de inaintata.

Tags: , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile